9.6.22

ΕΛΕΓΧΟΣ 2021/22 (Α' ΜΕΡΟΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ)

 

Και φέτος για 6η φορά στις 8 σεζόν από τότε που επιστρέψαμε στη φυσική μας κατηγορία (και με Μάκη Αγγελόπουλο μεγαλομέτοχο) η ομάδα με άλλον προπονητή ξεκίνησε και με άλλον τέλειωσε τη σεζόν.

2014/15: Προετοιμασία & ξεκίνημα με Βαγγέλη Ζιάγκο, κλείσιμο σεζόν με Dragan Sakota.
2015/16 : Προετοιμασία & ξεκίνημα με Dragan Sakota, κλείσιμο σεζόν με Jure Zdovc.
2016/17: Προετοιμασία & ξεκίνημα με Jure Zdovc, κλείσιμο σεζόν με Σωτήρη Μανωλόπουλο.
2017/18: Προετοιμασία & ξεκίνημα με Σωτήρη Μανωλόπουλο, κλείσιμο σεζόν με Dragan Sakota.
2018/19: Ολόκληρη η σεζόν με τον Luca Banchi στον πάγκο
2019/20: Ολόκληρη η σεζόν με τον Ηλία Παπαθεοδώρου στον πάγκο
2020/21: Προετοιμασία & ξεκίνημα με Ηλία Παπαθεοδώρου, κλείσιμο σεζόν με Βαγγέλη Αγγέλου
2021/22: Προετοιμασία & ξεκίνημα με Στέφανο Δέδα, κλείσιμο σεζόν με Curro Segura

Ακόμα βέβαια δεν έχει βρεθεί προπονητής να κάτσει τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον ηλετκρικό πάγκο της Α.Ε.Κ. από τότε που θεσπίστηκε η Α1 (1986/87). Τελευταίος προπονητής που έκατσε πάνω από δυο σερί χρονιές σε επίπεδο Α' Εθνικής ήταν ο Βαγγέλης Νικητόπουλος (1982/83, 1983/84, 1984/85 & ξεκίνημα 1985/86)

Στέφανος Δέδας (8-8 στην Α1, 1-5 στο BCL, 1-1 στο Κύπελλο, 1-1 στο Super Cup)

O Δέδας ανέλαβε το καλοκαίρι ένα ρόστερ στο οποίο παρέμεινε από πέρσι μόνο ο Μαυροειδής και χρειάστηκε να φτιάξει ουσιαστικά από το μηδέν την ομάδα έχοντας να αντιμετωπίσει το ζήτημα της έγκαιρης διευθέτησης των ban μέχρι να αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Το ρόστερ που σχεδιάστηκε δεν το είδαμε ουσιαστικά ποτέ αφού ο Harris μας αποχαιρέτισε μετά το Supercup στην Πάτρα (όπου δεν είχε παίξει ο Παππάς), ο Vaulet χωρίς τον Manny ήταν πολυτέλεια ως χρήσιμος ρολίστας και ουσιαστικά στη δική του θέση ήρθε ο Hummer να τραβάει το κουπί ουσιαστικά όλη τη χρονιά μαζί με τον Colom, στη συνέχεια είχαμε το απίστευτο σοκ με τον χαμό του Jelovac, παίκτες να έρχονται και να προπονούνται αλλά λόγω των ban να μη φοράνε ποτέ τη φανέλα μας στα επίσημα (Rice & Ferguson), μετά την ταλαιπωρία του Angola για ένα τρίμηνο όπως και του Griffin αλλά και την ομάδα να παίζει μόνιμα με ελλείψεις λόγω της πανδημίας (αλλά και με περιορισμούς στις εξέδρες), και μια που τα ban όχι μόνο δεν έφυγαν αλλά πολλαπλασιάστηκαν αναγκάστηκε να φέρει παίκτες που είχαν τα δελτία τους εδώ και μπορουσαν να έρθουν.. τους Langford-Rautins με τον πρώτο ουσιαστικά να μην παίζει ποτέ, σε αντίθεση με τον 2ο που έδωσε λύσεις στην περιφέρεια παρά την διετή του απουσία από τα παρκέ. Με τέτοιες υπερβολικά αντίξοες συνθήκες η πορεία της ομάδας επί των ημερών του κρίνεται ικανοποιητική με εξαίρεση την Ευρώπη όπου η Α.Ε.Κ. τερμάτισε τελευταία στον πιο εύκολο όμιλο που έχει βρεθεί όλα αυτά τα χρόνια..

Χαϊλάϊτ σίγουρα η εμφατική πρόκριση στο Final Four του Κυπέλλου αποκλείοντας το Περιστέρι κι ενώ παίζαμε με 7 ουσιαστικά παίκτες και η υπεράσπιση της νέας έδρας στα ματς της Α1, καθώς ηττήθηκε μόνο από τον Κολοσσό. Σε αντίθεση η ομάδα είχε πολλές κακές βραδιές εκτός έδρας τόσο στο πρωτάθλημα (Ιβανώφειο, Αλεξάνδρειο, Πάτρα, Περιστέρι , Λάρισα) όσο και στο BCL .

Έφυγε τον Μάρτη σπάζοντας το διετές του συμβόλαιο για να πάει βοηθός του Ιτούδη στην CSKA -η οποία τελικά έχασε το πρωτάθλημα μετά από καμιά δεκαετία από τη Zenit- και φημολογείται πως θα τον ακολουθήσει στη Fener του χρόνου.

Σάββας Συμεωνίδης (0-1 στην Α1)

Ήταν head coach στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στα Άνω Λιόσια καθώς ο Δέδας ήταν off λόγω covid και πλησίασε αρκετά σε μια νίκη γοήτρου ..

Curro Segura (5-2 στην Α1 & 0-2 στα playoff)

Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά την αποχώρηση του Δέδα για την Μόσχα, κατάφερε να τα πάει αρκετά καλά στη regular εκμεταλλευόμενος τα στραβοπατήματα του Προμηθέα ώστε να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα, όμως στα playoff τα κόζια άλλαξαν και η ομάδα αποκλείστηκε με 2-0 από τους Πατρινούς που είχαν αλλάξει πλέον με τον Γιατρά..

Στο ξεκίνημα ακολούθησε τα συστήματά του προκατόχου του, κατάφερε να πάρει τις μόνες νίκες εκτός Αττικής που κάναμε φέτος (μετά τον μικρό τελικό του super cup) αλλά δεν λειτούργησε θετικά το ανακάτεμα της τράπουλας με την απομάκρυνση Παππά, και την προσπάθεια για να επανέλθει ο Angola σε συνδυασμό με τα προβλήματα τραυματισμών του Langford και την περιπέτεια που αντιμετώπισε ο Griffin .

Αν συγκρίνουμε στατιστικά στους αγώνες πρωταθλήματος που κωούτσαραν και οι δυο, βλέπουμε πως με Segura βελτιωθήκαμε τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, παίρνοντας περισσότερα σουτ (και με ακόμα περισσότερα τρίποντα αναλογικά), μειώθηκαν οι βολές -μια που ουσιαστικά έλειπαν οι Angola-Griffin-Παππάς. Βελτιωθήκαμε στα ρημπάουντ και τα κλεψίματα, πέσαμε αισθητά στις τάπες (ελέω απουσίας Griffin), ενω μειώθηκαν και οι ασιστ γιατι ουσιαστικά ο Colom πήρε περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες αφού λείπανε Angola-Griffin & Langford-Παππάς.

Αν δεν υπήρχε ο αποκλεισμός στα προημιτελικά θα είχε περισσότερες πιθανότητες παραμονής .


Δεν υπάρχουν σχόλια: