21.1.21

ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΝΣΚ, ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΔΕΥΤΕΡΗ


  Έστω κι αν έκανε τα εύκολα δύσκολα για άλλη μια φορά επιτρέποντας στην νεανική & αδιάφορη ουσιαστικά Tsmoki να επιστρέψει από το 49-65 (29') και να φτάσει τη διαφορά στο καλάθι το τελευταίο λεπτό, η Α.Ε.Κ. κέρδισε τελικά με 90-95 στο παγωμένο Minsk και πήρε την πρόκριση στη φάση των 16 (για 5η συνεχόμενη χρονιά στη διοργάνωση) αλλά σαν 2η πίσω από τη Holon. Αξιοσημείωτο πως για 2η φορά στην ιστορία της η Βασίλισσα προκρίνεται για 5η συνεχή χρονιά από φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης (2017,18,19,20,21 στο BCL τώρα, 1998-FIBA Euroleague, 1999,2000 Saporta & 2001-2002 Euroleague η προηγούμενη πενταετία). 

H κλήρωση των ομίλων του top16 θα γίνει στις 2/2 - εκεί θα βρουμε αντιπάλους 2 ομάδες που τερμάτισαν πρώτες και μια που τερμάτισε 2η - τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν 2-3/3. Οι αντίπαλοι εκεί θα είναι σαφέστατα καλύτερου επιπέδου, οπότε θα χρειαστεί να βελτιώσει τις δεδομένες αδυναμίες της μέχρι τότε αν θέλει να ξαναπάει στο Final8.

Κορυφαίος αγωνιστικά ο Keith Langford που αν και δεν απέφυγε επιπόλαιες ενέργειες και ήταν άστοχος στις βολές, μπόρεσε να σκοράρει 32π σε 26' ερχόμενος από τον πάγκο καθώς είχε εκπληκτικά ποσοστά από την περιφέρεια (5/6 3π) - αξίζει να σημειωθεί πως μόνο στο ματς με τη Burgos στην Ισπανία όταν τραυματίστηκε δεν είχε διψήφιο σκοράρισμα στη διοργάνωση πέρσι & φέτος. Αυτό που φάνηκε όμως ξανά ήταν η αδυναμία ειδικά στην περιφερειακή άμυνα (14/30 3π με 47% είχαν οι Λευκορώσοι..) αλλά και στην οργάνωση.. Από την άλλη το δίδυμο Moses-Moreira λειτούργησε και πάλι πολύ καλά, ενώ και ο Μωραϊτης βοήθησε σημαντικά όταν σταμάτησε να έχει στόχο το τρίποντο κι επικεντρώθηκε στα βασικά του καθήκοντα βοήθησε αρκετά, ενώ ήταν και ψύχραιμος στο τέλος στις βολές.

Από τις θετικότερες εικόνες σίγουρα η παρουσία των οπαδών μας στο πέταλο - στη Λευκορωσία επιτρέπονται θεατές στις εξέδρες (με κάποιο ποσοστό κάλυψης)


 








Δεν υπάρχουν σχόλια: