13.2.12

ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ..


Το Σάββατο στην Ελευσίνα χάσαμε και τις όποιες θεωρητικές ελπίδες είχαμε για να διεκδικήσουμε το πλασάρισμα στην πρώτη δυάδα, αφού γνωρίσαμε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα μας (Κηφισιά, Τρίπολη, Απόλλωνας οι προηγούμενες) και πέμπτη στα τελευταία έξι ματς ..Έτσι ενώ είμασταν 2οι στις διακοπές των Χριστουγέννων, μετά τις προεδρικές παλινωδίες και τις συνεχείς αντικαταστάσεις προπονητών, πλέον είμαστε ισόβαθμοι με Λαύριο, Κηφισιά στην 5η θέση (4 νίκες πίσω από τους πρωτοπόρους, 12 αγωνιστικές πριν το φινάλε) κι έχουμε από πάνω μας και τον Αρκαδικό (που υπερτερεί στην ισοβαθμία), και τους Ίκαρους που φιλοξενούμε το ερχόμενο Σάββατο στα Λιόσια σε ένα ματς που η νίκη είναι μονόδρομος, αν δεν θέλουμε να μπλέξουμε για τα καλά στις περιπέτειες της παραμονής.. Δυο βαθμούς διαφορά έχουμε από το γκρουπ που πέφτει..

Για άλλο ένα παιχνίδι φάνηκε η επιθετική μας αδυναμία .. Στο ρόστερ υπάρχουν 4 βασικοί παίκτες (Βασιλόπουλος, Κούρτης, Σκλάβος, Δέσπος) που αν δεν τραβήξουν τουλάχιστον οι τρεις στο σκοράρισμα  δε βάζουμε καλάθι ούτε με αίτηση... εκτός κι  αν είναι σε βραδιά κάποιοι από τους Φαλέκα, Μάντζαρη, Νοέα .. Στην Ελευσίνα μόνο ο σέντερ μας έπιασε απόδοση, σκοράροντας 11 πόντους, συνεπικουρούμενος από τον Κούρτη (10) και τον Φαλέκα (10). Έτσι μπορεί να τα πήγαμε πολύ καλά αμυντικά δεχόμενοι μόνο 63 πόντους, όμως με τέτοια επιθετική δυστοκία δεν είχαμε τύχη.. Να θυμηθούμε πως 52 βάλαμε στη Λευκάδα, 62 στις Σέρρες, στους 66 μείναμε σε 4 παιχνίδια στα Λιόσια.. στα δυο φτύσαμε αίμα να κερδίσουμε (Αρκαδικός, ΠιερικόςΑρχέλαος) και στα άλλα δυο γνωρίσαμε οδυνηρές ήττες (Πανελευσινιακός, Απόλλωνας), 69 στην Τρίπολη ...

Το βασικό μας πρόβλημα είναι στην οργάνωση των επιθέσεων και στην αποτελεσματικότητά τους.. Ενώ πχ όπως και τώρα είχαμε τον Δέσπο να έχει 5/5, το παιχνίδι μας συνίσταται σχεδόν αποκλειστικά σε ατομικές προσπάθειες των περιφερειακών με κάκιστα ποσοστά, πάρα πολλά λάθη (κυρίως από τον Βασιλόπουλο),  βροχή τρίποντων (εκτός του Φαλέκα που είχε 2/5 οι Βασιλόπουλος-Μάντζαρης-Νοέας-Κούρτης-Σκλάβος είχαν αθροιστικά 2/16) που μόνο με το Λαύριο ήταν δικαιολογημένη, και συμπληρώνεται από μέτρια ευστοχία στις βολές (13/23 στην Ελευσίνα, 13/21 στην Τρίπολη, 14/23 στην Κηφισιά, μόλις και μετά βίας 67% συνολικά στο πρωτάθλημα ..

Δεν είναι τυχαίο πως είχαμε καταφέρει να ρολάρουμε και να κάνουμε το 8-0 σερί, όταν ο Λιόγας είχε επιμείνει στη χρησιμοποίηση του Τζόλου που βοηθούσε πάρα πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας και στην οργάνωσή του παιχνιδιού, ξεκουράζοντας και τους βασικούς .. Με τον τραυματισμό του στην Ερυθραία στο φιλικό, μαζί με αυτούς των Μάντζαρη-Κούρτη και τα φύγε εσύ έλα εσύ της διοίκησης, η ομάδα αποσυντονίστηκε.. Παίζοντας με 6-8 παίκτες δεν έχουμε καμια απολύτως τύχη... Θα πρέπει να βρεθεί ρόλος και για άλλους παίκτες (Τζόλος, Φωτιτζόγλου έχουν δείξει ότι μπορούν να σταθούν) ώστε να παραμένουν πιο φρέσκοι οι βασικοί .. Τώρα για τα δεδομένα κενά στους ψηλούς, αφού οι Μαγκωνής - Μαγουλάς έχουν μόνιμα διακοσμητική παρουσία στον πάγκο, μάλλον θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο με τον Σιαμανδούρα, γιατί ο Σκλάβος που είναι από τα καλύτερα αγωνιστικά χαρτιά μας μάλλον καίγεται παίζοντας πεντάρι ... αλλά και πιο ενεργός ρόλος στον Νοέα που σε πολλά παιχνίδια παίζει κάτω από 10λεπτο..


O αγώνας όπως μεταδόθηκε από το aek-live (σταθερά με πολύ καλή ποιότητα εικόνας)



Video streaming by Ustream



Video streaming by Ustream

Δεν υπάρχουν σχόλια: