29.9.19

ΕΧΑΣΕ ΞΑΝΑ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ, ΦΑΝΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Δεν μπόρεσε να σταθεί ανταγωνιστικά στο παρκέ περισσότερο από 15' κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στην πρεμιέρα της Α1 η ομάδα της Α.Ε.Κ.  Το σκορ ήταν 35-30 στα 4'10" πριν το ημίχρονο.. μετά οι πράσινοι πάτησαν γκάζι και δεν μπόρεσαν να ξαναπλησιάσουν οι παίκτες του Παπαθεοδώρου πέρα από το πρώτο δίλεπτο του β ημιχρόνου όταν μείωσαν σε 50-41.. Η διαφορά των δυο ομάδων σαφέστατα και είναι δεδομένη και για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω η Α.Ε.Κ. σε ένα επόμενο παιχνίδι θα πρέπει να είναι ειδικών συνθηκών, ο αντίπαλος κουρασμένος και αυτή στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, όπως έγινε πχ πρόπερσι στο Κύπελλο.
Με τον Slaughter τραυματία κι εκτός αποστολής, τους Maciulis-Χρυσικόπουλο & Sant-Roos σε χαμηλές πτήσεις είναι ακόμα περισσότερο δεδομένο πως δε μπορεί η ομάδα να διεκδικήσει κάτι περισσότερο σε τέτοια παιχνίδια.. Το μόνο θετικό από το παιχνίδι ήταν η παρουσία του Κακλαμανάκη που έδειξε πως μπορεί να σταθεί επάξια σε μια θέση που ήμασταν γυμνοί πέρσι με τον μόνιμα τραυματία Καββαδά..
Η διαφορά δυναμικότητας ανέδειξε και τις πιθανές αστοχίες στη στελέχωση του φετινού ρόστερ. Και αν για την έλλειψη αθλητικού ψηλού να περιορίσει τον Thomas που έκανε πάρτυ μπορούμε να ελπίζουμε βάσιμα στην επιστροφή του  Slaughter, στην οργάνωση/κυκλοφορία τα πράγματα είναι μάλλον περισσότερο ζόρικα.. Ουσιαστικά μόνο ο Γκίκας είναι πραγματικός point guard στο ρόστερ (κι αυτός επαιξε κάτι παραπάνω από 10') και οι Ray(λιγότερο)-Τολιόπουλος(περισσότερο) επιφορτίζονται με αυτόν το ρόλο.. Έτσι πάνε σε αργές επιθέσεις για να αποφύγουν τα λάθη, όμως έτσι και τους μένει η μπάλα στα χέρια και περιορίζουν τους συμπαίκτες τους που θέλουν τρέξιμο σε ανοιχτό γήπεδο για να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους..

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θυμαμαι μας ελεγαν οι ειδικοι κυριε χαριδημε οτι ο λινος θα ναι καλυτςρος απο το ντουσαν γιατι ειναι πιο αθλητικος και παιζει αμυνα... Δυστυχως με λινο αντι ντουσαν τολιοπουλο αντιλαρυ μη σου πω και γκικα αντιξανθοπουλο ειμαστε γυμνοι απο ελληνες. Μονο συν ο κακλαμαμακης αντι του καββαδα οπου στο 5 ομως δεν θα χουμε φετος χαντερ...
Λαγκφορντ σαντ ρος μασιουλις χαλια χτες αλλα δεν του φοβαμαι αντιθετα η μεταγραφη του σερβου στο 4 εχει καποια λογικη? Δεν ξερω αλλα μου φαινεται κακοφτιαγμενκ το ροστερ σε αυτη τη μορφη του και το ταβανι του χαμηλα

haridimos είπε...

Αποτελεί μεγάλο ρίσκο η επιλογή να υπάρχει μόνο ένας καθαρός pg (Γκίκας) στο ρόστερ και να επιφορτίζονται με την οργάνωση οι Τολιόπουλος-Ray .
Ο Σέρβος δε φαίνεται να έχει τα χαρακτηριστικά που λείπανε στους ψηλούς..

haridimos είπε...

Οσο για το Λίνο δεν είναι κακός παίκτης - το σουτ του Ντουσαν φυσικά δεν το έχει, αλλά δεν έχει και τα αμυντικά κενά του Ντουσαν.
Το Σαββατο έπαιξε λίγο με τα φάουλ που πηρε και μετά μαλλον τον ξέχασαν..

eliot είπε...

Συμφωνω για αυτο που γραφεις οτι η ΑΕΚ μπορει να κερδισει τον Παναθηναικο μονο σε ματς ειδικων συνθηκων αλλα βαζω δυο αστερισκους.
Ο πρωτος ειναι οτι στο ματς του Σαββατου ελειπε ο Σλοτερ, και αν προσθεσουμε σε αυτο οτι ο Παναθηναικος το μεγαλυτερο του προβλημα ειναι στα ριμπαουντ, τοτε η ελλειψη του ηταν ακομα μεγαλυτερη αφου η ΑΕΚ δεν εκμεταλευτηκε το προβλημα του αντιπαλου του.
Ο δευτερος ειναι οτι οσο και να λεμε οτι δεν παιζει ρολο η εδρα (ειδικα σε αυτο το ζευγαρι που αγωνιζονται σε κοινη εδρα) η εδρα παιζει ρολο. Σαφως με τον κοσμο στο πλευρο της η ΑΕΚ εχει μεγαλυτερη τυχη σε ενα μελλοντικο ματς.