12.7.05

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ... ΚΑΚΙΟΥΣΗ


Ο Λευτέρης Κακιούσης είναι ο εκλεκτός της διοίκησης της ΚΑΕ λοιπόν για τη θέση του προπονητή της ομάδας μας. Μετά από χαρακτηριστική καθυστέρηση έπεσαν σήμερα οι υπογραφές και οι αποδοχές του αναμένονται να φτάσουν τις 140,000 ευρώ (δεν ξέρω αν έχουν αφαιρεθεί οι εβδομάδες που ο νέος προπονητής μας θα βρίσκεται με την Εθνική Ομάδα στο Βελιγράδι και στην προετοιμασία του Ευρωμπάσκετ).

Η λύση του Κακιούση ήταν σίγουρα αναμενόμενη για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, καθώς από την αρχή ήταν το φαβορί για την ανάληψη της θέσης. Τα βασικά του προσόντα για την διοίκηση της ΚΑΕ, προφανώς ήταν δύο : α) πως έχει συνηθίσει να πληρώνεται κάθε τέρμενο και οι οικονομικές του απαιτήσεις δεν είναι και αυτό που θα λέγαμε υψηλές..., β) ο κόσμος της ΑΕΚ τον έχει σε πολύ 'μεγάλη' εκτίμηση, αφού σε σχετικό γκάλοπ πήρε μόλις και μετά βίας το 3% των προτιμήσεων των φιλάθλων...

Ποιος είναι όμως ο Λευτέρης Κακιούσης ; Είναι 37 χρονών (7/6/1968), έπαιξε μπάσκετ στον Ηρακλή και στη συνέχεια στον ΠΑΟΚ, ήταν από τα αγαπημένα παιδιά των ομοσπονδιακών προπονητών με αποτέλεσμα να αγωνιστεί ακόμα και στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα (την ώρα που ο κορυφαίος πλέϊ-μέϊκερ της χώρας μας, ο Άγγελος Κορωνιός τους έβλεπε από την τηλεόραση). Τα τελευταία τρία χρόνια έκατσε στον πάγκο του γηραιού σαν πρώτος προπονητής.. Το 2002/03 η ομάδα τερμάτισε 9η. Το 2003/04 έφτασε μέχρι την 3η θέση και φέτος τερμάτισε στην 10η. Συνολικό ρεκόρ καριέρας 45 νίκες και 44 ήττες. Όσο για την Ευρωπαϊκή του εμπειρία, τα πράγματα είναι ακόμα πιο μέτρια... Φέτος στην FEL ο Ηρακλής είχε 3 νίκες σε 13 ματς, ενώ τις προηγούμενες 2 χρονιές δε συμμετείχε καν σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις..

Με δεδομένο ότι στο τέλος της χρονιάς που έρχεται θα κριθούν τα συμβόλαια της Ευρωλίγκα για τις επόμενες σεζόν, τα πράγματα είναι τουλάχιστον δυσοίωνα... Κι αυτό γιατί ούτε η παρουσία του Κακιούση δημιουργεί κάποιο έστω υποτυπώδες εχέγγυο επιτυχίας, ενώ η αποψίλωση του ρόστερ της ομάδας μας λόγω της αυτοκαταστροφικής μανίας της διοίκησης και το απόλυτο ξενέρωμα που έχει φάει ο κόσμος μας, τα κάνει ακόμα χειρότερα.

Υπό άλλες συνθήκες, ένας όμιλος με τις Tau, Benetton, Climamio, Zalgiris, Olimpia, Bamberg, Strasbourg θα ήταν λαχείο για μας... Για τη φετινή ΑΕΚ, όμως η κλήρωση είναι λαχείο για τις αντιπάλους μας καθώς θα έχουν την τύχη να παίζουν με μια ομάδα τόσο αδύναμη σαν τη φετινή δική μας .

Υ.Γ. Ξέχασα... Ο πρόεδρος είπε πως θα φέρουμε μεγάλα ονόματα στη θέση όσων φύγουν... Ναι ναι.. 'Νίκος Ζήσης' = 10 γράμματα, "Αντώνης Ασημακόπουλος" = 20 γράμματα. Συνεπώς ο 2ος είναι ...μεγαλύτερο όνομα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: