24.10.09

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΑΠΟΨΕ ΛΟΙΠΟΝ


Σήμερα το απόγευμα λοιπόν θα γίνει η πρεμιέρα της Α1, που θα είναι και η πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας μας. Αξίζει να σημειώσω πως, μια που δεν περάσαμε στα playoff πέρσι και τελικά δεν παίξαμε στο Κύπελλο φέτος, πέρασαν ήδη έξι (6) ολόκληροι μήνες από το τελευταίο ματς που δώσαμε για επίσημη διοργάνωση... Αμφιβάλλω αν έχει υπάρξει τόσο μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας άλλοτε στην ιστορία μας...

Παρά το τεράστιο χρονικά διάστημα που πέρασε, η ομάδα μόνο έτοιμη δεν θα παρουσιαστεί απόψε κόντρα στα Τρίκαλα, που όπως δείχνουν τα πράγματα θα πάρουν το πιο ανέλπιστο και μη προϋπολογισμένο διπλό στη χρονιά. Γιατί το θέμα με τα δελτία δεν ξεπεράστηκε με συνέπεια οι Francis, Green, Mack, Mels να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής (εκτός κι αν γίνει κάνα μαγικό στο παρά πέντε) ενώ οι Stefanov, McGrath δεν παίζουν έτσι κι αλλοιώς αφού τα συμβόλαιά τους δεν έχουν κατατεθεί ακόμα στον ΕΣΑΚΕ...

Έτσι οι παίκτες που βρίσκονται στη διάθεση του Κώστα Φλεβαράκη, είναι μόνο οι Έλληνες. Δηλαδή αυτοί :
Νο Όνομα παίκτη Θέση Ύψος Έτος Γεν. Υπηκοότητα
0 Β. ΤΖΟΛΟΣ PG 1.90 1991 Ελλάδα
0 Χ. ΜΑΡΙΝΟΣ PG 1.87 1989 Ελλάδα
0 Κ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ PG 1.84 1990 Ελλάδα
11 Π. ΔΟΡΚΟΦΙΚΗΣ PF 2.05 1980 Ελλάδα
18 Τ. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ C 2.05 1992 Ελλάδα
0 Σ. ΤΟΥΝΤΖΙΑΡΑΚΗΣ C 2.10 1987 Ελλάδα
13 Α. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ PF 1.97 1977 Ελλάδα
6 Π. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ SF 2.00 1978 Ελλάδα


(όπως βλέπουμε κι από το ανανεωμένο site του ΕΣΑΚΕ)

Την τελευταία στιγμή ακούστηκε πως θα είναι στο δυναμικό μας και οι Νώντας Παπαντωνίου & Milan Jeremic.



Ο Νώντας Παπαντωνίου (28/4/1990, 1μ90), ήταν μέλος της Εθνικής Κάτω των 18 που πήρε το χρυσό στο Πανευρωπαϊκό του 2008 στον Πύργο (8 αγ, 9.1', 1.8π) αλλά και το ασημένιο στο Παγκόσμιο κάτω των 19 στη Νέα Ζηλανδία φέτος (4.1π - 1.6ασ).
Είναι γιος του παλαίμαχου πρώην παίκτη (και νυν μάνατζερ) του Αμαρουσίου, και ήταν μέχρι τώρα μέλος της ομάδας των Βορείων Προαστίων - χωρίς ιδιαίτερη αγωνιστική παρουσία (15 ματς, 4 πόντοι σε δυο σεζόν στην Α1)

Τα στατιστικά του :


Ο Milan Jeremic (32χρ, 2μ10) (Σαγιάς κατά το ελληνικότερον, αφού είχε ελληνοποιηθεί με τους γνωστούς προ δεκαετίας τρόπους από τον Ηρακλή) αγωνιζόμενος για δυο χρονιές στην Α1 (κι άλλη μια πριν μονο στην Ευρώπη) έχοντας 95 πόντους σε 44 ματς - στο γηραιό ήταν από 1995-98 ενώ ξεκίνησε από τις υποδομές της Partizan. Συνέχισε στο Βέλγιο με την Aalst (1998/99), την Ιταλία με την Olimpia Milano (1999/00, 2.3π-1.8ρ). Συνέχισε την καριέρα του στην Πολωνία με την Tarnow (2001). Γύρισε στην Ελλάδα για τη Χαλκίδα και την Α2 (2001/02 έχοντας 9.4π-8.3ρ). Γύρισε στη Σερβία για τη Vojvodina (2002/03) και ξαναπήγε στη Χαλκίδα το 2003/04 στην Α2 (11π-9ρ) ενώ έμεινε και την επόμενη σεζόν εκεί. Το 2005/06 αγωνίστηκε στη ΜΕΝΤ (Α2, 7π-6.6ρ), το 2006/07 στον Ιωνικό Λαμίας (7.6π-5.0ρ) και το 2007/08 στα Τρίκαλα (Α2, 3.4π-3.1ρ) και πέρσι ήταν ξανά στη Χαλκίδα.
Τα στατιστικά του :

5 σχόλια:

haridimos είπε...

επι του πιεστηριου, κλείσαμε και τηλεοπτική στέγη όπως φαίνεται, μια που το ματς θα το δείξει το Novasports4

Ανώνυμος είπε...

Η διοίκηση φαίνεται ότι ήταν εντελώς απροετοίμαστη, παρά το γεγονός ότι περάσανε έξι μήνες από τότε που τελείωσαν οι περυσινές υποχρεώσεις, όπως επισημαίνεις. Αυτό με τον McGrath είναι απαράδεκτο, ιδίως όταν δεν έχεις άλλο "άσσο".
Πολύ - πολύ κρίμα...

Για το σημερινό μάτς, χωρίς τους ξένους, το μόνο που περιμένω, δυστυχώς, είναι τιμωρία της έδρας μας για τουλάχιστον δύο μάτς...

Στη συνέχεια, εάν υπάρξουν τηλεοπτικά δικαιώματα και λυθεί το θέμα με τους ξένους, βλέπω τα εξής:

α. Πολλές εκπλήξεις στο πρωτάθλημα, καθώς με τρείς αμερικανούς στην πεντάδα, πολλές ομάδες θα είναι πολύ απρόβλεπτες, για το καλύτερο ή για το χειρότερο.
β. Ο δεύτερος γύρος θα είναι εντελώς διαφορετικός γιατί πολλές ομάδες δεν θα αντέξουν οικονομικά (εύχομαι να μην είμαστε μέσα σε αυτές).
γ. Πέντε group δυναμικότητας:
- ΠΑΟ, ΟΣΦΠ.
- Άρης.
- Μαρούσι, Πανελλήνιος, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ.
- Πανιώνιος, Περιστέρι, Κολοσσός, Καβάλα, Τρίκαλα.
-Ηλυσιακός, Ολύμπια.

Η χρονιά ξεκινά με τις χειρότερες προοπτικές. Για να δούμε τελικά ...

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, μόλις είδα τη συνέντευξη Καραμανλή.
Φαίρεται να λέει ότι θα δει ποιοί Έλληνες παίκτες είναι ελεύθεροι, ώστε να υπάρξουν προσθήκες στο ρόστερ...
Εδώ και πάνω από ένα χρόνο λέμε "φέρτε τον Pavic", για να διακανονιστούν οι παλαιές οφειλές και γιατί ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ τέτοιος παίκτης στην ομάδα μας.

Εάν φέρουμε τον Pavic, εφόσον ο πρόεδρος λέει ότι λύθηκε το πρόβλημα με τον έτερο πιστωτή (Δημητρόπουλο), δεν είναι απαραίτητοι άλλοι πειραματισμοί!!!
Η ομάδα θα είναι έτοιμη για το επόμενο μάτς, αφού δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τη FIBA.

Δώστε, επιτέλους, λύση!!!

Στέλιος

haridimos είπε...

o McGrath δεν ειχε δικαιωμα συμμετοχης ετσι κι αλλοιως τελικα... Μπορει να τελειωσε τη χρονια στο Αιγαλεω και το letter of clearance να ειναι στην ΕΟΚ, ομως συμφωνα με την ομοσπονδια δε μπορουμε να κανουμε μεταγραφες ξενων παικτων γενικως...

o Pavic παιζει στη Geoplin Slovan Ljubljana..

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι ο Pavic έρχεται αύριο το πρωί, εάν του κάνουμε πρόταση.

Για τον McGrath γράφτηκε ότι δεν έχουμε υπογράψει συμβόλαιο μαζί του(!) για αυτό δεν θα έπαιζε.

Πιστεύω ότι ο McGrath είναι πιο απαραίτητος από τους άλλους δύο περιφερειακούς για τους οποίους υπάρχουν καλές ελεύθερες εναλλακτικές λύσεις (π.χ. Κυρίτσης, Nemeth).

Στέλιος

Υ.Γ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Pavic που διάβασα φάνηκε ότι ήθελε να τα βρει με την ΚΑΕ, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο Καραμανλής στη συνένετευξη.
Ας βρουν τη λύση, ανεξάρτητα από το ποιός τον εκπροσωπεί στην Ελλάδα.