25.7.12

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ...

Η Βασίλισσα του Ελληνικού μπάσκετ μας τέλειωσε σήμερα...
Οι ανευθυνουπεύθυνοι αποφάσισαν να ρίξουν μια κατηγορία την ομάδα μην προσφέροντας απολύτως τίποτα οικονομικά, καθώς τα χρέη σε πρόσωπα που είναι και τα περισσότερα ΔΕΝ παραγράφονται, ενώ η ξεφτίλα που τρώει αυτή τη στιγμή το ιστορικότερο τμήμα του συλλόγου είναι ανείπωτη ...
Και φυσικά η σημερινή διοίκηση της Ερασιτεχνικής, που φαίνεται να πήρε την απόφαση, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΝΗ ΤΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ..


Τρίζουν τα κόκκαλα τους ...


Για την ιστορία, η σχετική ανακοίνωση από το site της ομοσπονδίας

Ανακοίνωση Επιτροπής Πρωταθλημάτων 

Λόγω μη δυνατότητας συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, η ΕΟΚ έκανε δεκτό το αίτημα του σωματείου ΑΕΚ να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.

Μετά τη δήλωση αδυναμίας του σωματείου ΑΕΚ να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, το σωματείο ΑΣΑ Κόροιβος Αμαλιάδας δικαιούται έχοντας προτεραιότητα να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013. 
Ρεπορτάζ από το aek365.gr


Στην Β Εθνική για την εξυγίανση η ΑΕΚ

Η Ερασιτεχνική με την σύμφωνη γνώμη του Φιλίππου δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Β Εθνικής - Η ΚΑΕ διαλύεται και ξεκινάει η ΑΕΚ από το μηδέν με μηδέν χρέη και εγγυημένη χρηματοδότηση από τον Αλέξη Αλεξίου
Η κατρακύλα της Βασίλισσας συνεχίζεται. Η ΑΕΚ θα παίζει οριστικά του χρόνου στην Β Εθνική αφού μία ώρα πριν την λήξη της σχετικής προθεσμίας, που αν πέρναγε η ΑΕΚ θα έπαιζε στην... Δ ΕΣΚΑΝΑ, δηλώθηκε με την σύμφωνη γνώμη του Γιάννη Φιλίππου και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ στην Β ΕΘνική. Την Ερασιτεχνική ΑΕΚ στην συνάντηση με τον Γιάννη Φιλίππου εκπροσώπησε ο δικηγόρος Αλέξης Αλεξίου ο οποίος θα είναι αυτός που θα αναλάβει την χρηματοδότηση της ομάδας με σκοπό την επιστροφή σε δύο χρόνια στην Α1. Η σκέψη να δηλωθεί η ΑΕΚ κανονικά στην Α2 δεν μπόρεσε να προχωρήσει αφού ούτε ο Φιλίππου, ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, ούτε κανείς άλλος δεν αναλάμβανε να καλύψει ένα ποσό κοντά στα 2.000.000 ευρώ που χρειάζονταν για να μπορέσει η ΑΕΚ να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής και να μην υποβιβαστεί με απόφαση της ΕΕΑ στο τέλος του μήνα. Σύμφωνα με την νομική έρευνα που έκανε η Ερασιτεχνική ΑΕΚ η ομάδα ξεκινάει πλέον με μηδέν χρέη αφού όλα τα χρέη που υπάρχουν προς το δημόσιο πηγαίνουν στους πρώην προέδορυς (Φιλίππου, Καραμανλής, Δρόσος). Μέσα από την ντροπή και το τεράστιο κακό για την ΑΕΚ μπορεί να προκύψει το μοναδικό καλό αφού στο πρόσωπο του Αλέξη Αλεξίου φαίνεται πως βρέθηκε ο άνθρωπος που θέλει και μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για την Βασίλισσα με την ομάδα καθαρή από χρέη και με εγγυημένη χρηματοδότηση για το πρωτάθλημα. Η τελική απόφαση πάρθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Φιλίππου από κοινού με τον Αλέξη Αλεξίου τον οποίο έφερε στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ ο επιστήθιος φίλος του και πρώην πρόεδρος Δημήτρης Χατζηχρήστος.

Αντίδραση του Νίκου Γεωργατζόγλου via basketblog.gr
 "Είναι απαράδεκτοι" Tετάρτη, 25 Ιούλιος 2012 15:44 | Γιώργος Νικολάου
Έξαλλος με την απόφαση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ για τη συμμετοχή της ομάδας στη Β΄ Εθνική ήταν ο Νίκος Γεωργαντζόγλου. Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ δήλωσε στο basketblog.gr: "Είμαι σοκαρισμένος με την εξέλιξη. Οι κύριοι της Ερασιτεχνικής είναι απαράδεκτοι. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς αποφάσισαν στο όνομα ενάμισι εκατομμυρίου οπαδών της ΑΕΚ; Έπρεπε να συγκληθεί γενική συνέλευση των μελών της ΑΕΚ και τα μέλη να αποφάσιζαν.
Αποδείχθηκε, ότι όσα γράφονταν εδώ και μερικές ημέρες σε μερίδα του Τύπου για πλάνο Κοτσάτου-Αλεξίου με λεφτά στην Α2 ήταν …φούμαρα! Τελικά, το μόνο κορόιδο-ήρωας, όπως εύστοχα δήλωσε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος, που έβαλε το χέρι στην τσέπη και ανέλαβε ευθύνες ήταν ο Γεωργαντζόγλου".

και η άποψη του φερόμενου ως ισχυρου άνδρα της ομάδας μπάσκετ (μετά από δεκαετίες όχι ΚΑΕ) με τις ευχές της διοίκησης της Μάνας ΑΕΚ 


Τετάρτη, 25 Ιούλιος 2012 16:33 | Γιώργος Νικολάου

O Αλέξης Αλεξίου (άφαντος ως επί το πλείστον από τα …Μέσα Ενημέρωσης) μίλησε σε οπαδικό σάιτ (το aek-live.gr του φίλου Νίκου Αγγελίδη) και έριξε τις ευθύνες για τον εκούσιο υποβιβασμό της ΑΕΚ στη Β΄ Εθνική, ούτε λίγο ούτε πολύ στους… Δρόσο-Καραμανλή-Γεωργαντζόγλου.
"Σημειωτέον δε ότι η ΚΑΕ τελεί και υπό ανάκληση της λειτουργίας της, λόγω διοικητικών παραβάσεων από το 2007 και μετά", δήλωσε ο κ. Αλεξίου. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για αποστροφή, που χρήζει διερεύνησης, γι’ αυτό και τον αναζητούμε. Ο αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής και (πιθανότερος) μπροστάρης της νέας ΑΕΚ κάλυψε τον Γιάννη Φιλίππου.
Τι άλλο είπε ο κ. Αλεξίου: "Σημαντικό επίσης είναι ότι η ΚΑΕ δεν έχει καν νομιμοποίηση, ώστε να μπορέσει να κάνει δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε κατηγορία. Σημαντικό επίσης είναι ότι η ΚΑΕ δεν έχει καν νομιμοποίηση, ώστε να μπορέσει να κάνει δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε κατηγορία.
Μετά από αυτά, και δεδομένου ότι ούτε εγώ, ούτε το ιδρυτικό σωματείο, είχαμε αρμοδιότητα να υποβάλλουμε δήλωση συμμετοχής στην Α2, παρά μόνο η ΚΑΕ, οι μόνες λύσεις ήταν δύο: είτε να δηλωθεί από κανέναν η ομάδα σε καμία κατηγορία, οπότε και από τον επόμενο χρόνο θα ξεκινούσε να παίζει από την τελευταία τοπική κατηγορία, είτε να δηλωθεί στη Β΄ για να ξεκινήσει από τη Β΄ κατηγορία η προσπάθεια για επάνοδο στην κορυφή.

Εγώ και οι συνεργάτες μου, όπως έχουμε αποδείξει, στηρίζουμε κάθε υγιή προσπάθεια, και φυσικά και το τμήμα μπάσκετ, το οποίο θα χρηματοδοτήσουμε χωρίς να επιβαρυνθεί το αθλητικό σωματείο ούτε ένα ευρώ.
Ο δρόμος της φθοράς, του ευτελισμού και της απαξίωσης τελείωσε σήμερα με μία αναγκαστική δήλωση στην Β΄ κατηγορία. Ο δρόμος της υγείας προς τις επιτυχίες και την κορυφή ξεκινά από τώρα.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Φιλίππου για την έντιμη και ηθική στάση του, ο οποίος αδυνατώντας πρακτικά και αντικειμενικά να παρέμβει, δεν προκάλεσε κανένα πρόβλημα στις ενέργειες του Σωματείου. Έχει τον αμέριστο σεβασμό μου και αξίζει την εκτίμηση όλων μας για τις στιγμές δόξας της ομάδας επί ημερών του".

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΟΥΡΤΟΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΡΚΕΙ ...
Όσο για τα "δε θα επιβαρυνθεί το αθλητικό σωματείο ούτε ένα ευρώ", σορρυ αλλά δεν μπορει να το διασφαλισει αφού πλέον τα χρέη βαρύνουν το σωματείο όπου θα έρχονται τυχόν κατασχετήρια αν μείνουν απλήρωτοι παίκτες-προπονητές που θα φέρει .