5.4.18

ΕΜΕΙΝΕ ΟΡΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ FINAL-FOUR !



Την πρόκρισή της στο Final-4 του Champions League πέτυχε η ομάδα μπάσκετ της Α.Ε.Κ. καθώς υπερασπίστηκε και με το παραπάνω τη διαφορά των 9π που πήρε στην Αθήνα καθώς αναδείχθηκε τελικά ισόπαλη 83-83 με τη SIG Strasbourg. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που έληξε ισόπαλο κάποιο παιχνίδι της στην Ευρώπη, ενώ ήταν και η πρώτη φορά που απέκλεισε ομάδα από το Γαλλικό πρωτάθλημα σε νοκ-άουτ αναμετρήσεις μετά από 8 συνεχόμενους αποκλεισμούς (1966/67 Villeurbanne, 1969/70 Vichy, 1970/71 Antibes, 1983/84 Orthez, 1985/86 Challans, 1992/93 Gravelines, 2007/08 Cholet, 2016/17 Monaco). Δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό μάλλον στην 50η επέτειο από το έπος του Καλλιμάρμαρου που την έστεψε Βασίλισσα..

Στο Final-Four θα συναντήσει τις AS Monaco, MHP RIESEN Ludwigsburg και UCAM Murcia. Η έδρα του F4 θα είναι το γήπεδο μιας εκ των τεσσάρων ομάδων και θα αποφασιστεί σήμερα ή αύριο στη FIBA. Η κλήρωση των ζευγαριών θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στην πόλη που θα φιλοξενήσει το F4. Πέρσι είχε γίνει στο μεγαλύτερης χωρητικότητας γήπεδο που είχαν οι 4 φιναλιστ και αν επαναληφθεί και φέτος αυτό τότε το ΟΑΚΑ (18989) είναι το απόλυτο φαβορί (7454 η Murcia αλλά δύσκολα θα γίνει 2η χρονιά σερί το F4 στην Ισπανία, 5325 η Ludwigsburg και 3700 η Monaco).
 (edit) Στην Αθήνα τελικά και επίσημα η διεξαγωγή όπως ανακοίνωσε η FIBA το απόγευμα
Οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν από την αρχή του αγώνα στοχοπροσηλωμένοι στο παρκέ, έλεγξαν απόλυτα το ρυθμό στο ξεκίνημα και βρήκαν τις λύσεις για να επιστρέφουν όποτε οι Γάλλοι κατάφερναν να χτίσουν μια διαφορά.. Η γλυκιά ισοπαλία βέβαια ήρθε με ένα σερί από μεγάλα τρίποντα (κι ενώ μέχρι τότε είχαμε 3/19 από τα 6μ75).. Δυο του αρχηγού στο 69-64 και στο 71-67 κι ένα του Green στο 75-70 πριν να έρθει η βόμβα του Punter από τα 8-9μ στην εκπνοή.
Ξεχωριστή μνεία θα πρέπει να γίνει στους δυο ξένους που αποτέλεσαν τις τελευταίες πινελιές στο ρόστερ μας, τους Hunter και Punter που έχουν αποδειχθεί μέχρι τώρα παραπάνω από επιτυχημένες επιλογές.. Ο Vince ήταν εντυπωσιακός και αν δεν είχε κάνει το χαζο 3ο φάουλ και το αχρείαστο 4ο στη συνέχεια το παιχνίδι μάλλον θα ήταν διαφορετικό καθώς δε θα υπήρχαν τόσο κενά στη ρακέτα μια που είχε φορτωθεί με φάουλ και ο James.. O Kevin από την άλλη ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα όταν δεν έβρισκε λύσεις και δικαιώνει όσους τον προτίμησαν από άλλους παίκτες που είχαν ακουστεί εκείνο το διάστημα..
Οι 302 ενωσίτες που βρέθηκαν στο Rhenus Sport έδωσαν τη δική τους μάχη στην εξέδρα και πανηγύρισαν έξαλλα την επιστροφή της Βασίλισσας στις ευρωπαϊκές διακρίσεις. Κανείς δεν ξεχνά πως πριν 7 χρόνια πάλι τη Μεγάλη Τετάρτη η ομάδα είχε γνωρίσει τη χειρότερη βραδιά της ιστορίας της..
 Τεράστια συμμετοχή στη ξέφρενη φετινή ευρωπαϊκή πορεία έχει φυσικά και ο Dragan Sakota.. (που στη συνέντευξη τύπου αναγράφηκε ως ...Μανωλόπουλος στην καρτέλα). Ανέλαβε την ομάδα μετά την ήττα στη Γερμανία από τη medi Bayreuth, στην 6η θέση με ρεκόρ 3-4 και 2 εντός έδρας ήττες από ανταγωνιστές της και κατάφερε να τη φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου, στο Final-4 παίζοντας τα περισσότερα παιχνίδια με την πλάτη στον τοίχο ..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάσχα και Χριστούγεννα μαζι για κάθε ΑΕΚτζη φετος...Παντού επιτυχίες... φάιναλ φορ στο οακα λοιπόν τωρα!! Από τις υπόλοιπες 3 εσείς ποια διαλέγετε για ημιτελικό κύριε χαριδημε? Πάντως μονακο και λουντβισμπουργκ τις είχαμε κερδίσει πέρυσι στο οακα!! Ποιος να μας ελεγε 50 δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το ΑΕΚ-μπαιροιτ ότι η μοναδική ομάδα από τον όμιλο μας στο φαιναλ φορ θα ναι η ΑΕΚ Ε? Απίστευτη χρονιά με απίθανα σενάρια!!

haridimos είπε...

Δεν διαλέγω αντίπαλο . Το πρόβλημα είναι πως δεν έχουμε παίξει με καμιά από τις 3 φέτος και δε φημιζόμαστε για το καλό μας scouting. Έχουμε ένα μήνα πάντως να ασχοληθούμε με τους αντιπάλους.
Προέχει το ματς της Τετάρτης (που είναι σε κακή ώρα για μένα) ώστε να βγουμε 3οι στην κανονική περίοδο της Α1.