4.4.08

4 ΑΠΡΙΛΗ 1968, 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ



40 χρόνια έχουν περάσει από τη μαγική βραδιά του Καλλιμάρμαρου, όταν η ΑΕΚ έγινε Βασίλισσα κατακτώντας το Κύπελλο Κυπελλούχων, μπροστά σε 80,000 θεατές (παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα μπάσκετ), κερδίζοντας με 89-82 τη Slavia Praha.

Να θυμηθούμε την πορεία μέχρι τον τελικό : Με την KAS Bilbao χάσαμε 82-72 στην Ισπανία και κερδίσαμε 85-65 εδώ. Μετά απέναντι στη Βελγική Royal Brussels, νίκη 76-54 και αγχωτική πρόκριση αφού χάσαμε 74-54. Σειρά είχε η Ignis Varese στα ημιτελικά... Ήττα με 78-60 στην Ιταλία και η μεγαλειώδης νίκη με 72-52 στη ρεβάνς της Αθήνας με τη ραβέρσα του Τρόντζου από τη σέντρα.

Για την ιστορία, η σύνθεσή μας στον τελικό ήταν : Χρηστέας 4, Αμερικάνος 29, Βασιλειάδης 11, Λαρεντζάκης 6, Ζούπας 12, Τρόντζος 24, Τσάβας 3, Νεσιάδης, Δημητριάδης, Πετράκης .

H ΚΑΕ ΑΕΚ, θα βραβεύσει την ομάδα του '68 αλλά και δημοσιογράφους της εποχής που κάλυψαν το γεγονός στο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή, ενώ θα βγουν και 'επετειακές' φανέλες, με τη φωτό του Καλλιμάρμαρου από το 89-82 στη θέση των χορηγών.

Αναλυτικά :
Η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ, ως ελάχιστο χρέος τιμής, μνήμης και αναγνώρισης θα τιμήσει τους ήρωες της ομάδας μπάσκετ του 1968, τους αθλητές οι οποίοι προσέφεραν τα μέγιστα στον Ελληνικό Αθλητισμό, στην προάσπιση και προαγωγή του «ευ αγωνίζεσθαι» και βέβαια, για τη συμμετοχή στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου. Της πρώτης μεγάλης επιτυχίας της χώρας μας σε συλλογικό επίπεδο. Θα τιμηθούν στο ημίχρονο του αγώνα ΑΕΚ – Παναθηναϊκός οι Γιώργος Αμερικάνος, Γιώργος Τρόντζος, Χρήστος Ζούπας, Στέλιος Βασιλειάδης, Αίαντας Λαρεντζάκης, Αντώνης Χρηστέας, Λάκης Τσάβας, Νίκος Νεσιάδης, Ανδρέας Δημητριάδης, Πέτρος Πετράκης, Νίκος Μήλας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Βασίλης Γεωργίου, Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης, Ανδρέας Καλογερόπουλος, Μιχάλης Πουλαντζάς, Στέφανος Ζουγανέλης, ενώ πλακέτες θα απονεμηθούν στις οικογένειες του Γιώργου Μόσχου και του Δημοσθένη Πασχαλίδη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ
ΔΕΞΙΩΣΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΣΤΟ VIP LOUNGE 16.00
PRE GAME SHOW-FACE PAINTING 16.15
ΖΕΣΤΑΜΑ ΟΜΑΔΩΝ 16.20
ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 17.00
ΗΜΙΧΡΟΝΟ 17.45
ΕΞΟΔΟΣ ΟΜΑΔΩΝ -ΣΒΗΣΙΜΟ ΦΩΤΑ 17.46
ΒΙΝΤΕΟ 17.47
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ 1968 17.49
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ 17.54
ΕΝΑΡΞΗ Β ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ 18.00
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΥΤΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ 18.45

Aρκετές εφημερίδες ασχολήθηκαν σήμερα με την επέτειο


16 σελίδες + κλήρωση για 10 επετειακές φανέλες από το Goal News

Το πρόγραμμα του τελικού στην Εξέδρα. Το πρόγραμμα μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

Δισέλιδο αφιέρωμα, και 10 επετειακές φανέλες μετά από κλήρωση από τη Νέα Ώρα

Δηλώσεις από τον Παγκόσμιο Γιώργο Αμερικάνο στη Fan's News

'Σπέσιαλ' ένθετο και επετειακές φανέλες από το Score Live

Οκτασέλιδο αφιέρωμα και στην Ένωση, που έχει και τη βεβαίωση του ρεκόρ Γκίνες για την προσέλευση (που είχε κατοχυρώσει ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης)

Δείτε και ένα βιντεάκι από τον αγώνα του '68

5 σχόλια:

vangelakas είπε...

χρόνια πολλά!

καί είς άλλα!

haridimos είπε...

Ελπίζω να μην περάσουν άλλα 32 χρόνια για να σηκώσουμε το 3ο...

Ανώνυμος είπε...

υπομονη... αλλα 24 εμειναν :)

Suspect είπε...

holding back the years..

Ανώνυμος είπε...

τοσες πολλες διαφημισεις που ειχε το προγραμμα του ΑΕΚ-Σλαβια, ουτε τα match programme της ΠΑΕ δεν εχουν!
Παντως ξεφυλλιζοντας το ειναι αρκετα συγκινητικο, μπραβο στην ΚΑΕ που το εκανε ανατυπωση και τα μοιρασε στον κοσμο
επιτελους νικησαμε την ομαδα των φαρμακεμπορων!