3.6.17

ΤΡΙΤΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΠΟΨΕ, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ


Τον Άρη υποδέχεται απόψε η ομάδα μπάσκετ, στον 3ο αγώνα της σειράς των μικρών τελικών (που φυσικά δεν προσφέρουν τίποτα το απτό πρακτικά), έχοντας πάντα πολλές και σημαντικές ελλείψεις. Ο Ukic δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα με τους προσαγωγούς, ο McGrath δεν έχει προπονηθεί από τον 4ο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, ενώ και ο Sakota μπήκε χτες σε νοσοκομείο καθώς ταλαιπωρείται από ίωση, την ώρα που ο Τσαλμπούρης είναι στις ΗΠΑ. Από τους φιλοξενούμενους, επιστρέφει μάλλον ο Dragisevic αλλά λογικά δε θα παίξει ο Cummings κι ίσως ο Jankovic.
Φέτος είναι η πέμπτη φορά που παίζουμε σε σειρά μικρών τελικών και ας θυμηθούμε τι κάναμε στα τρίτα παιχνίδια τις προηγούμενες σειρές (που όλα έγιναν εκτός έδρας, αφού φέτος είναι η πρώτη χρονιά που έχουμε πλεονέκτημα έδρας). Το 1988 που φτάσαμε πρώτη φορά ημιτελικά δεν υπήρχε μικρός τελικός, όπως και το 1992 που οι 4 πρώτοι της κανονικής περιόδου έπαιξαν σε όμιλο μεταξύ τους μεταφέροντας τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου.
Το 1997/98, στον τρίτο αγώνα της σειράς των μικρών τελικών, γνωρίσαμε τη βαριά ήττα με 90-60 από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, με τον Tomic να έχει 7/7 3π. Ο Ιωαννίδης είχε χρησιμοποιήσει τους : Coldebella 4, Lasa 2, Πρ.Νικολαϊδη, Prelevic 9, Χατζή 6, Larsen 6, Κακιούζη 9, Τσακαλίδη(Ledkov) 13(9ρ), Andersen, Alexander 6. Χάσαμε έπειτα και το 4ο ματς και τη σειρά με 3-1 και οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν την 3η θέση και το εισιτήριο για την Euroleague .
Δυο χρόνια αργότερα, παίξαμε ξανά με τον Ολυμπιακό στη σειρά των μικρών τελικών, αλλά είχαμε εμείς τον Ivkovic κι αυτοί τον Ιωαννίδη στον πάγκο. Στον τρίτο αγώνα χάσαμε με 60-54 στο ΣΕΦ και είχαμε παίξει με Μόσχου 5, Hansell, O'Sullivan 2, Χατζή, Κορωνιό 14, Ντικούδη 8, Muursepp 12, Bowie 8, Κακιούζη 5. Και τότε χάσαμε ξανά στο 4ο ματς στο ΟΑΚΑ και τη σειρά με 3-1 και το εισιτήριο για την Euroleague της επόμενης περιόδου, όμως τελικά παίξαμε στη διοργάνωση με τη διάσπαση που έγινε .

Το 2001 δεν έγιναν μικροί τελικοί αφού δε θεωρήθηκε σκόπιμο αφού και οι τέσσερις ομάδες των ημιτελικών είχαν θέση στην Euroleague της επόμενης περιόδου.

Το 2004, αντιμετωπίσαμε τον Ηρακλή στους μικρούς τελικούς και χάσαμε με 89-70 τον 3ο αγώνα στο Ιβανώφειο. Ο Φώτης Κατσικάρης χρησιμοποίησε τους : Lollis 2, Σωτ.Νικολαϊδης 5, Ζήσης 13, Ταπούτος 12, Μισιακός 1, Τσιάρας 6, Μαγγουνής 8, Γλυνιαδάκης 2, Antik, Sekulic 8, Ν.Παπανικολάου 1, Παπαϊωακείμ 12. Στη συνέχεια κερδίσαμε το 4ο ματς, αλλά χάσαμε το 5ο και τη σειρά - όχι όμως και το εισιτήριο για την Euroleague καθώς ο γηραιός δεν ήθελε και εμείς είχαμε το τελευταίο μας τριετές συμβόλαιο, ενώ ο 8ος Ολυμπιακός πήρε πρακτικά τη θέση από το Μαρούσι που ήταν 2ο .
Πέρσι στο τρίτο παιχνίδι της σειράς των μικρών τελικών χάσαμε με 74-69 από τον Άρη στο Αλεξάνδρειο καθώς εγκλωβιστήκαμε στη ζώνη στο τελευταίο 15λεπτο (είχαμε προηγηθεί με 40-54) σε ένα ματς ειδικών συνθηκών αφου δεν έπαιξαν οι White-Waters από τους γηπεδούχους και οι Sakota, Παπαντωνίου για μας λόγω της τιμωρίας τους στο 2ο παιχνίδι. H σύνθεση : Hairston 16, Milosevic 8, Carter 18, Brown 14, Σαρικοπουλος, Καλαμπόκης 5, Μωραϊτης, Μαυροειδής 2, Τσαλμπούρης, Eric 6. Στη συνέχεια κερδίσαμε το 4ο ματς στο ΟΑΚΑ και τη σειρά με 3-1, που δεν είχε κάποιο αντίκρυσμα σε ευρωπαϊκά εισιτήρια.




Αξιοσημείωτο πως με εξαίρεση την περσινή σειρά, σε όλες τις σειρές μικρών τελικών που παίξαμε κέρδισε τη σειρά όποιος νίκησε το 3ο παιχνίδι - κάτι που έχει συμβεί και στους τελικούς που έχουμε παίξει (1997, 2002, 2003, 2005), ενώ σε σειρές best of five μόνο στον ημιτελικό με το Μαρούσι του 2005 δεν ήταν τελικός νικητής αυτός που πήρε το ροζ φύλλο στο 3ο παιχνίδι (είχαμε χάσει στον Άγιο Θωμά στο 3ο, αλλά κερδίσαμε τελικά με 3-1).

Δεν υπάρχουν σχόλια: