22.1.10

ΓΚΙΖΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΑ


Μετά τον τραυματισμό στο γόνατο του Arturas Valeika (αποχώρησε από το παιχνίδι της Τετάρτης με την Zemgale - αύριο θα του γίνει μαγνητική για να διαπιστωθεί με ακρίβεια πότε θα επιστρέψει), ο Πεδουλάκης έδωσε το οκ για την απόκτηση του Ανδρόνικου Γκιζογιάνη (8/2/1983, 2μ02) που συμμετείχε στις προπονήσεις μας τις τελευταίες μέρες . Πάντως ενδέχεται να μην είναι αυτός ο αντι-Valeika, και απλά να αποτελεί τον αντι-Jeremic .

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Χαλκίδα (Α2) όπου έπαιξε για μια τετραετία, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια ήταν στην Α1 (Απόλλωνα, Ολύμπια, Αιγάλεω) παίζοντας συνολικά λόγω τραυματισμών κι άλλων λόγων συνολικά 32 αγώνες με 150 πόντους και 65 ρημπάουντ.
Τα στατιστικά καριέρας του παίκτη.


Το 1999 είχε κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Παίδων έχοντας 11.8π-6.6ρ, ενώ το 2002 κατέκτησε το χρυσό των Εφήβων με 5.4π-3.0ρ, έχοντας σαν συμπαίκτες τους δικούς μας τότε Ζήση, Ταπούτο, Μπουρούση, Τσιάρα, Μισιακό (γκρρ...) και τους Σπανούλη, Καϊμακόγλου, Κουμπούρα, Τσιάκο, Χαριτόπουλο, Γεωργαλή .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ερυθρός Αστέρας άφησε ελεύθερο τον Tadija Dragisevic (καθώς δεν είχε να τον πληρώσει).
Άφού ο Γκιζογιάννης έπαψε να είναι free agent θα έχει λιγότερο ανταγωνισμό για να βρεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του...

Στέλιος

Υ.Γ. Παίκτες σαν τον Dragisevic ανεβάζουν επίπεδο μια ομάδα σαν τη φετινή ΑΕΚ με λίγα - σχετικά - χρήματα.
Ας το καταλάβουν στη διοίκηση, ούτε τα πενιχρά οικονομικά μας δε δικαιολογούν παίκτες τύπου Γκιζογιάννη και Jeremic στην ΑΕΚ. Πέρυσι αντί του Shermadini πήραμε τον Andersen. Με τα ίδια χρήματα εάν είχαμε πάρει το ταλέντο τώρα δε θα χρειαζότανε να ξαναψάχνουμε από την αρχή στα πανέρια. Εάν δε διακρίνουμε ή δε μπορούμε να αποκτήσουμε ταλέντα, ας βάλουμε τουλάχιστον να παίξουν αυτά που έχουμε όπως ο Αντωνάκης.

haridimos είπε...

ο Γκιζογιάννης είναι ίσως ο παίκτης από όσους πήραν το χρυσό των εφήβων το 2002, που είχαν τη μικρότερη εξέλιξη.
4 Spanoulis, V.
5 Koumbouras, T.
6 Zisis, N.
7 Tapoutos, C.
8 Misiakos, D.
9 Charitopoulos, D. 10 Georgallis, I. 11 Gizogiannis, A. 12 Tsiaras, G. 13 Bourousis, I. 14 Tsiakos, G. 15 Kaimakoglou, K.

ασχολίαστο το ότι είχαμε τότε (που είμασταν και πρωταθλητές Ελλάδας) 5 παίκτες στην 12άδα της Εφήβων, ενώ την επόμενη είχαμε πάρει και το Πανελλήνιο Εφήβων...