23.10.08

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ

για τον Shermadini που έκανε ο σταθερός σχολιαστής του blog Στέλιος, αφού σύμφωνα με το sport24.gr πάει για Πάο μεριά...

http://www.sport24.gr/html/ent/081/ent.258081.asp

Κι όχι μόνο από αυτό το site, αφού το ότι ήρθε για δοκιμή το ανακοίνωσε και το επίσημο site των πρασίνων

Δοκιμάζεται ο Σερμαντίνι
Στην Ελλάδα βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Γκιόργκι Σερμαντίνι. Ο Γεωργιανός σέντερ (19 χρ., 2.16) θα προπονηθεί το επόμενο διάστημα με τον Παναθηναϊκό και αν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κρίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην υλοποίηση των στόχων της ομάδας τότε θα ανάψει το «πράσινο» φως για την απόκτησή του.
Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι αγωνιζόταν στην Μακάμπι Τιφλίδας και είχε 33.5 πόντους μέσο όρο, 18.4 ριμπάουντ, 4.8 ασίστ και 3.1 μπλοκ.


Αναφορά στο θέμα έκανε και ο Γ.Νικολάου στο basketblog

Ο Σερμαντίνι της... ΑΕΚ

Του Γιώργου Νικολάου
24/10/2008 (17:00)

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζει τον Γεωργιανό γίγαντα, Γκιόρκι Σερμαντίνι. Γνωστό είναι ότι ο παίκτης είχε προταθεί και στην ΑΕΚ, η οποία τον απέρριψε. Τον απέρριψε διότι ο Κώστας Φλεβαράκης αναζητούσε κάτι άλλο. Αναζητούσε κάποιον "πιο έτοιμο" παίκτη για ψηλά. Αναζητούσε, επίσης, έναν παίκτη περισσότερο "τριάρι", γι' αυτό και οι επαφές με τον Γεωργιανό Βίκτορ Σανικίντζε, οι οποίες δεν καρποφόρησαν. Ο Σερμαντίνι, ο οποίος αύριο-μεθαύριο μπορεί να γίνει "Σερμαντίνης" για παράδειγμα, όπως είχε γίνει ο Λέντκοβ "Τσακαλίδης" ενδεχομένως να είναι όντως ανέτοιμος.

Η φετινή ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να παίρνει παίκτες που θα της περισσεύουν. Για να τους αξιοποιήσει στο άμεσο μέλλον. Γι' αυτό και δεν πήρε και τον Βούλγαρο σκόρερ (Ιβάν Λίλοφ), ο οποίος... παρουσιάστηκε από τη διοίκηση στην "πρώτη" της ΑΕΚ στον Αγιο Κοσμά, αλλά "μας αποχαιρέτησε". Δεν είμαστε, βέβαιοι, ότι η τακτική διοίκησης - Φλεβαράκη είναι η ενδεδειγμένη. Έχουμε εκφραστεί σε κατ' ιδίαν συνομιλίες μας με τους "κιτρινόμαυρους" υπεύθυνους υπέρ της ανάγκης για απόκτηση παικτών, οι οποίοι ενδεχομένως αποτελούν "ακατέργαστα διαμάντια" και στους οποίους μπορεί να επενδύσει μία ομάδα. Προτιμότερο θα ήταν από το ν' αναζητεί άλλους δώδεκα παίκτες του... χρόνου! Λεπτομέρειες είναι, όμως, όλα αυτά, μπρος στον "Γολγοθά" που ανηφορίζει η διοίκηση. Και τα δύσκολα ακόμη δεν ήλθαν...
Ο Σερμαντίνι ήταν απλά η αφορμή για όσα γράφουμε. Δοκιμάζεται, άλλωστε, στον Παναθηναϊκό. Δεν υπέγραψε ακόμη. Σε κάθε περίπτωση δεν γνωρίζουμε και τις επί μέρους συζητήσεις που έγιναν με την ΑΕΚ. Και μπορεί ο Σερμαντίνι, που είναι όντως ταλαντούχος, να μην κάνει και τίποτε και να επιστρέψει άπραγος στην πατρίδα του. Όλα είναι πιθανά...

Η περίπτωση Σερμαντίνι μας θύμισε λίγο... Τσακαλίδη. Κι εκείνος Γεωργιανός ήταν την περίοδο που ήλθε στην Ελλάδα. Και δεν ήταν πολύ μικρότερος σε ηλικία από τον Σερμαντίνι, παρά τα όσα γράφονταν. "Υπό δοκιμήν" ήταν και ο ΤσακαλίδηςΤσακάλοφ, ή Λέντκοβ) όταν βρέθηκε στο ΣΕΦ και απορρίφθηκε από τον Ολυμπιακό. Στην πορεία απορρίφθηκε κι από τον Παναθηναϊκό του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς που αναζητούσε "πιο έτοιμο" παίκτη. Ο Νίκος Νεσιάδης τον πήγε στην ΑΕΚ και η διοίκηση της ΑΕΚ τον κράτησε. Μέχρι που τον κατέβασε από την εξέδρα ο Γιάννης Ιωαννίδης και τον χρησιμοποίησε στον αγώνα με την Τιμσύστεμ του Ντομινίκ Ουίλκινς, όντας σε αδιέξοδο από την αποπομπή του Ραμόν Ρίβας, που έδιωξε ο Γιάννης Φιλίππου! "Ερυθρόλευκοι" και "πράσινοι" δεν... αυτοκτόνησαν κιόλας για την απώλεια Τσακαλίδη, αλλά προς στιγμήν "τα χρειάστηκαν" με τις πρώτες εμφανίσεις του νεαρού στην "Ένωση".

Για την ιστορία: Ο Ιβάν -παραλίγο της ΑΕΚ- Λίλοφ επέστρεψε στη Βουλγαρία. Αγωνίζεται στην Ρίλσκι. Πέτυχε 15 πόντους εναντίον της Ντιναμό Βουκουρεστίου στην πρεμιέρα της Βαλκανικής Λίγκας και έχει κατά μέσο όρο 10,5 πόντους στο βουλγαρικό Πρωτάθλημα (σ.σ. ακόμη βρίσκεται σε χαμηλά ποσοστά σε σχέση με την περσινή σεζόν).


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Κώστας Φλεβαράκης σύμφωνα με το orasports.gr δήλωσε για τον Shermadini ότι: "Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί από οποιανδήποτε αντίπαλο. Για τον Παναθηναϊκό είναι αναμφίβολα μεγάλη επένδυση".

Εφόσον ο κόουτς συμφωνεί ότι πρόκειται για μεγάλο ταλέντο, είναι πραγματικά εξωφρενικό να δηλώνει ότι είναι μεγάλη επένδυση για τον ΠΑΟ, αλλά όχι για την ΑΕΚ !!!!;;;;!!!!

Ιδίως τη φετινή ΑΕΚ!!!!!!

Τι να σκεφτεί κανείς άλλο;
Ότι ο Μπάλλας και ο Αντωνάκης είναι έτοιμοι;;;; Ότι προτιμάται ο Άντερσεν, στη δύση της καριέρας του, από ένα ταλέντο που ο ίδιος παραδέχεται ότι είναι "πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί από οποιονδήποτε αντίπαλο";;;;

Κόουτς, ο ΠΑΟ έχει το budget να παίρνει μεγάλους παίκτες ή ταλέντα από "ώριμες αγορές" όπως της Σερβίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας κ.λ.π.
Η ΑΕΚ, δεν έχει το budget και για αυτό το λόγο υποχρεούται να "ψωνίζει" από "αναδυόμενες αγορές". Όταν διαπιστώνεις ότι έχεις ανακαλύψει ένα ταλέντο είναι αδιανόητο να μην προχωρείς στην απόκτησή του γιατί "φτωχαίνεις" όχι μόνο το φετινό αλλά και το μελλοντικό δυναμικό της ομάδας.

Μπορεί, πράγματι ο Ομπράντοβιτς να δει ότι ο Shermadini "θα έχει προβλήματα στο παιχνίδι με επαφή", όπως δήλωσε ο προπονητής μας, και να μην τον αποκτήσει.

Τότε μπορεί να καταλήξει σε καμία Καβάλα ή στα Τρίκαλα και να κάνει πάρτυ στη ρακέτα μας όπως έκανε ο Φράνσις της ΑΕΛ το Σάββατο που πέρασε...

Κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδιμε, ανέρτησα το προηγούμενο σχόλιο αλλά είχε πρόβλημα το πεδίο Όνομα/Διεύθυνση URL.

Έκανα ακριβώς το ίδιο που έκανα σε κάθε σχόλιο στο παρελθόν αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται. Ακόμη και τώρα βγάζει το μήνυμα ότι "η διεύθυνση URL περιέχει μη επιτρεπόμενους χαρακτήρες".

Τι συμβουλεύεις;

Στέλιος.

haridimos είπε...

Τώρα σε αυτό δεν ξέρω να σου πω και πολλά, γιατί δηλαδή δεν σου επέτρεψε να γράψεις...

haridimos είπε...

Από sportfm.gr


Φλεβαράκης: «Δεν μπορούσα να μην το κοιτάξω»

Ένας άνθρωπος που ξέρει αρκετά καλά τον Σερμαντίνι είναι ο προπονητής της ΑΕΚ, Κώστας Φλεβαράκης. Όταν ο Έλληνας κόουτς ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός της Σουδίας είχε αντιμετωπίσει την Γεωργία στα προκριματικά της Β’ κατηγορίας του προσεχούς Ευρωμπάσκετ. «Για τον Παναθηναϊκό είναι αναμφίβολα μεγάλη επένδυση», τόνισε και πρόσθεσε: «μόλις τον δεις, καταλαβαίνεις ότι έχει μέλλον στο μπάσκετ. Σουτάρει και τρέχει αρκετά καλά. Παρά τα 216 εκατοστά του είναι αρκετά αλτικός, γεγονός που τον βοηθάει σε ριμπάουντ και κοψίματα. Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί από οποιονδήποτε αντίπαλο», είπε ο Φλεβαράκης και επεσήμανε το τι πρέπει να γίνει για να “πιάσει” ο παίκτης.

«Μετράνε πολλά στην οποιαδήποτε απόφαση για έναν παίκτη, όπως π.χ. το οικονομικό ζήτημα και η προοπτική άμεσης ένταξής του στην ομάδα.Δεν έχει εμπειρίες από αγώνες υψηλού επιπέδου και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορεί να ενταχθεί άμεσα στον Παναθηναϊκό.Πρέπει να δυναμώσει. Το σώμα του είναι αρκετά αδύναμο για να παίξει στην Α1 και την Ευρωλίγκα. Θα έχει προβλήματα στο παιχνίδι με επαφή», κατέληξε.