15.9.13

ΑΝΩΜΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ...


Δυστυχώς οι ελπίδες που είχε δημιουργήσει η ομάδα μπάσκετ με τις εμφανίσεις της στα δυνατά φιλικά που έδωσε σε Λαύριο και Αγία Παρασκευή την περασμένη εβδομάδα δεν δικαιώθηκαν, καθώς ήρθε η ανώμαλη προσγείωση στην Αμαλιάδα με την ήττα 86-80 από τον Κόροιβο. Το κίτρινο φύλλο αγώνα δε σημαίνει μόνο πως τελειώσαμε με το καλημέρα από το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και πως δε θα σβήσουμε σε αυτό την ποινή που κουβαλάμε από πέρσι για το ματς με Ψυχικό κι έτσι θα παίξουμε χωρίς κόσμο τη 2η αγωνιστική κόντρα στο Παγκράτι .

Στα φιλικά δείξαμε μεγάλη έμφαση στην άμυνα, αλλά στην Αμαλιάδα η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική... Οι παίκτες του Ζιάγκου δέχθηκαν τους περισσότερους πόντους από κάθε άλλον στην πρώτη φάση του Κυπέλλου που μετείχαν και οι 14 ομάδες της Α2... 86 συνολικά, με τον Κόροιβο να ακολουθεί στους 80 και μόνο τους Ίκαρους Σερρών να πλησιάζουν με τους 79 που δέχτηκαν από το Ψυχικό (που έκανε μεταγραφές παραμονής σε Α1 και δείχνει φαβορί για 2η σερί άνοδο) . Το γεγονός πως οι ηγέτες της ομάδας μας δεν διάγουν και την πρώτη νιότη τους, σε συνδυασμό με τη δεδομένη απουσία του Φαλέκα και τις μειωμένες επιλογές στον οργανωτικό τομέα έκαναν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα ..





Οι οπαδοί μας που βρέθηκαν στην Αμαλιάδα σίγουρα δεν έφυγαν ευχαριστημένοι, συνεχίζοντας την αρνητική μας παράδοση στην Πελοπόννησο. Αν εξαιρέσουμε το διπλό πέρσι στην πρεμιέρα της Β' Εθνικής στην Πάτρα κόντρα στον αδύναμο Έσπερο με 69-79, πρόπερσι είχαμε χάσει τόσο στην Πάτρα με 81-70 από τον Απόλλωνα, όσο και από τον Αρκαδικό στην Τρίπολη με 82-69.. Και αν πάμε παλιότερα η ήττα στην Ολυμπιάδα και οι δυο ήττες από τον Απόλλωνα (που μας έχει πάρει τον αέρα κερδίζοντας μέσα-έξω αφού μετρά και 4 σερί νίκες μέσα στην Αθήνα) παραλίγο να φέρουν το μοιραίο που τελικά ήρθε το 2011, ενώ το μακρινό 1989, στο Ναύπλιο χάσαμε στα playoff πάλι από τον Απόλλωνα και μείναμε εκτός Ευρώπης .. Αν θέλουμε να μη μείνουμε κι άλλο εκτός Α1, θα πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε διπλά σε τέτοιες έδρες ..

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν θα δικαιωθεί η επιλογή απομάκρυνσης του Τζόλου και παραμονής του Στούκα που ήταν απλά για να συμπληρώνει 12άδα πέρσι. Ο Βαγγέλης πάντως με 12π (2τρ) κόντρα στο Παγκράτι πέρασε με τον Φιλαθλητικό στην επόμενη φάση .. Εκεί που πήγε και ο mvp μας πρακτικά πέρσι, ο Κοψαύτης με τον Αρκαδικό .

Δεν υπάρχουν σχόλια: