22.9.07

ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΟ !

Έστω κι αν ο Παναθηναϊκός έπαιζε χωρίς τους διεθνείς του, μια νίκη κόντρα στους πράσινους ακόμα και σε φιλικό δεν παύει να έχει τη σημασία της. Οι παίκτες μας λοιπόν κέρδισαν 71-57 και κατέκτησαν παράλληλα την 1η θέση στο 'Τάσος Κουταλιανός'.
Έτσι θα ταξιδέψουμε με την κατάλληλη ψυχολογία στη Λάρισα για το ματς της Τρίτης.

Στα εξωαγωνιστικά, ο Δημήτρης Δρόσος πήρε εξιτήριο σήμερα από το Ιατρικό Κέντρο και πήγε στην πατρίδα του την Πάτρα. ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ !

Το ρεπορτάζ του αγώνα από το site του Κολοσσού :
Νίκη και πρωτιά για την ΑΕΚ



Η ΑΕΚ νίκησε με 71-57 τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά «Τάσος Κουταλιανός».

Η ΑΕΚ πήρε τα ηνία από το πρώτο δεκάλεπτο. Ουέσον, Σι και Λι έκαναν καλή δουλειά στην επίθεση και ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 18-10 στο 8’ , ενώ έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +7 (21-14) μετά από καλάθι του Παπανικολάου στην εκπνοή.

Η ΑΕΚ διατήρησε τα ηνία και στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 21-16, αλλά ακολούθησε σερί 12-0 του Δικέφαλου, που έκανε το σκορ 33-16 στο 14’.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει. Βελτίωσε την άμυνά του, η μπάλα πέρασε στον Μπατίστ και στο 18’ η διαφορά μειώθηκε στους 10 (35-25). Ένα τρίποντο του Παπανικολάου και ένα δίποντο του Λι στην εκπνοή διαμόρφωσαν το 40-25 υπέρ της ΑΕΚ στο ημίχρονο.

Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε στην τρίτη περίοδο. Η ΑΕΚ, με κορυφαίο τον Ταπούτο, είχε σταθερά προβάδισμα ασφαλείας, που έφτασε ακόμα και στους 20 πόντους στο 28’ (54-34). Είχαν προηγηθεί ένα γκολ φάουλ του Τσάμη και ένα τρίποντο του Χατζή.

Στην τελευταία περίοδο άρχισε η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού. Ο Τομάσεβιτς έκανε την αρχή, ο Βούγιανιτς πήρε τη σκυτάλη με 2/2 τρίποντα και οι πράσινοι μείωσαν σε 56-50 στο 34’. Ο Παπανικολάου πήρε την κατάσταση στα χέρια του και η ΑΕΚ έκανε το 63-51 στο 37’ , ο Βασίλιεβιτς με τρίποντο έγραψε το 66-51 στο 38’ και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα.

ΑΕΚ: Λι 10, Παπανικολάου 10(2), Γλυνιαδάκης 6, Χατζής 6(2), Βασίλιεβιτς 6(2), Ουέσον 6, Τσάμης 3, Μπάρλος 2, Σίμτσακ, Ταπούτος 15(1), Σι 7(1)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης, Μπετσίροβιτς 2, Μπατίστ 14, Βούγιανιτς 7 (2), Τομάσεβιτς 10, Ζίζιτς 8, Περπέρογλου 3, Ουίνστον 13(3).

OI ΔΗΛΩΣΕΙΣ...

ΚΟΡΩΝΙΟΣ: Τα αποτελέσματα δεν μας ενδιαφέρουν στα φιλικά. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών και στα τρία παιχνίδι. Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας. Δοκιμάσαμε και πάλι διάφορα σχήματα και βλέπουμε όλα όσα θέλουμε. Χρειαζόμαστε ακόμα πολλή δουλειά

ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω τους έφηβους, που μας βοήθησαν στην προετοιμασία. Για τρεις μέρες είχαμε επτά παίκτες στη διάθεσή μας, εκ των οποίων ο Τομάσεβιτς και ο Αλβέρτης ήταν τραυματίες. Με 5-6 ετοιμοπόλεμους παίκτες είναι δύσκολο να αντέξεις για τρεις ημέρες και ήταν φυσιολογικό που σήμερα υπήρχε κούραση. Η ΑΕΚ έκανε πολύ καλό παιχνίδι, ειδικά στην άμυνα και μας έβαλε να παίξουμε υπό πίεση. Είμαστε ικανοποιημένοι διότι έχουμε ξεκάθαρη εικόνα και από τη Δευτέρα που επιστρέφουν οι διεθνείς, θα δουλέψουμε πλέον όλοι μαζί. Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Εδώ στο τουρνουά είδαμε και τα θετικά και τα αρνητικά και αυτό είναι φυσιολογικό στη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι νέοι παίκτες καταλαβαίνουν τη φιλοσοφία μας και κάθε μέρα γίνονται και καλύτεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: