15.6.05

ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1-1



H AEK την Κυριακή το βράδυ στο σχεδόν γεμάτο Γαλάτσι, έδειξε τα δόντια της, τη ψυχή της, τον τσαμπουκά της αλλά και τις αναμφισβήτητες ικανότητές της, καταβάλλοντας δίκαια και κάτω από αντίξοες συνθήκες -τραυματισμοί Bailey, Γλυνιαδάκη και η ως συνήθως εχθρική διαιτησία των Κορομηλά, Τανατζή, Αναστόπουλου- τον Παναθηναϊκό του τριπλάσιου (και βάλε) μπάτζετ. Απέδειξε έτσι πως μόνο τυχαία δε βρέθηκε στον τελικό και πως είναι η μόνη (ίσως) ομάδα στην Ελλάδα που μπορεί να κοιτάξει αγωνιστικά τους πράσινους στα μάτια.

Μπορεί ο Χατζής, επηρεασμένος ίσως και από την παραφιλολογία των δηλώσεων της Παρασκευής να μπλοκαρίστηκε (1/7 3π) και να βοήθησε μόνο με τους 5 κολλητούς πόντους του (σε κρίσιμο πάντως σημείο). Όμως ευτυχήσαμε να έχουμε σε εξαιρετικά καλή παραγωγικά μέρα τον Νίκο Ζήση που πέτυχε 21 πόντους, τους 16 στο α' ημίχρονο όταν ουσιαστικά μας κράτησε μόνος του μέσα στο ματς κόντρα στα γκρι σφυρίγματα. Ακόμα περισσότερο ευτυχήσαμε να έχουμε έναν Μιχάλη Πελεκάνο βγαλμένο από τα καλύτερα όνειρά μας, που μας έκανε να ξεχάσουμε την απουσία του Toby, πετυχαίνοντας 16 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά και φυσικά με εντυπωσιακή αμυντική παρουσία. Κυρίως όμως ευτυχήσαμε να πιάσει το καλύτερό του παιχνίδι με τα χρώματα της ΑΕΚ, ο δακτυλοδεικτούμενος για τις εμφανίσεις του μέχρι σήμερα, Davor Kus.

Ο Κροάτης γκαρντ έβγαλε πραγματικά μάτια με την απόδοσή του... Χωρίς λάθη, με ρεκόρ πόντων (15), με 3/4 τρίποντα από τα οποία το 3ο το οποίο κλείδωσε τη νίκη καθώς έκανε το 82-77 ήρθε μετά από δικό του επιθετικό ρημπάουντ και με εξαιρετική αμυντική παρουσία πάνω στον Lakovic. Ένας παίκτης που δε θύμιζε σε τίποτα αυτόν που βλέπαμε μέχρι σήμερα και ειδικά στο πρώτο μισό της σεζόν. Δεν του έχω σούρει και λίγα όλη τη χρονιά και μακάρι να συνεχίσει έτσι στη συνέχεια της σειράς και να με διαψεύσει ευχάριστα.

ΠΑΛΙ ΔΕ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Υ.Γ. (1) Ούτε και με τον ΠΑΟ στον 1ο τελικό γέμισαν οι ρημάδες οι 5147 θέσεις του κλειστού στο Γαλάτσι. Όσοι ήρθαμε βλέποντας τον τεράστιο όγκο των παρκαρισμένων αυτοκινήτων υποθέσαμε πως επιτέλους θα γέμιζε και πως ο κόσμος θα κρεμόταν σαν τσαμπιά... Όμως τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα μπροστά από το βοηθητικό προπονητήριο ΔΕΝ ήταν φιλάθλων μας αλλά στελεχών του ΠΑΣΟΚ που την ίδια ώρα είχαν εκεί συνεδρίαση...

Υ.Γ. (2) Με τον Παπανικολάου να είναι στην Ιταλία σε τουρνουά με την Εθνική Νέωνβλέπω να έχουμε πρόβλημα συμπλήρωσης δωδεκάδας στους υπόλοιπους τελικούς. Εκτός και αν επιστρατευτεί τώρα ο Γιάννης Κακιούζης ή προωθηθεί ο Aleksandar Melniks που κλήθηκε (πήρε πλέον την υποκοότητα) μαζί με τον Ανέστη Μάτο και από την Εθνική Εφήβων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: