17.11.08

ΣΤΑΘΗΚΕ ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΕ


Ευχάριστα εξέπληξε τον κόσμο της η ομάδα μας, με τον τρόπο που μπήκε στο ΣΕΦ. Διαβασμένη, σοβαρή, με πάθος και τσαμπουκά κι αποφασισμένη να μην παραδοθεί άνευ όρων όπως θα περίμεναν αρκετοί. Έτσι κατάφερε ο αγώνας να είναι ντέρμπυ για 25', ενώ μέχρι το 35' παρακολουθούσε το σκορ. Το τελικό 101-84, μπορεί να μην ανταποκρίνεται πλήρως στην εικόνα του αγώνα, όμως είναι ενδεικτική της διαφοράς σε λύσεις μεταξύ των δυο ομάδων.

Με τον DJ Thompson να δίνει δαιμονιώδη ρυθμό στους συμπαίκτες του, τους περιφερειακούς μας (και όχι μόνο, αφού δίπλα από τον Αμερικανό που τέλειωσε με 4/5 είχαμε τον συνήθη ύποπτο Nemeth επίσης με 4/5, τον Travon με 2/3, τον Δορκοφίκη, τον Χατζή αλλά και τον Παπανικολάου το α' ημίχρονο) να εκτελούν συνεχώς από τα 6μ25, προσπαθήσαμε να αντιπαρέλθουμε την έλλειψη παρτενέρ του Bryant κάτω από τα καλάθια. Όσο αυτο γινόταν, οι οπαδοί των γηπεδούχων αλλά και οι τηλεσχολιαστές με τις κόκκινες παρωπίδες, είχαν αρχίσει και στραβοκατάπιναν.

Από μια πλευρά αυτή η εμφάνιση μας δινει περισσότερη αισιοδοξία για τη συνέχεια, αλλά από την άλλη μας στερεί τις όποιες πιθανότητες είχαμε να πιάσουμε "στον ύπνο" τους αντιπάλους μας την Τετάρτη για το Κύπελλο, καθώς αυτοί θα σκέφτονται το ματς της Κυριακής με τους πράσινους.


Ήταν λογικό αυτή η εξαιρετική εικόνα να μην μπορούσε να διατηρηθεί μέχρι τέλος. Γιατί δυστυχώς δεν μπορούμε να στηριχθούμε σε περισσότερους από 6 βία 8 παίκτες. Δηλαδή τους βασικούς της πεντάδας (DJ, Nemeth, Παπανικολάου, Δορκοφίκη, Bryant) μαζί με τον Χατζή και κάπως τους Ταπούτο - Kikerpill. Που δεν έχουν πείσει ακόμα σε βάθος χρόνου, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να ελπίζουμε. Το μεγάλο μας πρόβλημα όμως είναι στον άσο, όπου ο DJ δεν έχει backup, μια που ο Κυριακόπουλος δεν φαίνεται να μπορεί να προσφέρει πάνω από 6-8 λεπτά ανάσας και ο Βασιλόπουλος υπολογίζεται μόνο για καμιά άμυνα και αν, και κυρίως κάτω από το καλάθι, όπου ο Andersen παραμένει σκιά του εαυτού του ένα μήνα μετά την έναρξη του πρωταθλήματος.

Σίγουρα με τα δεδομένα κενά που έχουμε, τα συνεχή ματς εδώ και τρείς (τέσσερις με αυτή που διανύουμε) βδομάδες δεν είναι ότι το καλύτερο. Έτσι η αλλοιώς αυτά τελειώνουν την Τετάρτη αφού Ευρώπη φέτος δεν έχουμε και στο Κύπελλο ακόμα κι αν προκριθούμε η επόμενη αναμέτρηση θα γίνει τέλη Γενάρη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε από τα όσα έχω δει ως τώρα (και ιδίως από τα τελευταία 2-3 ματς) συμπεραίνω ότι έχουμε μια χαρά ομάδα, αλλά.. τα χαλάμε στο τέλος. Μας λείπει η διάρκεια. Εφόσον έχουμε αρκετούς έμπειρους παίκτες (Άντερσεν, Χατζής, Ταπούτος, Παπανικολάου) νομίζω ότι είναι μάλλον θέμα φυσικής κατάστασης προφανώς επειδή ξεκινήσαμε αργά προετοιμασία.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για την εμφάνιση σε παίκτες και κόουτς. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που διάβασα ότι, εάν είχαμε ακόμη ένα αξιόμαχο παίκτη θα μπορούσαμε να "είχαμε στριμώξει τον ΟΣΦΠ στα σχοινιά".

Εάν επαναλάβουμε τέτοια εμφάνιση, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα στα εντός έδρας μάτς και μπορούμε να χτυπήσουμε όλα τα ματς εκτός με αντιπάλους από την τρίτη θέση και κάτω.

Πιο μακροπρόθεσμα, ο φετινός ενθουσιασμός που φαίνεται να δημιουργείται (δεδομένου ότι υπάρχει διοίκηση και ρόστερ "εκτάκτου ανάγκης"), θα εξανεμιστεί του χρόνου εάν δεν υπάρξουν οι βάσεις για κάτι καλύτερο.

Ποιές μπορεί να είναι αυτές;

α. Αλλαγή - οριστικά - διοίκησης/ιδιοκτησίας,

β. Αύξηση του budget, αρχικά γύρω στα 3-4 εκατ. ευρώ ώστε να μπορείς να χτυπήσεις ευρωλίγκα την επόμενη διετία (ποσό που εξακολουθεί να μην ξεπερνά όσα παίρνουν ο Σάρας ή ο Παπαλουκάς, για να μην αναφέρω τον Τσίλντρες),

γ. Δρομολόγηση του ζητήματος του γηπέδου (ιδανικά σε συνεργασία με ΠΑΕ και Ερασιτεχνική).

Καλή συνέχεια,

Στέλιος

Υ.Γ. Ο Shermadini τελικά συμφώνησε με ΠΑΟ;