19.4.23

ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ..

 

 

Το τελευταίο της χαρτί για πρόκρισή στο Final4 του BCL παίζει απόψε στην κατάμεστη -και σίγουρα εχθρική μετά από όσα έγιναν στο 2ο παιχνίδι- Pais Arena της Ιερουσαλήμ η ομάδα μπάσκετ, που ψάχνει το διπλό κόντρα σε όλους & όλα... Κι αυτό γιατί μετά και την βαριά τιμωρία που ανακοινώθηκε χθες από τη FIBA (ένας χρόνος κεκλεισμένων των θυρών..) και με όλη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα μάλλον πάει σαν πρόβατο για σφαγή και με τους Ισραηλινούς να φέρονται να έχουν εξασφαλίσει το οκ των διοργανωτών για την διεξαγωγή του F4 εκεί στην περίπτωση πρόκρισης.. Σε αντίθεση με τον 1ο αγώνα δεν θα υπάρχει έστω και λίγος κόσμος στο πλευρό της, ενώ φυσικά θα στερηθεί και τις υπηρεσίες των τραυματιών Strelnieks, Γόντικα..

 

Τους Ισραηλινούς τους ξέρουμε και μας ξέρουν πλέον μετά από τα δυο πρώτα παιχνίδια. Για να μπορέσει να σταθεί η ομάδα θα πρέπει να αποφύγει τα μεγάλα διαστήματα blackout όπως στο πρώτο ματς, αλλά και να έχει διαιτησία που δεν θα κάνει τα στραβά μάτια στην πιεστική περιφερειακή άμυνα των αντιπάλων.. Σε ένα γεμάτο γήπεδο και με όσα έχουν συμβεί αυτό είναι κάτι το εξαιρετικά δύσκολο..


Την προϊστορία των εκτός έδρας αγώνων με Ισραηλινές ομάδες μπορείτε να την βρείτε σε προηγούμενη ανάρτηση (ΑΠΟΨΕ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΓΙΑ Τ...) - σε αυτήν θα θυμηθούμε τη μοναδική άλλη φορά που παίξαμε τρίτο παιχνίδι σε best of three σειρά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση..

.. κι αυτή ήταν πριν 22 χρόνια, όταν στην πρώτη χρονιά ύπαρξης της Euroleague από την ULEB, αντιμετωπίσαμε στα προημιτελικά της διοργάνωσης την Benetton Treviso .

 Έχοντας κερδίσει στην παράταση και με μεγάλη ανατροπή στο πρώτο παιχνίδι (21/2) με 97-89 στο ΟΑΚΑ, και χάσει εύκολα (90-74) στο Treviso στο 2ο παιχνίδι, όλα κρίθηκαν στις 7 Μάρτη στο ΟΑΚΑ.



 Η ομάδα του Dusan Ivkovic, προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά της πρώτης Euroleague καθώς στον κρίσιμο 3ο προημιτελικό, κέρδισε 71-56 χάρις στην πολύ καλή άμυνά της -που ήταν από τις καλύτερες στην Ευρώπη εκείνο το διάστημα- αλλά και τις περισσότερες λύσεις της στην επίθεση, τους Ιταλούς της Benetton μπροστά σε ένα παθιασμένο κοινό από 8000 ενωσίτες που γέμισαν επιτέλους το ΟΑΚΑ. 


Ας σημειωθεί το γεγονός πως ενώ το δίδυμο Naumoski-Brown μας φιλοδώρησε με 44 και 45 πόντους συνολικά στα δυο πρώτα ματς, στο 3ο πέτυχαν μόλις 20 ,περιορισμένοι από την πολύ καλή άμυνα που τους έπαιξαν οι Stefanov - Κακιούζης στον πρώτο και Ζήσης - Παντελιάδης στον δεύτερο . 

O Dusan Ivkovic είχε χρησιμοποιήσει τους : Stefanov 10π (5ρ-6ασ), Παντελιάδη, Ζήση, Χατζή 5, Kutluay 8 (4ρ-3ασ), Ντικούδη 13 (4ρ), Muursepp 11 (5ρ-2κλ), Betts 13 (11ρ), Κακιούζη 11 (6ρ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: