25.5.15

ΕΛΕΓΧΟΣ 2014/15 (Α' ΜΕΡΟΣ)

Μια που τέλειωσε αγωνιστικά η χρονιά, ας κάνω και τον καθιερωμένο -στα χρόνια της Α1- έλεγχο σε όσους πέρασαν από την ομάδα μας .
Ξεκινάω με τους προπονητές και τους ξένους που άρχισαν τη χρονιά και έφυγαν στο ενδιάμεσο .

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΙΑΓΚΟΣ (2-1 στο Κύπελλο, 1-4 στην Α1)
O Ζιάγκος έμεινε στον πάγκο μας για τρίτη χρονιά (κι έγινε ο πρώτος που το κατάφερε αυτό μετά τον .. Μήλα) κάτι που ήταν λογικό μια που ανέλαβε την ομάδα στην πολύ δύσκολη κατάσταση που βρέθηκε με τον εθελούσιο υποβιβασμό στη Β και μετά από δυο συνεχείς ανόδους την έφερε πίσω στην φυσική της κατηγορία . Σαφέστατα έχει το ελαφρυντικό πως χτίστηκε ένα ρόστερ με ότι υλικό μπορούσε τότε (Σεπτέμβρη) να βρεθεί και ήταν αρκούντως αξιοπρεπές και ανταγωνιστικό στο κύπελλο. Ίσως τελικά αυτές οι νίκες στο Κύπελλο να έκαναν κακό, γιατί υπήρξε ακόμα λιγότερος χρόνος για προετοιμασία και στο πρωτάθλημα η ομάδα δε μπόρεσε να δείξει κάτι το ιδιαίτερο. Είναι δεδομένο πως με το υλικό που ξεκινήσαμε θα είχαμε τεράστια προβλήματα για να μπορέσουμε να παραμείνουμε . Μετά από την Α.Ε.Κ. πήγε στη Δόξα Λευκάδας (Α2) και πάλεψε για την άνοδο, έχοντας ρεκόρ 12-7 .


DRAGAN SAKOTA (15-9 στην Α1)
Ανέλαβε την ομάδα ενώ ήταν προτελευταία ισόβαθμη με Πανελευσινιακό και πάνω μόνο από τον Πανιώνιο και με τη βοήθεια και της διοίκησης που άλλαξε και τους 5 ξένους που μπορούσε να αλλάξει, χτίστηκε ένα σύνολο που έπαιζε πολύ ελκυστικό μπάσκετ στα εντός έδρας παιχνίδια, ήταν στο δεύτερο γύρο η καλύτερη ομάδα μετά τους κοκκινοπράσινους, και ίσως η χρονιά να μην είχε τελειώσει από τώρα αν δεν ήταν τραυματίες στο τέλος ο Hairston και οι άλλοι ξένοι παίκτες .Όταν βρήκε ρυθμό η ομάδα πέτυχε ένα σερί με 6 νίκες μέσα-έξω που κόπηκε στο Ρέθυμνο και λόγω των συνεχών αναβολών λόγω του ματς Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΠΑΟ που πήγε αρκετά πίσω και τη regular season . Σίγουρα πάντως θα περιμέναμε να δούμε περισσότερους αυτοματισμούς και λιγότερα χαμένα παιχνίδια στον πόντο . Λογικά θα παραμείνει και του χρόνου στον πάγκο (εκτός και αν πάει στη θέση του τεχνικού διευθυντή) οπότε θα μπορέσει να χτίσει την ομάδα με σαφέστατα καλύτερες συνθήκες από ότι είχε οποιοσδήποτε συνάδελφός του στον πάγκο μας την τελευταία δεκαετία .

Οι ξένοι που έφυγαν τώρα ..


5. DAVID KYLES
Ήρθε με αρκετές περγαμηνές με δεδομένη την εμπειρία του στην Α1 από το περσινό του πέρασμα στον Πανελευσινιακό . Έπαιξε σε επτά παιχνίδια ξεκινώντας πεντάδα στα έξι από αυτά (μόνο στο τελευταίο με Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ δεν ξεκίνησε) και μόνο στα παιχνίδια με Ρέθυμνο για το Κύπελλο (16π, 5ρ) και κάπως σε αυτό με Πανιώνιο (11π, 4ρ, 2ασ, 1κλ) δικαιολόγησε την παρουσία του . Είχε μόλις 6.6 πόντους παίζοντας 21'19" με 16/22 βολές (73%), και τραγική ευστοχία  9/29 2π (31%) και 4/19 3π (21%) με 2.5ρ, 1.4ασ, 1.9 λάθη . Μετά από την Α.Ε.Κ. πήγε στην Κύπρο όπου με την ΕΘΑ Λάρνακας κέρδισε το Κύπελλο και είχε 12.3π σε 21 παιχνίδια .


11. CASHMERE WRIGHT
Αν είχε παραμείνει μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, ώστε να έχουμε μια παραπάνω λύση στον 'άσο' ίσως να είχε διαφορετική κατάληξη η πορεία μας - ενώ έλειψε και στο ματς που αποκλειστήκαμε στο Κύπελλο από τον Άρη.. Ήταν ο πρώτος (μετά τον Goodridge) που έφυγε, αλλά όπως δήλωσε ο ίδιος αργότερα το έκανε για οικογενειακούς λόγους . Αγωνίστηκε σε 6 παιχνίδια (στα 5 βασικός), και μπορούμε να πούμε πως είχε ικανοποιητική απόδοση στα δυο ματς Κυπέλλου και με Πανιώνιο. Συνολικά είχε 6.7 πόντους παίζοντας 20'24", με 4/4 βολές (100%), 9/17 2π (53%) και 6/21 3π (29%), ενώ είχε και 2.3 ρημπάουντ, 2.8 ασιστ, 0.8 κλεψίματα και 1.5 λάθη . Μετά από εμάς και την επιστροφή του στις ΗΠΑ, πήγε στην Πολωνία (King Wilkie Morskie Szczecin) και σε 11 αγώνες είχε 4.3π και 2.3 ασιστ .


13. GARRETT WILLIAMSON
Ήταν ο παίκτης από τους αρχικούς ξένους που παρέμεινε περισσότερο, αφού αποχώρησε στα μέσα Μαρτίου όταν ήρθε ο Wilbekin . Δεν μπόρεσε σε καμιά στιγμή να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο, καθώς επιθετικά δεν υπήρχε (στα περισσότερα παιχνίδια δεν πήρε καν προσπάθειες) και μόνο αμυντικά χρησιμοποιήθηκε καθώς η περιφέρειά μας είχε τεράστιο αμυντικό πρόβλημα και οι υπόλοιποι παίκτες δεν είχαν και ιδιαίτερη έφεση . Μόνο στο παιχνίδι του Αλεξάνδρειου στον α' γύρο είχε διψηφιο αριθμό πόντων (15) και αυτό ήταν και το ματς που αγωνίστηκε περισσότερο. Συνολικά έπαιξε σε 20 αγώνες, ήταν και στη 12άδα χωρίς να αγωνιστεί σε άλλους 2, σκοράροντας μόλις 3.2 πόντους και παίζοντας 13'07", με κακά ποσοστά στις βολές (20/36, 56%), ενώ είχε 20/39 2π (51%) και 1/4 3π (25%). Ακόμα 1.3 ρημπάουντ, 0.9 ασιστ, 0.3 κλεψίματα, 0.1 κοψίματα και 0.7 λάθη .


19. VERNON GOODRIDGE
Ήρθε τελευταίος από τους αμερικανούς και έφυγε πρώτος και πάλι καλά που σκόραρε στο τελευταίο του παιχνίδι και δεν έμεινε άποντος στην κιτρινόμαυρη καριέρα του . Το τελευταίο του ματς, ήταν αυτό με τον Παναθηναϊκό όταν είχε 8π και ήταν το μόνο που έπαιξε περισσότερο από 10' (14'). Συνολικά φόρεσε τη φανέλα μας σε 4 αγώνες αγωνιζόμενος για 9'26", και σκόραρε 8 πόντους (2.0 μο), με 2/4 βολές (50%), 3/6 2π (50%), 2.5 ρημπάουντ, 0.8 κοψίματα και 0.8 λάθη . Μετά από την Α.Ε.Κ. συνέχισε την καριέρα του στη Βραζιλία, όπου με την Uniseub-BRB είχε σε 12 αγώνες 2.5ρ και 3.8 π 

33. STEFAN NIKOLIC
Ίσως το σημαντικότερο λάθος στο μεταγραφικό σχεδιασμό.. Ενώ ήταν τραυματίας δηλώθηκε στην Α1 κι έτσι η αντικατάστασή του μετρούσε σαν αλλαγή με συνέπεια να μείνει μέχρι τέλη Γενάρη (και το τέλος του πρώτου γύρου) στο ρόστερ μας απλά πιάνοντας θέση ξένου και χωρίς να προσφέρει τίποτα . Κατάφερε ένα ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί, αφού έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης μας που έμεινε άποντος στις συμμετοχές του στο πρωτάθλημα..Συνολικά αγωνίστηκε σε μόλις 5 παιχνίδια για 4'13" μ.ο., ενώ ήταν στη 12άδα και σε άλλα 6 ματς. Σκόραρε μόνο 2 πόντους από βολές στο ματς Κυπέλλου με το Ρέθυμνο στην Γλυφάδα (και συνεπώς 0.4π μο φέτος), όπου έκανε και ένα άστοχο τρίποντο, ενώ σε κανένα άλλο παιχνίδι δεν πήρε προσπάθειες . Είχε 0.2ρ, 0.4ασ, 0.6 λάθη . Συνέχισε την καριέρα του στην ΠΓΔΜ με την Karpos Sokoli και σε 13 παιχνίδια είχε 4.2π & 1.9 ασιστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: