27.9.22

ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΤΟΙΜΗ ;

 

 Μπήκαμε στην τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη και με το πρώτο επίσημο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Τρίτη 4/10 στη Σμύρνη με αντίπαλο την Pinar Karsiyaka, είναι λογικό να αναρωτιόμαστε αν είναι έτοιμη η ομάδα για τη νέα χρονιά. Στην προετοιμασία η Α.Ε.Κ. έπαιξε με το Λαύριο στα Λιόσια, με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, με Cluj-ΠΑΟΚ στο τουρνουά του Περιστερίου και με Verona-Bayern στο trofeo d'Abruzzo.


 Έχοντας δει live το παιχνίδι με το Λαύριο, αλλά και αυτά με τη  Tezenis Verona στο Teramo


όπως και με την Bayern στον τελικό μέσω της διαδικτυακής μετάδοσης του elevensports που κάλυπτε το trofeo d'Abruzzo


η απάντηση είναι πως σαφέστατα η ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη. Κάτι λογικό αν αναλογιστούμε πως άλλαξαν και οι 6 ξένοι το καλοκαίρι, και πως σε όλα τα παιχνίδια αγωνίστηκε με ελλείψεις... Ο Frazier είναι ο μόνος ξένος που αγωνίστηκε σε όλα τα φιλικά.. ο Strelnieks ένοιωσε ενοχλήσεις στο ματς με τη Verona και δεν έπαιξε στο 2ο ημίχρονο και μετά με τη Bayern, o Mitchell έχασε το τουρνουά στο Περιστέρι, ο Madsen έλειπε στο Eurobasket και τον είδαμε πρώτη φορά στην Ιταλία, ο Williams δεν έπαιξε στο ματς με τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι λόγω προβλήματος την προηγουμενη μέρα με την Cluj και ο McGriff ταλαιπωρήθηκε με θλάση, δεν προπονηθηκε ουσιαστικά το προηγουμενο διάστημα κι έπαιξε λίγο στην Ιταλία.. Παράλληλα ο Φλιώνης δεν συμμετείχε αφού αναμένεται να επιστρέψει τον επόμενο μήνα, 

ο Ξανθόπουλος έχασε τα πρώτα φιλικά καθώς δεν είχε ξεπεράσει το long covid, και ο Κόνιαρης έπαιξε μόνο σε Πυλαία και στο τουρνουά στο Περιστέρι λόγω προβλημάτων.. 


 Ουσιαστικά μόνο οι Πετρόπουλος, Παπαδάκης, Περσίδης, Φιλιππάκος, Μαυροειδής ήταν διαθέσιμοι σε όλα τα φιλικά 

 

με τους Περσίδη πρώτα (έχει 10,3π μο στα φιλικά με 15,0 στα πρώτα τρια που έλειπαν οι περισσότεροι ξένοι)

και Παπαδάκη (7,7π συνολικά, 5/10 3π στο Teramo) μετά να κερδίζουν τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις τους. Από τους ξένους ο Strelnieks έδειξε την κλάση του όσο τον είδαμε αλλά επιβεβαίωσε και πως είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς.. 

Ο Mitchell ξεκίνησε καλά (πχ 16 με Λαυριο) αλλά μετά τον τραυματισμό στην Πυλαία έχει πέσει (9,8π μο) , 

 

τον McGriff ουσιαστικά δεν τον έχουμε δει αφού έπαιξε ένα σκάρτο 20λεπτο στο Teramo,


  o Williams (10,8π συνολικά, 6/13 3π στο Teramo) έχει τα σκαμπανεβάσματά του αλλά δείχνει πως το ελεύθερο σουτ το έχει ακόμα και απέναντι στην άμυνα της Bayern, 


 ο Madsen όπως είδαμε στην Ιταλία (10π-4ρ-2ασ με Verona, 10π-5ρ-2κλ με Bayern) αλλά και στο Eurobasket όπως και πέρσι στη VEF είναι παραπάνω από χρήσιμος, 


 ενώ ο Frazier  (12π μο στα φιλικα, 18 ασιστ στα δυο ματς στην Ιταλία) έχει τη στόφα να παίρνει κρίσιμα σουτ, μοιράζει ασιστ και τρέχει την ομάδα είναι όμως αρκετά ασταθής στο παιχνίδι του και κάνει αρκετές επιπόλαιες ενέργειες.

Το πρόβλημα είναι πως η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου - ειδικά στην Ευρώπη, που με όμιλο των τεσσάρων ομάδων δεν υπάρχει δυνατότητα αναμονής για να ρολάρει η ομάδα.. Μέσα στον Οκτώβρη παίζει εκτός με Karsiyaka & Reggio και μετά εντός με την Telekom Bonn. Αν θέλει να μην αποκλειστεί με το καλημέρα όπως πέρσι θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον δυο νικες μέσα σε αυτό το διάστημα - ή έστω να χάσει με μικρές διαφορές στα εκτός ώστε να ελπίζει να τις καλύψει στα Λιόσια. Και μέσα στον ίδιο μήνα έχει να παίξει στην Α1 κατά σειρά με Καρδίτσα, Απόλλωνα εντός, Περιστέρι εκτός και Άρη εντός και όλα τα ματς στα Λιόσια είναι από αυτά που οφείλει να κερδίσει αν θέλει να έχει στοιχειώδεις βλέψεις.

Αγωνιστικά το θετικό που έδειξε σε αυτά τα παιχνίδια η ομάδα ήταν η διάθεση να μην παρατάει παιχνίδια πχ με την Cluj αν κι έχανε με 15 στο ημίχρονο και παρά τις ελλείψεις που μεγάλωσαν μέσα στη διάρκεια του αγώνα, επέστρεψε και το κυνήγησε μέχρι τέλος. Κύριος λόγος η δυνατότητα που έχει το φετινό ρόστερ (σε αντίθεση με το περσινό - ειδικά την αντίστοιχη χρονική περίοδο) να πιέσει και να παίξει άμυνα, αφού δεν υστερεί σε αθλητικότητα. Το αρνητικό βέβαια είναι πως δεν δείχνει να υπάρχει παίκτης που να έχει την προσωπική ενέργεια ώστε να αναλάβει πρωτοβουλίες όταν στραβώνει ένα ματς. 

Πιστεύω πως θα έπρεπε να υπήρχε τουλάχιστον ένας ακόμα παίκτης στο ρόστερ για το 4-5 (τύπου Κουζέλογλου που είναι ακόμα ελεύθερος αλλά δεν κοιτάμε, ή Αγραβάνη που κατέληξε στη Napoli που δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις), καθώς είναι μάλλον κοντό με μόλις πέντε παίκτες πάνω από τα 2 μέτρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: