19.3.11

ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ...


Από το Νοέμβρη -πριν τέσσερις και πλέον μήνες δηλαδή... και την εύκολη νίκη επί του Ηλυσιακού είχε να περάσει εύκολο απόγευμα η ομάδα μας, καθώς το 79-64 επί της Καβάλας ήταν μόλις η δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα που πήραμε ροζ φύλλο αγώνα με διψήφια διαφορά . Οι παίκτες του Κορωνιού πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού από τις αρχές της δεύτερης περιόδου και τον διατήρησαν μέχρι τέλος φτάνοντας στην 6η τους νίκη στο πρωτάθλημα κι είναι έστω και στην ισοβαθμία και πάλι πάνω από την διακεκαυμένη ζώνη .

Ο αγώνας κρίθηκε κάτω από τα καλάθια, όπου η τριπλέτα των Darko Cohadarevic (18π με 9/12 2π και καμιά βολή...), Δήμου Ντικούδη (16π με 6/8 2π, 1/1 3π) αλλά και Περικλή Δορκοφίκη (4/4 2π), τέλειωσε το 40λεπτο συνολικά με 42 πόντους, παίρνοντας μια άτυπη ρεβάνς για το παιχνίδι του πρώτου γύρου που έπαιξε μόνο ο Δήμος καθώς ο Πέρι ήταν τραυματίας και ο Σέρβος κόπηκε λόγω facebook . Πέρα από το σκοράρισμα περιόρισαν και τον Simmons που κατέβασε μεν 10 ρημπάουντ (ενώ οι τρεις ψηλοί μας 11) είχε όμως μόλις 7 πόντους με 3/10 σουτ, δίνοντας μας έτσι την απαραίτητη ώθηση για να χτίσουμε την νίκη που στηρίχθηκε και πάλι στην άμυνα . Δίπλα στους τρεις ψηλούς, ευτυχήσαμε να έχουμε σε καλή μέρα και τους Νικολαϊδη - Mandic που έδωσαν λύσεις από τα 6μ75 (5/8 τρίποντα και 20 πόντοι πέτυχαν οι δυο τους) . Ειδικά ο δεύτερος με τις 4 ασιστ που μοίρασε είχε και μεγαλύτερη συμβολή στο αποτέλεσμα .

Σε αντιδιαστολή με την Καλαμίτσα και την απουσία των ψηλών μας, στα Λιόσια έλειπε ο κινητήριος μοχλός των αντιπάλων μας ο Palacio και ήταν πιο εύκολα για μας τα πράγματα στην οργάνωση και την κυκλοφορία, όπου ο 39ρης Castle είναι σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα (0/11 τριποντα μετρά στα τελευταία πέντε ματς, ενώ στα τελευταία 6 έχει μείνει σε μονοψήφιο σκοράρισμα), ο Curry αυτή τη φορά δεν ήταν στη δωδεκάδα με τη φόρμα, αλλά με πολιτικά δίπλα με τον Τζόλο να παίρνει τη θέση του (χωρίς να παίζει και πάλι), ενώ ο Flinder Boyd κατάφερε τουλάχιστον να βάλει και επτά πόντους πέρα από τις κλασσικές τραγικές επιλογές που είχε και πάλι (4 λάθη).

Μπορεί να πήραμε πολύτιμη ανάσα αλλά με μόλις πέντε παιχνίδια να απομένουν και τα τρία να είναι εκτός έδρας (σε ΟΑΚΑ με Παναθηναϊκό και Αλεξάνδρειο με Άρη τα δυο πρώτα...) η κατάσταση δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα .. Παραμένουμε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση .

Κι ένα βίντεο από τον αγώνα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, ευχαριστώ για το video.

Καλή και πειστική εμφάνιση, δίκαιη νίκη.

Με τους ψηλούς να έχουν πλέον συνδεθεί με το καλάθι και μεταξύ τους, το βαρόμετρο είναι η περιφέρεια. Εάν στα μάτς που απομένουν αντέξει ο Castle (ή εάν ο Boyd δεν κάνει τόσα λάθη) και εάν δύο από τους Μάκη, Mandic και Hart έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, θα τα καταφέρουμε να σώσουμε την παρτίδα.

Συγχαρητήρια στον Άγγελο για την αμυντική λειτουργία, ιδίως όταν μόνο ο Άκης είναι αυτό που λέμε αμυντικογενής παίκτης. Εάν είχε μείνει ο Mels θα είχαμε πολύ καλύτερη ισορροπία μεταξύ περιφέρειας και ρακέτας, ιδίως στην άμυνα.

Συνεχίζουμε.

Στέλιος