7.7.07

ΟΝΟΜΑΤΑ & ΦΗΜΕΣ

Μέχρι να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταβίβαση των μετοχών από τον Φιλίππου στον Δρόσο, λογικά δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά επίσημη ανακοίνωση απόκτησης παίκτη, και απλά ο Άγγελος Κορωνιός με το team του ψάχνουν και οριοθετούν στόχους.

Από το περσινό υλικό μας συμβόλαιο έχουν οι Χρήστος Ταπούτος και Νίκος Παπανικολάου και αφού δεν έγινε καταγγελία τους στον ΕΣΑΚΕ από την ΚΑΕ, περιμένουμε να συζητήσουν με τη νέα διοίκηση για να δούμε εάν θα παραμείνουν . Αρχικά είχε ακουστεί πως οι Πρόδρομος Νικολαϊδης και Νέστορας Κόμματος, ήταν στις επιλογές της νέας τεχνικής ηγεσίας, αλλά μια που δεν έχει γίνει επαφή τόσο καιρό μάλλον δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Από τον Σπόρτιγκ, αναμένεται να έρθουν σίγουρα οι Arthur Lee (1977, 1μ85, pg), Κώστας Χαρίσης (1979, 2μ11, c) και μάλλον (ειδικά αν η ομάδα των Πατησίων δεν μπορέσει να παίξει Α1) οι Lewis Sims (1973, 2μ03, pf), Darrel Lewis (1976, 1μ91, sg).

Από εκεί και πέρα έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα... Ας τα πάρουμε ένα-ένα
- Ryan Stack (2μ12, 1975). Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, έχει κοινοτικό (Σκοπιανό) διαβατήριο και προέρχεται από μια μέτρια χρονιά (και με τραυματισμό 3 μηνών) μετά από μια εξαιρετική 4ετία στον Άρη. 16αγ, 86π, 40-20ρ, 249'53" στο πρωτάθλημα - 13αγ, 70π, 26-15ρ, 200'41" στα πλέϊ-οφ. Ζητάει 1,5-1,6 εκ. € για 2 χρόνια, ενώ πέρσι έπαιρνε 600χιλ κι εμείς τους δίνουμε γύρω στα 500. O παίκτης μάλλον έχει κλείσει στην Akasvayu Girona.
- Αλέξης Κυρίτσης (1μ97, 1982). Έμεινε ελεύθερος από το Μαρούσι. Πέρσι έκανε σούπερ χρονιά (με τον Γιαννάκη στον πάγκο) κι έφτασε μέχρι την Εθνική, φέτος όχι και τόσο αλλά ήταν και πάλι σε καλά επίπεδα. 24αγ, 344π στη regular, 1ματς, 13π στα playoff. Είναι σίγουρα η πιο "εύκολη" περίπτωση, αφού φαίνεται πως κι εμείς θέλουμε κι αυτός θέλει. Θα είναι πολύ καλή προσθήκη αν γίνει.
- Γιώργος Σιγάλας (2μ00, 1971). Ο έμπειρος forward τελειώνει από τον Άρη... Σίγουρα μπορεί να προσφέρει αρκετά μέσα κι έξω από το παρκέ, αλλά και στα 36 είναι πλέον με συνέπεια να μη μπορεί να παίξει την άμυνα που έπαιζε παλιά, και οι εμφανίσεις του φέτος μόνο εντυπωσιακές δεν ήταν ... 38αγ, 79π, 71-13ρ. Δεν με τρελλαίνει καθόλου σαν προοπτική. Τα 200 χιλιάρικα που λένε πως θέλει θεωρώ πως θα βρουν πιο καλή αξιοποίηση αλλού.

Υπάρχει όμως και η κατηγορία "επιστροφές" με τα ονόματα των Κακιούζη, Χατζή, Τσακαλίδη, Καλαμπόκη, Γλυνιαδάκη, Kutluay να έχουν ήδη ακουστεί.

- ο ίδιος ο Δρόσος μίλησε για επαφές με τον Μιχάλη Κακιούζη όμως ο αρχηγός της Εθνικής προτιμάει να παραμείνει στη Βαρκελώνη(ενώ στον Αθλητικό Μετρόπολις ουσιαστικά άφησε ανοικτή πόρτα μόνο για Αρη) ,

- ο Νίκος Χατζής που παντρεύτηκε την Κυριακή, σε συνέντευξη που είχε δώσει μεσοβδόμαδα στον Ελεύθερο Τύπο (πριν έρθει ο Δρόσος) είχε εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στην ΑΕΚ. Φέτος στον Πανιώνιο έκανε μια κακή σεζόν, καθώς έπαιζε ελάχιστα... 23 ματς, 341', 107 πόντοι... Σαφέστατα πιο βατή περίπτωση από του Μιχάλη .

- ο Alexej Ledkov - Tsakalidis είναι free agent στο ΝΒΑ, αφού τελείωσε το 3ετές συμβόλαιο (για 8.7εκ ευρώ) που είχε. Με δεδομένες τις σχέσεις του παίκτη με τον Ιωαννίδη και του τελευταίου με τον Κορωνιό - αλλά και με τον ίδιο τον νέο προπονητή μας (ήταν συγκάτοικοι στις αποστολές) το όνομα ήρθε στην επικαιρότητα. Τα στατιστικά του φέτος δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο (όπως και τα προηγούμενα χρόνια) : 2.3 πόντοι, 2.9 ρημπάουντ σε 10.8' και σε 36 παιχνίδια σε Memphis & Houston.Δεν το θεωρώ πιθανό, καθώς ο Γεωργιανός σέντερ με το ελληνικό διαβατήριο θα καταλήξει είτε σε άλλη ομάδα του ΝΒΑ (χλωμό καθώς τον έχει πάρει η κατηφόρα), είτε (πιθανότερο) σε Ευρωπαϊκή που θα παίζει Euroleague και θα μπορεί να τον χρυσοπληρώσει...

- ο Γιάννης Καλαμπόκης έκανε καλή σεζόν στον ΠΑΟΚ (26αγ, 342π, 86ρ, 45ασ, 29κλ), αλλά κάτι οι δηλώσεις του πριν κάνα μήνα, κάτι το γεγονός πως από μας ζητάει 300 χιλιάρικα το χρόνο (ενώ από τον Πανιώνιο 180...) κάνουν το θέμα να απομακρύνεται.

- ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης ξεκίνησε τη χρονιά στο NBA με το Seattle (13αγ, 1.3π, 0.6ρ) και την τέλειωσε στη VidiVici Bologna (11αγ, 2.8π, 1.9ρ). Είναι σίγουρα σε μια σταθερά ανοδική πορεία (δικαιώνοντας τον Milan Minic που έλεγε ότι τους ψηλούς θα έπρεπε να τους περιμένεις να ωριμάσουν και μετά τα 25), αλλά έχει δείξει πως προτιμά την προοπτική του ΝΒΑ και τώρα δοκιμάζεται στα Summer Leagues. Σίγουρα θα βοηθούσε... Παίκτης με 2μ16, καλό σουτ και ευστοχία στις βολές, που έχει δυναμώσει πλέον τα τελευταία 2 χρόνια, σίγουρα έχει θέση στο ρόστερ.

Τέλος σήμερα έπαιξε το όνομα του Ibrahim Kutluay που είναι μεν πια 33 χρονών, αλλά έκανε αρκετά καλή σεζόν στην Τουρκία με την Ulker-Fener (11.6π με 32.5' στην Euroleague). Το θέμα ανακίνησε η Fanatik.

1 σχόλιο:

haridimos είπε...

To θέμα Ibo τέλειωσε πριν αρχίσει, αφού ο ίδιος με δηλώσεις του τόνισε πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στη Fener.