7.10.15

ΣΤΑ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ Ο O.D. ANOSIKE !

 Μετά το θέμα με τα πειθαρχικά παραπτώματα του Daniel Orton, που τον έφεραν στην πόρτα της εξόδου από την ομάδα, η διοίκηση έκανε έναν αγώνα δρόμου ώστε να έχει τον αντικαταστάτη στη διάθεσή του Sakota, πριν το κρίσιμο knock-out παιχνίδι Κυπέλλου την Τετάρτη με τον Άρη . Έτσι ήρθε σε συμφωνία με τον Odera "O.D." Anosike (3/1/1991, 2μ03) που είχε υπογράψει τέλη Αυγούστου στη Laboral Kutxa αλλά έμενε με μειωμένο χρόνο συμμετοχής μετά τη συμφωνία των Βάσκων με τον Γιάννη Μπουρούση . Έτσι έμεινε ελεύθερος από τη γνωστή μας (με διάφορα ...ονοματεπώνυμα) Saski Baskonia, και ανακοινώθηκε σήμερα κι επίσημα από την ΚΑΕ .

Ο Anosike που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, έπαιξε και στο  High School (St.Peter's Boys) αλλά και στο NCAA στη γενέτειρά του, με τους Siena Saints . Είχε πάνω από 10ρ μο στις δυο τελευταίες χρονιές (12,5 & 11,4) με 15,0-13,3 πόντους αντίστοιχα (αλλά και σταθερά μέτρια ποσοστά στις βολές).
 Δεν έγινε draft, έπαιξε πάντως σε Summer League τόσο το 2013 με τους Denver Nuggets, όσο και το 2014 με τους Boston Celtics .

Έπαιξε για πρώτη φορά επαγγελματικά το 2013/14 στην Ιταλία με την Scavolini Pesaro έχοντας 14,4 πόντους και 13,1 ρημπάουντ (1ος στη LegaBasket)
και συνέχισε για τα playoff στη Γαλλία με τη Strasbourg (6 αγώνες, 4,5π-3,3ρ) που ήταν 1η στη regular, αλλά έμεινε φιναλίστ στην post season.
Πέρσι αγωνίστηκε στην Sidigas Avellino, έχοντας 11,5 πόντους και 10,9 ρημπάουντ (πάλι 1ος ρημπάουντερ της LegaBasket) .
Στις 24/8 είχε υπογράψει με τη Laboral Kutxa και ήταν παίκτης της μέχρι σήμερα - η έλευση του Μπουρούση και ο μειωμένος χρόνος συμμετοχής, είναι που τον έκανε να ψάξει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του .



Αναλυτικά στατιστικά καριέρας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: