21.12.17

ΕΠΑΙΞΕ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ, ΠΗΡΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΔΑ

 
Παίζοντας συγκεντρωμένα από την αρχή η ομάδα μπάσκετ επέβαλλε το ρυθμό της και κέρδισε για 2η φορά την πρωταθλήτρια Ιταλίας Reyer Venezia. Το σημαντικό είναι πως οι κιτρινόμαυροι έπαιξαν στρωτό μπάσκετ και επίσης πως για πρώτη φορά περιόρισαν αντίπαλο κάτω από τους 70 πόντους στο φετινό Champions League. Μπορεί να ήρθαν στο ΟΑΚΑ με σημαντικές ελλείψεις αφού δεν έπαιξαν οι Bramos, Jenkins αλλά και οι απουσίες είναι στο πρόγραμμα - άλλωστε και η ΑΕΚ πλήρωσε την απουσία των Harris-Λαρεντζάκη στην πρεμιέρα με την Estudiantes. Με τη νίκη αυτή η ομάδα για πρώτη φορά είναι μέσα στην πρώτη τετράδα που παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Σε έναν όμιλο ροντέο όμως, που έξι ομάδες είναι στη μια νίκη διαφορά, δεν έχει εξασφαλιστεί τίποτα απολύτως. Χρειάζεται προσοχή και σοβαρότητα αν θέλουμε να συνεχίσουμε στους 16 ..
 Όπως και στη Βενετία, ο Μαυροειδής έκανε εξαιρετική εμφάνιση (18π-9ρ τότε, 19π-9ρ τώρα) δείχνοντας πως δεν είχε αντίπαλο να τον περιορίσει στην αντίπαλη frontline και ήταν απόλυτα σωστή η επιλογή να 'χτυπήσουμε' στη ρακέτα με αυτόν και στα δυο ματς. Πέρα από τον 'γιατρό' εξαιρετική εμφάνιση έκανε και ο Green που πέτυχε το πρώτο του double-double φέτος με 19π (και δυο τρίποντα που τέλειωσαν το θέμα νίκη στην 3η περίοδο) και 10 ασιστ, ενώ πολύ καλή παρουσία -ειδικά αμυντικά- είχε ο James. Από εκεί και πέρα, ο Dusan ήταν στα γνωστά σταθερά επίπεδα, ο Harris παρά την αστοχία του έδωσε λύσεις στην ομαδική λειτουργία, ο Λαρεντζάκης βοήθησε κυρίως αμυντικά, ο Barlow μετά από καιρό ήταν θετικότατος, ενώ έδωσαν λύσεις και είχαν διάθεση οι Ξανθόπουλος, Elonu, Atic, Καββαδάς, Μωραϊτης όσο αγωνίστηκαν.

Μεσολαβούν τρεις βδομάδες μέχρι το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι (στην Πάνορμο με την Banvit) και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις που θα κρίνει σκόπιμους η τεχνικη ηγεσία και η διοίκηση. Η αποχώρηση του Μιχάλη Κακιούζη πάντως από υπεύθυνος scouting μάλλον δείχνει πισωγύρισμα, αν και δεν γνωρίζουμε ποιους παίκτες πρότεινε και δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις του..
Δείτε βίντεο από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: