23.7.09

ΕΜΕΙΝΕ Ο ΔΟΡΚΟΦΙΚΗΣ


Σύμφωνα με το basketblog ο Περικλής Δορκοφίκης τα βρήκε με την ΚΑΕ και θα παραμείνει στο ρόστερ μας για την επόμενη χρονιά.
Σίγουρα είναι μια θετική εξέλιξη, ώστε να μπορέσει να έχει σχηματοποιηθεί κάπως ο κορμός του ρόστερ σχετικά νωρίς .

Να θυμήσω τι έγραφα όταν τέλειωσε το πρωτάθλημα

11. Περικλής Δορκοφίκης
Έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, ειδικά στον πρώτο γύρο πριν να αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμού. Δεν είναι τυχαίο πως δεν πήραμε ποτέ νίκη φέτος χωρίς αυτός (ή ο Ταπούτος) να πιάσει διψήφιο νούμερο στο σκοράρισμα. Και σίγουρα δε φταίει αυτός, που προοριζόταν μάλλον για backup και τελικά έβγαλε βασικός τη χρονιά επειδή από τη μια ο Χρήστος ήταν κακός κι από την άλλη ο Andersen τραγικός ώστε να μπορέσει να παίξει στο '4' ο Bryant.. Έπαιξε σε 29 αγώνες, για 22'41", σκοράροντας 7.4 πόντους, με 31/47 (66%) 1π, 52/91 (57%) 2π, 18/44 (41%) 3π, είχε 2.1 αμυντικά & 0.8 επιθετικά ρημπάουντ, 0.7 ασιστ, 0.3 κλεψίματα, 0.2 κοψίματα, 1.1 λάθη.

Σίγουρα είναι από αυτούς που ιδρώνουν τη φανέλα, προσπαθούν όσο μπορούν κι ακόμα παραπάνω και θα ήθελα να παραμείνει.. Βέβαια σε μια Α.Ε.Κ. που δεν θα παλεύει για την παραμονή της, θα πρέπει να μην προορίζεται για βασικός.

Και από όσο ξέρω δεν προορίζεται για βασικός ο Πέρι, που όμως μπορεί να είναι ο αρχηγός μας τη νέα περίοδο


Edit επί του πιεστηρίου.
Αργά το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή επήλθε η συμφωνία και τώρα το μεσημέρι είχαμε και την επίσημη ανακοίνωση από την ΚΑΕ

Η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την παραμονή στην ομάδα του Περικλή Δορκοφίκη, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας δύο χρόνων.
Κατόπιν εισηγήσεως του προπονητή της ΑΕΚ Κώστα Φλεβαράκη, οι ιθύνοντες τον σύλλογο κατέβαλαν επιτυχώς προσπάθειες προκειμένου ο «Πέρι», όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά οι συμπαίκτες του, να παραμείνει στο ρόστερ. «Νιώθω ιδιαίτερη τιμή και χαρά που θα φορέσω ξανά την φανέλα της ΑΕΚ» ήταν τα πρώτα λόγια του Περικλή Δορκοφίκη ο οποίος συνέχισε: «Αν και είχα προτάσεις από ελληνικές και ευρωπαϊκές προτάσεις, εν τούτοις, η επιθυμία μου ήταν εξ αρχής να παραμείνω στην ομάδα. Αναμφισβήτητα, σ’ αυτό συνέβαλαν τα μέγιστα ο πρόεδρος της ΚΑΕ Μπάμπης Καραμανλής, αλλά και η νομικός σύμβουλος Λία Μάντη. Ιδιαίτερη μνεία, ωστόσο, θα ήθελα να κάνω στον προπονητή Κώστα Φλεβαράκη, ο οποίος πιστεύει σε μένα». Αναφορικά με τους στόχους της ομάδας ανέφερε: «Θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω συγκριτικά με την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Θεωρώ ότι υπάρχουν τα εχέγγυα, καθώς οι ιθύνοντες τον σύλλογο δίνουν όλο τους τον εαυτό για την ενδυνάμωση της ομάδας. Προσωπικά, υπόσχομαι ότι θα συμβάλω τα μέγιστα ώστε να φέρουμε στους φιλάθλους μας χαρές. Απ’ αυτούς θέλουμε να δώσουν ξανά το βροντερό «παρών», όπως συνέβη την περασμένη αγωνιστική περίοδο».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ θετική εξέλιξη. Μπράβο.

Μπορεί να δώσει αρκετά ποιοτικά λεπτά εάν έρχεται από τον πάγκο.
Χρειαζόμαστε επιπλέον δύο-τρείς παίκτες που να μπορούν να κάνουν το ίδιο ερχόμενοι από τον πάγκο (ελπίζω να μην επαναληφθούν τραγικές επιλογές και εμφανίσεις τύπου Άντερσεν).

Για τη βασική πεντάδα, κανένα νέο;

Στέλιος

haridimos είπε...

Με τον Άντερσεν το πιο τραγικό ήταν πως ο παίκτης (λόγω ονόματος κλπ) είχε προπληρωθεί οπότε ουσιαστικά δεν μπορούσαν να τον αλλάξουν στην πορεία της χρονιάς...

1- Αμερικανός
2- (Μάκης Νικολαϊδης?)
3- Αμερικανός
4- (Σούλτζε?) / Δορκοφίκης / Αντωνάκης
5- Αμερικανός (Φράνσις?)

και βλέπουμε...

haridimos είπε...

ξέχασα τον Καλλινικίδη στο μπακαπ του 3 που ειναι στους στοχους μας.

Και επίσης λογικά, αφού ο Δορκοφίκης πάει για αρχηγός, μάλλον δεν θα έρθει ο Νικολαϊδης που είναι και μεγαλύτερος και με προυπηρεσια μεγαλυτερη στην ομαδα και ηταν αρχηγος στο προηγουμενο περασμα (2006/07)