15.12.08

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΕ ΓΙΑ ΠΥΛΑΙΑ







Ανακοίνωση για τα όσα έγιναν στο εκτός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ εναντίον του ΠΑΟΚ εξέδωσε η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Αντιλαμβανόμενοι τη δυσχέρεια που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα παιχνίδια της Α1 κατηγορίας λόγω της ουσιαστικής απουσίας των αστυνομικών, αλλά και με καλοπροαίρετη διάθεση, θα θέλαμε να καταγράψουμε την ατμόσφαιρα που επικράτησε στο γήπεδο του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ. Κλίμα που αποτυπώνεται στις εκθέσεις των διαιτητών, παρατηρητών και των εκπροσωπών της ΔΕΑΒ και που είχε ως επακόλουθο να τραυματιστούν στο μάτι, τόσο ο Χρήστος Ταπούτος από γυάλινο θραύσμα, όσο και ο Γιάννης Κυριακόπουλος από αναμμένο τσιγάρο. Παράλληλα, κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα των παικτών και των μελών του προπονητικού τιμ από ένα «σύννεφο» αντικειμένων που είχε εγκατασταθεί πάνω από τον πάγκο της ομάδας.
Κάποιοι ανεγκέφαλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, εκμεταλλευόμενοι την απουσία της αστυνομικής δύναμης που προτίμησε να κρυφτεί μέσα στη φυσούνα του κλειστού, έδρασαν ανεμπόδιστα υπό το καθεστώς «ελευθερίας» και προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα στη διεξαγωγή της αναμέτρησης. Σε ένα παιχνίδι υψηλού κινδύνου, όπως ήταν αυτό της περασμένης Κυριακής, η αστυνομία και η διοίκηση του συλλόγου προτίμησαν να παίξουν το «κρυφτούλι». Όταν οι συγκεκριμένοι ανεγκέφαλοι εκσφενδόνιζαν στα «κιτρινόμαυρα» μέλη κάθε λογής αντικείμενα, όταν πέταγαν στον πάγκο γυάλινο μπουκάλι και αναμμένα τσιγάρα, όταν έβριζαν και προπηλάκιζαν στα τελευταία κρίσιμα λεπτά τους παίκτες μας. Ουδείς εμφανίστηκε, προκειμένου να τους εμποδίσει και να προστατεύσει την αντίπαλη ομάδα.
Όλα αυτά συνέβησαν σε ένα γήπεδο που θεωρείται κατάλληλο, γεγονός που αποδεικνύει ότι το ζητούμενο δεν είναι το κλειστό γυμναστήριο αλλά η παρουσία ανεγκέφαλων οπαδών. Αναρωτιόμαστε, δε, ή μάλλον δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε καν, τι θα επακολουθούσε σε περίπτωση την οποία κατακτούσαμε τους βαθμούς της νίκης. Αξίζουν, ωστόσο, συγχαρητήρια στον Κώστα Βασιλειάδη, ο οποίος προστάτευσε με κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα τους παίκτες της Ένωσης.
Η ερώτηση και ο προβληματισμός παραμένει για τη στάση της αστυνομίας καθώς δεν έκαναν τίποτε για να προστατευσουν την ομάδα μας, ενώ δεν φρόντισαν να ειδοποιήσουν την διοίκηση και τον υπευθυνο ασφαλείας της ΑΕΚ, ότι οι εντολές που είχαν ήταν να μην εμφανιστούν μέσα στο γήπεδο, έτσι ώστε από μόνοι μας να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των αθλητών μας.

Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να θυμίσουμε σε όποιους κακοπροαίρετους προτρέξουν να συγκρίνουν τα όσα συνέβησαν στο χθεσινό ματς με την αναμέτρηση εναντίον της Ολύμπια, ότι αφενός τα όσα αναφέρουμε είναι αληθή, καταγεγραμμένα από τα αρμόδια όργανα και δε διαψεύδονται, αφετέρου η ΑΕΚ τιμωρήθηκε για ένα επεισόδιο που διαδραματίστηκε εκτός γηπέδου".


Χαίρομαι προσωπικά γιατί η διοίκηση αντέδρασε κι αυτή τη φορά άμεσα και με άψογο τρόπο.
Σε αυτόν τον τομέα αναμφισβήτητα κάτι έχει αλλάξει.

1 σχόλιο:

haridimos είπε...

Για την ιστορία, απάντησε ο ΠΑΟΚ

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΚΑΕ ΑΕΚ, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ έχει να δηλώσει τα εξής. “Στην ανακοίνωσή της η ΚΑΕ ΑΕΚ, ξέχασε -προφανώς από λάθος- να αναφέρει τους πρωταίτιους της έντασης που υπήρξε λίγο πριν από το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Αμέλησε, για ευνόητους λόγους, να αναφερθεί στις προκλήσεις τριών τουλάχιστον καλαθοσφαιριστών της, προς τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Με τις χειρονομίες τους αμέσως μόλις η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ, προκάλεσαν τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ με τρόπο απαράδεκτο για επαγγελματίες αθλητές. Θα πρέπει να θυμίσουμε, σε όσους έχουν ασθενή μνήμη, ότι μέχρι εκείνο το σημείο, δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα στη διεξαγωγή του αγώνα και κανείς δεν είχε ασχοληθεί με τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας, διότι πολύ απλά δεν είχε προκληθεί έως τότε. Εκτός όμως από όλα αυτά και πέρα από κάθε αμφιβολία, νομίζουμε ότι η τελευταία ομάδα της Α1 που δικαιούται να μιλά για επεισόδια και το επίπεδο της φιλοξενίας που προσφέρει στους αντιπάλους στο γήπεδό της είναι η ΑΕΚ. Δεν το λέμε εμείς, αλλά τα γεγονότα και όλες οι ομάδες που φιλοξενήθηκαν στο κλειστό του Σπόρτιγκ.
Αντιθέτως, θα υπενθυμίσουμε, ότι από την έναρξη του πρωταθλήματος και σε όλα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ τα οποία προηγήθηκαν, μεταξύ των οποίων ήταν και δύο ντέρμπι, στα οποία η ομάδα μας ηττήθηκε, όχι μόνο δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα, αλλά οι αποστολές των φιλοξενουμένων ομάδων, εξήραν την άψογη φιλοξενία που είχαν στο γήπεδό μας, με συγχαρητήρια και δημόσια παραδοχή για την όμορφη ατμόσφαιρα εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, εντός κι εκτός γηπέδου. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ είναι υπερήφανη για τη φιλοξενία που -οφείλει να- ΚΑΙ προσφέρει προς όλες τις ομάδες, αλλά και για την συμπεριφορά των οπαδών της, όταν αυτοί δεν προκαλούνται.
Θεωρούμε ότι η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλο σωματείο για να αναζητεί δικαιολογίες για ένα κατά γενική ομολογία δίκαιο αποτέλεσμα, το οποίο δεν επηρεάστηκε από εξωγενείς παράγοντας, παρά μόνο από τη διαφορά των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας παιχνίδια εντυπώσεων και αγνοώντας προκλητικά ότι στις εκθέσεις διαιτητών, παρατηρητών και ΔΕΑΒ αναφέρεται κατηγορηματικά η αποτελεσματική παρέμβαση των υπευθύνων του ΠΑΟΚ για την εκτόνωση της έντασης".

και ανταπάντησε η ΚΑΕ ΑΕΚ

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα θέλαμε ν’ αναφέρουμε ότι πράγματι, οι παίκτες της ΑΕΚ …προκάλεσαν με την αγωνιστική τους κατάσταση και το προβάδισμα στο σκορ που απέκτησαν περίπου τρία λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης. Δυστυχώς, η Διοίκηση του ΠΑΟΚ δεν συνειδητοποίησε ότι η ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφερόταν πρωτίστως για την «εκκωφαντική» απουσία της Αστυνομίας, σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό πιο εκκωφαντική από τις αντιδράσεις μερίδας ανεγκέφαλων οπαδών. Αλλά όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται... Η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να καταγράψει τις συνθήκες που επικράτησαν στο παιχνίδι και οι οποίες αποτυπώνονται στις εκθέσεις των αρμόδιων οργάνων».