3.7.09

ΓΗΠΕΔΟ, ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ


Σιγά-σιγά έχει αρχίσει μια σχετική κινητικότητα στην μπασκετική Α.Ε.Κ.
Στα μεταγραφικά, σύμφωνα με τα ΜΜΕ έχουν γίνει συζητήσεις τόσο με τον Περικλή Δορκοφίκη όσο και με τον DJ Thompson την παραμονή των οποίων θέλουν διοίκηση-Φλεβαράκης, αλλά και με τον Αβραάμ Καλλινικίδη (32χρ, 1μ97, 26αγ 221 πόντοι -8.5μο, 51% 2π, 39% 3π, 97-45ρημπ -5.5μο) που όμως δεσμεύεται ακόμα με συμβόλαιο στο Αιγάλεω που έπεσε στην Α2.

Περισσότερες κινήσεις έχουν γίνει στο θέμα του γηπέδου. Οι φήμες ότι αποχαιρετάμε τα Πατήσια που εμφανίστηκαν τον Μάρτη μάλλον δικαιώνονται και όλα δείχνουν πως οδεύουμε προς το κλειστό του Ελληνικού. Έχουν γίνει και αρκετές επαφές της ΚΑΕ με την διοίκηση των Ολυμπιακών Ακινήτων. Υπάρχει το αγκάθι με το χρέος των 88,000 από την χρήση του κλειστού στο Γαλάτσι που θα πρέπει να διευθετηθούν, αλλά σίγουρα μετράει θετικά για μας το ότι ο Πανιώνιος στην μετά-Λιανό εποχή θα επιστρέψει στην Αρτάκης, συνεπώς το δημόσιο δεν θέλει να μείνει χωρίς ομάδα το στολίδι του Ελληνικού...
Είναι αναμφίβολα το πιο καλό μπασκετικά γήπεδο στην Αττική, ενώ η χωρητικότητά του όπως έχει γίνει μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες είναι γύρω στις 8,000 θέσεις (μια που οι υπόλοιπες έχουν "καλυφθεί").
Προσωπικά, αν και θα ταλαιπωρούμαι λιγάκι στο πήγαινε έλα, το προτιμώ σίγουρα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη λύση (πλην ίσως του ΟΑΚΑ).

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, σε προηγούμενη ανάρτηση είχα σχολιάσει ότι προτιμώ το Κλειστό της Πυγμαχίας στο Περιστέρι, κυρίως γιατί έχει τις προδιαγραφές να γίνει "έδρα", καθώς θα είμαστε οι μόνοι που θα το χρησιμοποιούμε.

Όμως, εάν αληθεύει ότι ο Πανιώνιος δεν θα παίζει στο Ελληνικό του χρόνου, τότε το πράγμα αλλάζει. Θα πρέπει - γρήγορα - να κλείσουμε το γήπεδο του Ελληνικού, βάζοντας και όρο ότι δεν θα υπάρξει συγκατοίκηση όσο αγωνιζόμαστε σε αυτό. Μόνο έτσι μπορεί να ταυτιστεί ο κόσμος και να το θεωρήσει "σπίτι" του, με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα εισιτήρια (διαρκείας, αλλά κυρίως τα απλά).

Εάν τελικά κλείσουμε το Ελληνικό, τα έσοδα της ομάδας μπορεί να φθάσουν σχετικά εύκολα το 1,5 εκατ. € περίπου (400 τηλεοπτικά, 400 ΟΠΑΠ, 700 χορηγίες και εισιτήρια που αλληλοεξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό), οπότε μπορεί να γίνει σχεδιασμός για μια ανταγωνιστική ομάδα που θα παλέψει τη νέα περίοδο για τις θέσεις 3-6.

Το αγκάθι θα εξακολουθεί να είναι οι οφειλές, αλλά ίσως να μπορούν να διακανονιστούν σε βάθος χρόνου (ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος …)

Στέλιος

haridimos είπε...

Κοίτα τα 88,000 στο Ελληνικό αν είναι άμεσα απαιτητά είναι πρόβλημα.
Αν όμως, γίνει καμιά συνεννόηση να τα μαζεύουν από τις εισπράξεις που θα έχουμε, μπορεί να στρώσει καλύτερα το θέμα...

Όμως -πιστεύω- πως θα έπρεπε να κλείνανε οι λεπτομέρειες αυτές μέσα στο επόμενο 10ημερο, ώστε να βγουν τα διαρκείας της νέας σεζόν ΠΡΙΝ φύγει ο κόσμος για διακοπές..

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο.
Όσο καθυστερούμε τόσο το χειρότερο.

Ελπίζω ταυτόχρονα να αντιληφθεί η διοίκηση, ότι είναι προς το συμφέρον της ομάδας να καθιερωθεί ένα ετήσιο τουρνουά (ας πούμε τέλος Σεπτεμβρίου, πρώτη εβδομάδα Οκτωβρίου) με τη συμμετοχή 4-6 ομάδων, ώστε η ομάδα να έχει κάποια έσοδα (εισητήρια, τηλεόραση, marketing) και να μπορέσει να συγκινήσει τον κόσμο πρίν την έναρξη της κανονικής περιόδου.

Καλές οι συναυλίες αλλά λίγο γραφικές...

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Περί μεταγραφών:
Τις τελευταίες ημέρες διαβάζω στα sites αντιφατικές, εκ πρώτης όψεως, "πληροφορίες": πρόταση στον T. Francis, αλλά θέλουμε και την παραμονή του T. Bryant, θέλουμε παραμονή D.J. αλλά κοιτάμε και για κάτι καλύτερο(!!!)...

Για να μην ψάχνεται ο κόουτς, έχω έτοιμη την πεντάδα:
1. Giorgi Tsintsadge, 1.92
2. Κώστας Βασιλειάδης, 2.00
3. Victor Sanikidge, 2.03
4. Trevon Bryant, 2.06
5. Torin Francis, 2.10

καθώς και την αναπληρωματική της

1. Igor Milosevic, 1.88
2. Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, 2.02
3. Γιώργος Τσιάρας, 2.08
4. Περικλής Δορκοφίκης, 2.05
5. Ίαν Βουγιούκας, 2.12

Παραμένουν κενές δύο θέσεις για τη δωδεκάδα: Τάσος Αντωνάκης και I. Lilov.

Εάν κάτι "στραβώσει" στις πρώτες επιλογές τότε αξίζει να δούμε τις περιπτώσεις των, D.Mulaomerovic και M. Marinovic στο «1», Α. Κυρίτση και Μ. Νικολαίδη στο "2", των Χ. Ταπούτου και Α. Καλλινικίδη στο "3-4", καθώς και των D. Labovic (2.07), P. Samardgiski (2.14), S. Pavic (2.10), L. Zoric (2.11) στο «5». Φυσικά, δεν μπορούμε να φθάσουμε, δυστυχώς, το «κασέ» των A. Tomic (2.17) και T. Dragisevic (2.05).

Όλα αυτά με budget 1,2-1,5 εκατ. €. Εάν το budget περιοριστεί στα επίπεδα του 0,8-1,0 εκατ. €, "κόβεται" ο Βασιλειάδης εξ' ορισμού, επιλέγουμε τους άλλους τέσσερις + Κυρίτση, κρατάμε Ταπούτο-Δορκοφίκη-Βασιλόπουλο και παίρνουμε ότι φθηνότερη λύση υπάρχει για τις αναπληρωματικές θέσεις.

Στέλιος

haridimos είπε...

καλά όλα αυτά, αλλα διαβάζω πως ζητάμε παραμονη του Κυριακοπουλου (αλλά με μείωση κασέ), άρα καταλαβαίνουμε που θα κυμανθεί το όποιο μπάτζετ.

Και κάτι ακόμα...
Λογικά είναι πιο εύκολο να μείνει ο Μπράϊαντ από το να έρθει ο Φράνσις. Γιατί για να φέρεις παίκτη που έπαιξε σε άλλη χώρα, πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσεις με τα 200+ χιλιάρικα οφειλές, ώστε να φυγει ο βραχνας της Φιμπα και της απαγορευσης διεθνων μεταγραφων..

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, εάν δεν μπορεί η διοίκηση να σχηματίσει ούτε αυτή τη δωδεκάδα, τότε γιατί να ασχολούμαστε με το θέμα "μεταγραφές"; Για να γράφουμε για τον Κυριακόπουλο;

Για τη FIBA πιστεύω ότι θα δοθεί λύση. Εάν όχι, τότε δεν έχουμε πολλές πιθανότητες να μείνουμε στην κατηγορία. Θα πρέπει να πάρουμε παίκτες από άλλες ελληνικές ομάδες, κάτι που θα κοστίσει πολύ περισσότερο από ελεύθερες μεταγραφές "ξένων" και "κοινοτικών" παικτών.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι αυτός ο στόχος της διοίκησης...

Στέλιος

Υ.Γ. Ο Κυριακόπουλος δεν έχει θέση στην Α1, πόσω μάλλον στην ΑΕΚ. Η παραφιλολογία ίσως να εξυπηρετεί κάποιους, όχι όμως εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Και συνεχίζω επί των μεταγραφών:

Για budget που απλά θα ήθελε να λέγεται ικανοποιητικό (2,5-3 εκατ. €) για ομάδα με την ιστορία μας, θα έπρεπε να προτείνω ακόμη:

Στο 2. Τον γνωστό μας από τη Cholet (FR), Nando De Colo, φοβερός πασέρ και σκόρερ-πολύ απρόβλεπτος παίκτης.

Στο 3. Amara SY. No comments.

Στο 4. Τον παίκτη του Φλεβαράκη στην εθνική Σουηδίας Jonas Jerebko, της Biela (IT). Δυνατός ριμπάουντερ, πολύ καλός αμυντικός, καλός σκόρερ χωρίς υπερβολές, παίκτης ομάδας.

Τότε ναι, μπορεί να γεμίσει το Ελληνικό (μακάρι) σε κανένα ντέρμπυ.

Στέλιος