6.5.18

ΑΠΟΨΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ MONACO


Την AS Monaco αντιμετωπίζει απόψε στο ΟΑΚΑ, που αναμένεται και πάλι να γεμίσει, η Κυπελλούχος ομάδα μπάσκετ στον τελικό του φετινού Champions League με στόχο την κατάκτησή του 3ου ευρωπαϊκού της τροπαίου στην 4η παρουσία της σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Νωρίτερα οι UCAM Murcia και MHP RIESEN Ludwigsburg θα παίξουν για την 3η θέση.
Χτες δόθηκαν και τα βραβεία της χρονιάς στη διοργάνωση, με τον Manny Harris να αναδεικνύεται πέρα από μέλος της καλύτερης πεντάδας και MVP της διοργάνωσης, ενώ ο Dusan Sakota ήταν μέλος της 2ης καλύτερης πεντάδας όπως και πέρσι. Ας ελπίσουμε πως δε θα επαναληφεί το περσινό με τον Theodore της Banvit να κερδίζει τον τίτλο του MVP, αλλά όχι και τη διοργάνωση που την κέρδισε η Tenerife. Βέβαια αντικειμενικά ο αγώνας είναι παραπάνω από δύσκολος και η Monaco είναι συνολικά η καλύτερη ομάδα στη διοργάνωση όλη τη χρονιά - έχασε για πρώτη φορά από την Karsiyaka την τελευταία αγωνιστική του ομίλου, απέκλεισαν με 2 νίκες την Zielona Gora στους 16 και πέρασαν και από το εμπόδιο της Banvit στα προημιτελικά με διπλό στην Πάνορμο. Έδειξε σε πολύ κατάσταση και στον ημιτελικό, όταν ξεπέρασε την πολύ δυνατή πίεση των Γερμανών και στο τέλος κυριάρχησε μέσα στο παρκέ κερδίζοντας με 65-87. Σε σχέση με την ομάδα που αντιμετωπίσαμε πέρσι και μας απέκλεισε στους 16 έχουν αλλάξει πάρα πολλά.. Αντί των Right-Bost-Shuler-Ouattara στην περιφέρεια υπάρχουν οι DJ Cooper-Robinson-Craft, ο Gladyr έρχεται πλέον από τον πάγκο, ο Amara Sy παραμένει μια αξιόπιστη λύση στη frontline που δεσπόζει ο Kikanovic (αντί των Davies, Caner-Medley) και δίπλα ο Evans με τον Joseph για άμυνα.

Ο σημερινός θα είναι ο 4ος τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης για τη Βασίλισσα - ας θυμηθούμε τους προηγούμενους τρεις.



Για το ματς είναι γνωστά τα περισσότερα- κι όσοι δεν την έχουν δει θα πρέπει να πάνε οπωσδήποτε να δούν την ταινία '1968' του Τάσου Μπουλμέτη όπου παίζεται ακόμα ή σε dvd όταν κυκλοφορήσει.
Ο Νίκος Μήλας  χρησιμοποίησε τους : Γιώργο Αμερικάνο 32, Στέλιο Βασιλειάδη 12, Χρήστο Ζούπα 10, Γιώργο Τρόντζο 22, Αία Λαρεντζάκη 6, Λάκη Τσάβα 3, Αντώνη Χρηστέα 4. Οι Τσεχοσλοβάκοι (τότε) που είχαν προπονητή τον Jiří Baumruk έπαιξαν με: Karel Baroch 12, Robert Mifka 16, Jiří Ammer, Jiří Růžička 21, Jiří Zídek 31; Jaroslav Křivý, Bohumil Tomášek 2, Jiří Konopásek.


Tην Μεγάλη Πέμπτη (23/4) του 1998, η Α.Ε.Κ. έπαιξε για 2η φορά σε τελικό αυτή τη φορά στα πλαίσια του FinalFour της FIBA Euroleague στη Βαρκελώνη και έχασε από την Virtus Kinder Buckler Bologna με 58-44. Οι 44 πόντοι είναι αρνητικό ρεκόρ πόντων για ομάδα σε τελικό Πρωταθλητριών/Euroleague.
Ο Ettore Messina είχε χρησιμοποιήσει τους : Danilovic 13, Abbio 6, Nesterovic 6, Sconochini 10, Binelli 2, Savic 7, Rigaudeau 14, Frosini. Ο Γιάννης Ιωαννίδης χρησιμοποίησε τους : Coldebella 3, Lasa 7, Prelevic 6, Anderson 4, Χατζής 4, Larsen 2, Κακιούζη 5, Τσακαλίδη 4, Andersen 4, Alexander 5. 

 Στις 11 Απρίλη του 2000, η Α.Ε.Κ. στεφόταν για 2η φορά Βασίλισσα της Ευρώπης, κερδίζοντας στη Λωζάννη με 83-76 την Pallacanestro Virtus Kinder Bologna. Ο Dusan Ivkovic χρησιμοποίησε τους : Hansell, O'Sullivan, Χατζή 16, Κορωνιό 11, Ντικούδη 7, Τσακαλίδη 7, Muursepp 15 (6ρ), Bowie 15π (3ασ), Κακιούζη 12 (3ασ-3κλ). Ο Ettore Messina έπαιξε με τους Danilovic 18, Abbio 16, Οικονόμου 16, Stombergas 13, Sconochini 9, Froini 2, Andersen 2.

H προϊστορία με Γαλλικές ομάδες σε νοκ άουτ φάσεις ήταν αρνητικότατη μέχρι φέτος και την πρόκριση μας επί της Strasbourg που ήταν η πρώτη φορά που αποκλείσαμε ομάδα του Γαλλικού πρωταθλήματος.

Μια που είμαι με αντιβιώσεις και παυσίπονα και κυρίως ράμματα στο γόνατο δεν είμαι σε φάση να γράψω περισσότερα - ούτε φυσικά να πάω ΟΑΚΑ σήμερα.. Μπορείτε να δείτε την προϊστορία με Γαλλικές ομάδες σε παλιότερες αναρτήσεις στο blog
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ... 
ΜΕ ΤΗΝ SIG ΞΑΝΑ, ΣΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ... 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρηδημε ξεκινήσαμε για ΟΑΚΑ, πρωτα καφεδάκι ηρακλειο και μετα σφαίρα για το show.
Τι έπαθες σε είδα κανονικά τη Παρασκευή , δε γινεται να απουσιάζεις σήμερα εσυ !!!

Nikos-VLG

haridimos είπε...

Την Παρασκευή γυρνώντας έφαγα σαβούρδα με τη μηχανή και χτύπησα στο γόνατο.. Ευτυχώς δεν έσπασα τιποτα, μόνο ράμματα (σε πολύ βαθύ σκίσιμο). Αλλά δεν ειμαι για μετακινήσεις, ειδικά με τον καιρό που ειναι βροχερός και δεν πρέπει με τίποτα να βραχεί ο επίδεσμος στο γονατο..

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά σου!!!

ΑΕΚΑΡΑ μου γίνε Βασίλισσα απόψε ! Παίξε με σεβασμό , για το κόσμο , μα πάνω απ όλα για την ΙΣΤΟΡΙΑ σου !


Nikos-VLG