27.1.19

ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΚΑΚΙΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΤΗΝ ΑΣΤΟΧΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΙΑ

Όχι μόνο δεν μπόρεσε να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα από την Πυλαία η ομάδα μπάσκετ αλλά παραλίγο να απωλέσει και τη διαφορά των 20π που είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο, καθώς βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 21π (67-46 στο 26'). Έτσι έχασε την ευκαιρία να αποσπαστει στη βαθμολογία και να αποκτήσει πλεονέκτημα για την είσοδο στην πρώτη τετράδα της regular season. Και σίγουρα η επαναλαμβανόμενη κακή εικόνα στα σημαντικά εκτός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα είναι προβληματική.
Η ομάδα μπήκε χαλαρά στο παρκέ -κάτι που σηματοδοτήθηκε από την παρουσία πέντε ξένων στην αρχική πεντάδα- έχοντας ξανά δυσλειτουργία στην περιφέρεια με το δίδυμο Theodore-SantRoos στο 1-2 και βρέθηκε με το καλημέρα πίσω στο σκορ με 21-6, αναγκάζοντάς την να τρέχει και τελικά να μη φτάνει.. Και πως να γύριζε το ματς, όταν δεν έπαιξε καλή άμυνα σε καμιά περίοδο -αφήνοντας και πάλι πολλές φορές ανεκμετάλλευτα τα φάουλ που μπορούσε να κάνει για να κόψει εύκολες επιθέσεις- ενώ επιθετικά είχε τραγικά ποσοστά τόσο στις βολές όσο και στα τρίποντα... Αν βγάλουμε  Maciulis (4/5 1π, 4/6 2π) & Theodore (4/4 1π, 1/1 3π) οι υπόλοιποι είχαν μόλις και μετά βίας 15/29 βολές και 1/11 τρίποντα...Σίγουρα  συνέβαλε η έλλειψη παικτών στο 4, αφού ο Sakota έπαιξε με ένεση και άντεξε λιγότερο από 15' στο παρκέ, ενώ ο Τσαλμπούρης δεν ήταν σε θέση να πατήσει καν σε αυτό..
Ακόμα και όταν η ομάδα έδειχνε σημεία ζωής και προσπαθούσε να γυρίσει στο παιχνίδι, η γκρι τριπλέτα ήταν εκεί για να δείξει πως ήταν σε διατεταγμένη αποστολή.. Συμπτωματικά ή όχι ο Πουρσανίδης μας έχει σφυρίξει και στα δυο ματς της Πυλαίας (μαζί με τον Τζαφλέρη) αλλά και σε Πάτρα, Παναθηναϊκό εκτός.. Η φάση με το φάουλ του Delroy στον Hatcher που γίνεται χαμηλά αλλά μέτρησαν και το καλάθι στο πρώτο ημίχρονο ενδεικτική. Η αγκωνιά του Μαργαρίτη στον Hunter που αντί για αντιαθλητικό έγινε τεχνική ποινή στον Vince το κερασάκι στην τούρτα...



Δειτε τον αγώνα όπως μεταδόθηκε από την ΕΡΤ ("αντικειμενικά" πάντα...)

26Ιαν2019 – Basket League 2018-2019: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 88-79