23.4.09

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ


Δυστυχώς, όπως άλλωστε αναμενόταν, η ομάδα μας δεν κατάφερε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στα Πατήσια και σε συνδυασμό με την νίκη του ΠΑΟΚ επί της διαλυμένης & πεσμένης Λάρισας στην Πυλαία (που ήταν πάντως ντέρμπυ μέχρι το ημίχρονο σκορπώντας φρούδες ελπίδες) έμεινε στην 9η θέση της βαθμολογίας της Α1, κι εκτός οκτάδας & playoff. Έτσι από σήμερα ουσιαστικά λέμε καλό καλοκαίρι, αφού η αγωνιστική χρονιά τέλειωσε. Οι ελπίδες μας ουσιαστικά τέλειωσαν στα μέσα της δεύτερης περιόδου, όταν το εξαιρετικό μας ξεκίνημα (10-0 στο 3'21", 26-15 στο 12'3") δεν είχε συνέχεια, οι πράσινοι ανέκαμψαν και πήραν τον έλεγχο του αγώνα.

Ίσως μερικοί να θέλουν να κρυφτούν πίσω από το γεγονός πως ο ΠΑΟ είχε γκελάρει στην Πυλαία κι έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να μας ξεπεράσει στη βαθμολογία. Όμως εμείς είμαστε αυτοί που κάναμε δώρο την οκτάδα, τη συμμετοχή στα πλέϊοφ, τη δυνατότητα για ένα ματς με κόσμο & τηλεοπτικά κόντρα σε ερυθροπράσινους παράλληλα με τη συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα για του χρόνου στην μέχρι πρότινος ομάδα του περσινού διοικητικού ηγέτη της ΚΑΕ ΑΕΚ, με τις ήττες στην Λάρισα από την Ολύμπια και στην Καβάλα από τους νεοφώτιστους.

Καταφέραμε έτσι να κλείσουμε με πολύ πικρή γεύση τη χρονιά, που με βάση τις συνθήκες που ξεκίνησε, τις δυνατότητες και το υλικό που είχαμε, η κατάληξη ήταν η αναμενόμενη. Όμως το γεγονός πως δεν καταφέραμε να πάρουμε τη μια έξτρα νίκη που θέλαμε στα ματς που μπορούσαμε, μας άφησε εκτός οκτάδας. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν πως είναι καλύτερα έτσι γιατί γλυτώνουμε πιθανές τριαντάρες από τους πρασινοκόκκινους ή και καμιά τιμωρία έδρας κάβα για του χρόνου, όμως το να μένει η ομάδα εκτός πρώτης οκτάδας είναι αποτυχία με οποιεσδήποτε συνθήκες. Άλλωστε είναι μόλις η τέταρτη φορά που "καταφέρνουμε" κάτι τέτοιο από το 1963 που συμμετέχουμε ανελλειπώς (μόνο εμείς ο Άρης και ο Παναθηναϊκός έχουν παρουσία όλα αυτά τα χρόνια) στη μεγάλη κατηγορία. Οι προηγούμενες ήταν το 1985/86, 1995/96, 2006/07.

Το κλειστό του Σπόρτιγκ γέμισε για μια τελευταία φορά φέτος, παρά το σχετικά ακατάλληλο της ώρας, αλλά ούτε αυτή τη φορά ο κόσμος μας μπόρεσε να πανηγυρίσει μια νίκη κόντρα σε ομάδα της πρώτης εξάδας... Γιατί χάσαμε από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Άρη, Μαρούσι, Πανελλήνιο στα Πατήσια και κερδίσαμε μεν τον Πανιώνιο αλλά η νίκη δεν πανηγυρίστηκε στην εξέδρα όπως θα έπρεπε αλλά στα δικαστήρια λόγω της λανθασμένης απόφασης των διαιτητών στο ματς και της δικαίωσής της ένστασής μας. Κλείσαμε λοιπόν τη σεζόν με 11 νίκες, δυο λιγότερες από πέρσι, έχοντας δυο ροζ φύλλα λιγότερα στην έδρα μας.. (Πέρσι στο κρύο και αχανές ΟΑΚΑ πήραμε και τον 1ο Παναθηναϊκό, και τον 3ο Άρη και τον 4ο Πανιώνιο).


Υ.Γ. Δυστυχώς δικαιώθηκα, μια που ήμουν ένας από αυτούς που είχαν ψηφίσει 9η-10η θέση, στο γκάλοπ που είχα κάνει στο blog τον Οκτώβρη..

2 σχόλια:

Γιώργος είπε...

Η παρακμή και η πτώση μιας άλλοτε πανίσχυρης ομάδας...Ήδη οι εποχές που η ΑΕΚ έπαιρνε πρωταθλήματα (2002) και έφτανε σε τελικό Ευρωλίγκας(1998) μοιάζουν ήδη πολύ μακρινές.Κρίμα...

haridimos είπε...

Ποια πρωταθληματα ;
Σε λίγο θα πηγαίνουμε κάθε χρόνο στις 12/6 στο Γαλάτσι για την επέτειο της τελευταίας νίκης μας σε playoff...