30.7.09

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟ ;

Μέχρι την περίοδο 2007/08, στο δυναμικό των τμημάτων υποδομής της Α.Ε.Κ. ήταν ο Αλέξανδρος Σπανός (22/2/1991, 1μ97) διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες.
Μάλιστα τον Αύγουστο του '08, ήταν μαζί με τον Τάσο Αντωνάκη -που τελικά ήταν μόνιμα στην 12άδα- στα πλάνα του Φλεβαράκη για την χρονιά που μας πέρασε (δείτε το σχετικό post τότε).
Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ στις 12/9/08, υπήρχε θέμα για τις μεταγραφές που έγιναν σε όλα τα τμήματα, και μάθαμε πως ο παίκτης είχε δοθεί με υποσχετική ενός χρόνου στην ΑΕΝ Κηφισιάς. Η νεοεκλεγμένη τότε διοίκηση της Ερασιτεχνικής, είπε πως η μεταγραφή είχε γίνει επί Ανατολιωτάκη πριν αναλάβει η ίδια.

Ενημερωτικά, τον Γενάρη ως παίκτης της Κηφησιάς, κλήθηκε στην Εθνική Εφήβων (μαζί με τον Αντωνάκη αλλά και κάμποσους από αυτούς που πήγαν Νέα Ζηλανδία, Ρόδο ή Γαλλία φέτος το καλοκαίρι από τον ομοσπονδιακό κ. Γ.Βλασσόπουλο)

Θεωρητικά λοιπόν φέτος το καλοκαίρι ο παίκτης θα έπρεπε να επιστρέψει στην ΑΕΚ αφού θα έληγε η υποσχετική του...

Όμως αντί γι'αυτό...
Αρχικά ενημερωθήκαμε (27/6) από το basketblog, πως ο παίκτης παρέμεινε στην Κηφησιά...
Αλλά τελικά, στις 10/7, ο Σπανός ανακοινώθηκε κι επίσημα από τον Ίκαρο Καλλιθέας...


Στον Ίκαρο ο Σπανός


10-07-2009

Στόχος του Ικάρου είναι να ενισχύει τα τμήματα υποδομής του, ώστε κάθε χρόνο να διευρύνει τη βάση των "δικών" του παικτών που στελεχώνουν την ανδρική ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό απέκτησε ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα του Ελληνικού μπάσκετ, τον 18χρονο Αλέξη Σπανό.
Γεννημένος το 1991, ο Σπανός έχει ύψος δύο μέτρα και αγωνίζεται στη περιφέρεια κυρίως στη θέση "2". Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έδειξε μέρος του ταλέντου του με την ομάδα της Κηφισιάς στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.


Στο χθεσινό All Star Basket μάλιστα υπήρχε στήλη-αφιέρωμα στο νέο απόκτημα του Ίκαρου και πρώην παίκτη μας




Και φυσικά δημιουργούνται αναπάντητα ερωτήματα..

- Γιατί δε γύρισε πίσω ο παίκτης στην ΑΕΚ φέτος το καλοκαίρι αφού έληξε η υποσχετική του ;
- Ο παίκτης έκλεισε τα 18 φέτος τον Φλεβάρη του 2009. Αν έπρεπε τότε να υπογράψει συμβόλαιο με την ΚΑΕ, γιατί δεν έγινε ; Αν ουσιαστικά έμενε ελεύθερος φέτος, επειδή θα είχε συμπληρώσει τα 18 και δεν θα είχε συμβόλαιο, τι νόημα είχε η 'υποσχετική για ένα χρόνο' ;
- Μήπως δεν τον ήθελε τελικά η ΚΑΕ ή ο Φλεβαράκης και ο παίκτης έμεινε ελεύθερος ;
- Μήπως έγινε τελικά μεταγραφή φέτος που γύρισε το δελτίο του ερήμην της ΚΑΕ ;

1 σχόλιο:

haridimos είπε...

Αναφορά στο θέμα σήμερα από τον Νικολάου στο basketblog
http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=24243&Itemid=204

και
http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=24254&Itemid=204