4.11.05

ΜΕ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ, ΑΛΛΑ ΝΙΚΗ...


Δια χειρός ... Γιάννη Καλαμπόκη (που έχει αναδειχθεί και με διαφορά ως ο MVP της ομάδας μας στα πρώτα 7 επίσημα παιχνίδια που έχουμε δώσει) ήρθε τελικά η νίκη κόντρα στη Strasburg στο άδειο για πολλοστή φορά Γαλάτσι (300 με 350 θεατές). Ο παίκτης μας, που μια βδομάδα νωρίτερα έκανε το χαζό & αχρείαστο φάουλ στον Αλβέρτη στο 1.3" και χάσαμε από τους πράσινους, αυτή τη φορά κέρδισε τις βολές στα 3.5", ευστόχησε και φτάσαμε στη νίκη.

Φυσικά σημαντικό μεριδιο στη νίκη έπαιξε και η (ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ) απόφαση του κομισάριου να δώσει σε μας την κατοχή στη φάση που έγινε στα 8.1". Οι διαιτητές έδειξαν Γάλλους αρχικά, δόθηκε timeout, στα μάτριξ έπαιξε το βίντεο, ο κομισάριος το είδε, μάζεψε τους πορτοκαλί και η μπάλα ήρθε σε μας. Πήρε το φάουλ ο Καλαμπόκης, έβαλε τις βολές και πήραμε τη νίκη.

Το ματς, αν είχαμε ένα στοιχειωδώς σοβαρό/έμπειρο πλέϊ-μέϊκερ, που να μπορεί να κοντρολάρει το ρυθμό και να παγώνει το παιχνίδι μας όταν προηγούμαστε, θα το καθαρίζαμε άνετα με 8-10 πόντους και βάλε. Η διαφορά αυτή, που τσάμπα χάσαμε όταν το 66-59 έγινε 66-68, ελπίζουμε πως δε θα μας στοιχίσει στη συνέχεια. Ευτυχώς για μας, οι Γάλλοι έσπασαν το ταμπλώ στις βολές (20/34) και έτσι οι τάσεις αυτοκτονίας μας δεν ευδοκίμησαν.

Πάντως ήταν η χειρότερη φετινή ΑΕΚ, που αντιμετώπιζε μια από τις χειρότερες ομάδες που έχουμε φιλοξενήσει τα τελευταία 3-4 χρόνια στην διοργάνωση.

Το θετικό είναι πως κέρδισε (και πήρε και τα 7000 ευρώ μπόνους = μισό μηνιάτικο του ξένου που έρχεται 3,5 μήνες). Μάλλον γι'αυτό (αλλά και γιατί έφυγε κι άλλος ένας μήνας), το σήριαλ της απόκτησής του οδεύει προς το τέλος του.


Ο τυχερός φέρεται να είναι ο Lionel Chalmers, απόφοιτος του Xavier, που πέρσι φόρεσε 36 φορές τη φανέλα των Los Angeles Clippers, έπαιζε
12.1' σκόραρε 3.1 πόντους και μοίραζε 1.4 ασιστ. Πήγε το καλοκαίρι αντάλλαγμα στη Minnesota μαζί με τον Jaric για τον Sam Cassell και σε 5 preseason games είχε 10.8', 4.4 πόντους, 2.4 ασιστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: