12.12.10

ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ













Δεν μπόρεσε να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα από την Καλαμίτσα η ομάδα μπάσκετ, καθώς παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα με 0-12 και 2-15 γνώρισε τελικά την ήττα με 89-86 από τους γηπεδούχους . Σε αυτό συνέβαλλαν τα μέγιστα τόσο οι δεδομένες ελλείψεις μας λόγω τραυματισμών καθώς οι Δορκοφίκης και Mels έμειναν στην Αθήνα, όσο και η ειλημμένη απόφαση για κόψιμο του Cohadarevic που ναι μεν έχει ακόμα συμβόλαιο (και για μέχρι το 2012) αλλά η τεχνική ηγεσία - προφανώς σε συνεργασία με τη διοίκηση- αποφάσισε να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή . Με τον Γάλλο να παίζει άμυνα ο Palacio δεν θα έβαζε 23 πόντους, με τον Πέρι δε θα μέναμε χωρίς ψηλούς και με τον Darko θα είχαμε σίγουρα μια πιο αξιόπιστη λύση κοντά στο καλάθι .













Σαφέστατα μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος έπαιξε και η διαιτησία .. Ο Castle φορτώθηκε με φάουλ κι εκνευρισμό από το αντιαθλητικό παιχνίδι του Στεφανίδη που επέτρεψαν οι γκρι. Ο Lamont Mack που ξεκίνησε ορεξάτος φορτώθηκε με δυο φάουλ στην ίδια φάση στο 3ο λεπτό και ο Δήμος Ντικούδης βγήκε εκτός μάχης στο 8'03" με φάουλ εφεύρεση, καπάκι τεχνική ποινή και άλλη μια τεχνική ποινη στον πάγκο με συνέπεια η Καβάλα να ξαναμπεί στο παιχνίδι και εμείς να μείνουμε χωρίς τους βασικούς (και μοναδικούς που υπολόγιζε τόσο καιρό η διοίκηση)












Αναγκαστικά ο Γκέκος έβαλε στο παρκέ τον Νίκο Παπανικολάου με τον Τάσο Αντωνάκη που αποτέλεσαν το δίδυμο των ψηλών για το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο πρώτος έπαιξε και σχεδόν ολόκληρο το δεύτερο . Η απόδοσή τους μάλλον εξέθεσε την τεχνική ηγεσία για τη μη χρησιμοποίησή τους το προηγούμενο διάστημα . Ο πρωταθλητής με την εφηβική μας ομάδα το 2003, είχε παίξει 21'57" στα προηγούμενα 7 ματς παίζοντας στα πέντε και είχε 9 πόντους 6 ρημπάουντ 1 ασιστ και 1 τάπα σε 36'15". Από την άλλη ο Τασος, ο μοναδικός εν ενεργεία διεθνής μας,  έπαιξε για πρώτη φορά φέτος στην Α1, σκόραρε το πρώτο του καλάθι κι είχε καλές τοποθετήσεις στην άμυνα ... Αξίζει να σημειωθεί πως πέρσι και φέτος αν εξαιρέσουμε τα δυο ματς στις αρχές με τους ξένους να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής και το φετινό ματς Κυπέλλου με το Περιστέρι που επίσης δεν παίξανε οι ξένοι, έχει αγωνιστεί όλα κι όλα 1'55" στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ πέρσι στο Ελληνικό ...












Έτσι οι 25 πόντοι του Grundy (που όμως είχε και μόλις 4/8 βολές) δεν έφτασαν για να δώσουν χαρά στους οπαδούς μας που κιτρινισαν μια γωνιά και στην Καβάλα . Με λίγες λύσεις και με τη διαιτησία να συνεχίζει και στο 2ο ημίχρονο στο ίδιο κλίμα (χαρακτηριστική ήταν μια φάση με ανύπαρκτο φάουλ πάνω στον Νικολαιδη που έδωσαν τρεις βολές στον Jorovic) δεν μπορέσαμε να φτάσουμε σε θετικό αποτέλεσμα. Ίσως να ήταν διαφορετική η εξέλιξη αν δεν είχε εκνευριστεί με τον Στεφανίδη ο Castle, και περιόριζε τα τρίποντα ο Sparks ώστε να μην παίζουμε με τον Grundy στον άσο που στο τέλος κουράστηκε ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: