7.2.21

ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΤΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟ-ΕΘΝΙΚΗ

 

Αν και έπαιξε χωρίς τους Γκίκα(τραυματίας)-Lojeski(εκτός εξάδας Α1 και μάλλον ακόμα με ενοχλήσεις) αλλά και τον Langford (γύρισε το πόδι του στην προπόνηση της Παρασκευής), η Βασίλισσα κυριάρχησε απέναντι στο Περιστέρι, παίζοντας σύγχρονο μπάσκετ και με καταλυτική εμφάνιση έφτασε στο επιβλητικό 91-59. Οι 32π της διαφοράς, αποτελούν ρεκόρ για τις μεταξύ μας αναμετρήσεις - το προηγούμενο ήταν 28π, από το 94-66 του 'πρωταθληματικού' 2001/02. Έτσι μπαίνει με πολύ καλή ψυχολογία στην εβδομάδα που καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε πέρσι στα Δυο Αοράκια με αρχή την Τετάρτη κόντρα στο εξαιρετικά φορμαρισμένο Λαυριο - αν τελικά διεξαχθεί κανονικά η διοργάνωση καθώς ο Παναθηναϊκός -που αν κερδίσει στο Περιστέρι, περιμένει το νικητή του δικού μας ζευγαριού την Παρασκευή στον ημιτελικό- έχει κρούσματα covid και με βάση το πρωτόκολλο δε μπορεί να παίξει.

Σαφέστατα και βοήθησε η επιστροφή των Jankovic-Κατσίβελη, που έδωσε τη δυνατότητα να παίξουμε υποδειγματική περιφερειακή άμυνα.. Δεν είναι τυχαίο πως ενώ στη Λάρισα δεχτήκαμε 11 τρίποντα στο ημίχρονο, τώρα το πρώτο των αντιπάλων μπήκε στο 4ο δεκάλεπτο και με τη διαφορά γύρω στους 30.. Εξαιρετικό και το ντεμπούτο του Daryl Macon Jr, που με το καλημέρα έδειξε πως είναι ο παίκτης που έλειπε από το ρόστερ όλο αυτό το διάστημα .. Σωστή κυκλοφορία, καλός σκόρερ, χωρίς να εκβιάζει προσπάθειες, υπαρκτός στην άμυνα.

Στατιστικά MVP ήταν ο Moreira που μετά ένα νωθρό ξεκίνημα με 1/4 σουτ, έφτασε τελικα τους 15π με 5/6 στη συνέχεια κυριαρχώντας έναντι των αντιπάλων μοιράζοντας και τάπες μαζί με τον Moses. Γενικά και οι 11 που χρησιμοποίησε ο Παπαθεοδώρου -υποδειγματικο rotation & διαχείριση υλικού στο ματς- είχαν θετική παρουσία και αυτό είναι εξαιρετικά αισιόδοξο γεγονός καθώς έρχονται τα ματς που κρίνουν τίτλους.


 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: