31.3.09

ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ ;


Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα τα δημοσιεύματα που μας θέλουν να αποχαιρετάμε τα Πατήσια την επόμενη περίοδο, με πιθανότερο 'αντικαταστάτη' το κλειστό του Ελληνικού.

Διαβάστε και το σχετικό άρθρο από το dikefalos.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, το γήπεδο είναι το ένα από τα τρία βασικά ζητήματα που πρέπει να λύσει η διοίκηση (τα άλλα δύο είναι οριστική λύση στο ιδιοκτησιακό και οικοδόμηση ομάδας ικανής για ευρωλίγκα, που σημαίνει budget περί τα 3 εκατ. €).

Γενικά, θεωρώ ότι η καλύτερη λύση είναι το κλειστό της Πυγμαχίας στο Περιστέρι. Σύμφωνα με το stadia.gr έχει χωρητικότητα 2.305 θέσεις. Το γήπεδο είναι σύγχρονο, άνετο, λειτουργικό με σχετικά καλή πρόσβαση. Από τις φωτογραφίες που παραθέτει το ίδιο site φαίνεται ότι υπάρχει αρκετός χώρος για επιπλέον πτυσσόμενα καθίσματα, ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα κατά περίπου 1.000 θέσεις (με την υπόθεση ότι οι θέσεις που φαίνονται κάτω από το τμήμα της κερκίδας με τα κάγκελα είναι πτυσσόμενες και άρα επιπλέον της "επίσημης" χωρητικότητας). Χωρητικότητα άνω των 3 χιλ. θέσεων είναι υπέρ αρκετή για την ΑΕΚ που θα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να διεκδικήσει έξοδο στην ευρωλίγκα. Με 1.500 θεατές δεν θα δείχνει άδειο ενώ στα "εμπορικά" μάτς θα μπορεί να γεμίζει προσφέροντας έξτρα έσοδα στην ομάδα κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του έναντι του Κλειστού του Ελληνικού, που αποτελεί την αμέσως επόμενη καλύτερη λύση, είναι ότι η ΑΕΚ θα είναι η μόνη ομάδα που θα το χρησιμοποιεί. Έτσι θα μπορεί να ταυτιστεί ο παίκτης και ο κόσμος με το γήπεδο, καθώς δεν θα υπάρχει συγκατοίκηση όπως στο ΟΑΚΑ (με ΠΑΟ) και στο Ελληνικό (με Πανιώνιο). Επίσης, προσφέρεται για διαφοροποιημένη τιμολογιακή πολιτική, ώστε να ικανοποιήσεις τη ζήτηση για φθηνά (οργανωμένοι), μέσα (απλοί φίλαθλοι) και ακριβά (κατέχοντες, πλήν τίμιοι, φίλοι της Ένωσης) εισητήρια (απλά και διαρκείας) αλλά και για καλύτερο marketing.

Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να γίνει μακροχρόνια σύμβαση για την παραχώρηση του γηπέδου. Μπορεί κάλλιστα να υπάρχει ρήτρα για τερματισμό της σχετικής σύμβασης νωρίτερα εάν η ΑΕΚ αποκτήσει δικό της γήπεδο.

Έτσι και η ΑΕΚ θα έχει γήπεδο που θα το νιώθει "δικό της" και η Πολιτεία (δήμος Περιστερίου ή/και Δημόσιο) κάποια έσοδα από μια Ολυμπιακή εγκατάσταση που κόστισε αρκετά στον έλληνα φορολογούμενο.

Στέλιος

Υ.Γ. Είμαι υπέρ της κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου και μπάσκετ στον ίδιο χώρο, ώστε να μπορεί να αποτελέσουν ένα "κιτρινόμαυρο πόλο" αθλητικής και οικονομικής ανάπτυξης. Μόνο γήπεδο μπάσκετ στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν θα μπορεί να αυτοσυντηρηθεί, με αποτέλεσμα την οικονομική αιμοραγία της ομάδας. Η Αττική έχει αρκετά κλειστά γήπεδα ήδη. Εκεί που πάσχουμε είναι στο στοιχειώδες management...

haridimos είπε...

Το κλειστό στο Περιστέρι είναι αρκετά δύσκολο, γιατί εμπλέκεται ο Δήμος Περιστερίου.. Δεν μας θέλει εκεί, δεν μας ήθελε ούτε το 2004/05, ούτε φέτος. Σιγά μη μας θέλει του χρόνου που θα ανέβει το Περιστέρι ξανά Α1, και θα μας βλέπει και ανταγωνιστικά για την παραμονή...

Σε καμιά Ζοφριά βλέπω να καταλήγουμε..