7.2.05

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ...



Η ομάδα μας για άλλη μια φορά, ΔΕΝ ικανοποίησε με την απόδοσή της στο Κυριακάτικο της παιχνίδι πρωταθλήματος. Για έβδομη συνεχή εβδομάδα, αγωνιστήκαμε Κυριακή στην Α1. Για έβδομη συνεχή εβδομάδα η απόδοσή μας ήταν από κακή μέχρι μέτρια. Προφανώς η ομάδα αξιολόγησε σαν περισσότερο σημαντική την πρόκριση στη β' φάση της Euroleague και τα έδωσε όλα γι'αυτό το στόχο, γιατί στην Ευρώπη στο ίδιο διάστημα η απόδοσή μας είναι σταθερά από καλή μέχρι εξαιρετική. Ίσως γιατί φέρνει και κάποια σημαντικά φράγκα στα ταμεία. Καλά όλα αυτά, αλλά δε γίνεται να υιοθετούμε τέτοια αγωνιστική συμπεριφορά... Γιατί μετά στα playoff θα τρέχουμε και ΔΕΝ θα φτάνουμε.

Τουλάχιστον πήραμε το ροζ φύλλο αγώνα και παραμείναμε μέσα στην τετράδα έχοντας ρεκόρ 9-6 και χάρη στη νίκη του Ηρακλή έχουμε πλέον δυο νίκες διαφορά από το χειρότερο Ολυμπιακό της δεκαπενταετίας. Βέβαια αν παίξουμε και πάλι καλά την Πέμπτη στη Σλοβενία και σέρνουμε τα κορμιά μας την Κυριακή στον Άγιο Θωμά, η Βωβοομάδα του Γιαννάκη θα μας κάνει το 6-0 σε επίσημα παιχνίδια και η τετράδα μόνο σίγουρη δε θα είναι, αν αναλογιστούμε πως έχουμε ακόμα να παίξουμε σε Αλεξάνδρειο, ΣΕΦ, ΟΑΚΑ.

Στα θετικά της συνάντησης η εμφάνιση του Toby Bailey, που με εξαίρεση το ματς της Νέας Σμύρνης, είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση. Βέβαια από την άλλη, πάλι με εξαίρεση το ματς της Νέας Σμύρνης, η απόδοση του Νίκου Χατζή δεν είναι και στα καλύτερα επίπεδα... Και δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε τον ένα από τους δυο ντεφορμέ, γιατί άλλες αξιόπιστες λύσεις από τα 6μ25 απέναντι στις ζώνες δεν έχουμε. Ο Davor Kus μπορεί να μετρά 3/3 στα δυο τελευταία παιχνίδια, αλλά είναι δύσκολο να με πείσει ότι μπορεί. Ο Ζήσης δεν έχει καλό σουτ απ'έξω και μόνο περιστασιακά βοηθάει. Μεμονωμένες είναι και οι περιπτώσεις που έχουμε πάρει λύσεις και από άλλους παίκτες (Antik, Τσιάρα, Μαγκουνή).

Tο άλλο αξιοσημείωτο γεγονός ήταν η παρουσία του Aleksandar Melnics στο παρκέ, ο οποίος μια μέρα πριν κλείσει τα 18 του (και πλέον θα πρέπει να υπογράψει η ΚΑΕ συμβόλαιο μαζί του), έπαιξε για πρώτη φορά επίσημο παιχνίδι σε επίπεδο ανδρών. Κρίση για την εμφάνιση του φυσικά δε μπορεί να γίνει. Ότι έχει το κατάλληλο κορμί για να αφήσει εποχή, πάντως το έχει.



Υ.Γ. Ακούστηκε το όνομα του Βέλγου Eric Struelens (2μ06, 3/11/1969), σαν αντικαταστάτη του Πέρο που αναμένεται να μείνει 8 βδομάδες εκτός. Δείτε τα στατιστικά του συνολικά (από το eurobasket.com) αλλά και φέτος, που έπαιξε μόνο 7 παιχνίδια με τη Casademont Girona. Καλός παίκτης σίγουρα είναι, ή μάλλον ήταν μέχρι το περασμένο καλοκαίρι. Δεν ξέρω πως είναι μετά τον τραυματισμό που υπέστη το φθινόπωρο. Πάντως πιστεύω ότι η εμπειρία του είναι δεδομένη και θα μπορούσε σίγουρα να μας βοηθήσει τόσο στην επόμενη φάση της Euroleague, όσο και στα playoff.

Δεν υπάρχουν σχόλια: