2.11.08

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ


Με μια επική ανατροπή, που δεν περίμενε σχεδόν κανένας στην ανάπαυλα του ημιχρόνου όταν ο William Avery και η παρέα του μας είχαν ρίξει στο καναβάτσο προηγούμενοι ακόμα και με 14 πόντους (40-26 στο 16'15", 44-33 στο 20'), η ομάδα μας κατάφερε να περάσει νικηφόρα από τα Τρίκαλα, παίρνοντας το πρώτο της διπλό στο πρωτάθλημα. Το κυριότερο είναι πως πέτυχε μια νίκη κόντρα σε έναν αντίπαλο που στην αφετηρία είχε παραπλήσιους στόχους με εμάς, και αυτές οι νίκες είναι που μετράνε στο τέλος. Παράλληλα έδειξε πως δεν παρατάει ποτέ ένα ματς κι αυτό σαν νοοτροπία είναι σημαντικό πλεονέκτημα.


Κλειδί για το αίσιο αποτέλεσμα ήταν η εξαιρετική άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες μας στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν και δέχθηκαν μόλις 9 πόντους από τους γηπεδούχους και κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Και φυσικά η επιλογή του Φλεβαράκη να παίξουμε χωρίς σέντερ, αφήνοντας στο παρκέ τους Kikerpill, Παπανικολάου & Δορκοφίκη, κρατώντας τον -κακό- Bryant στον πάγκο παρέα με τον DJ που είχε δεινοπαθήσει στο ένας εναντίον ενός από τον Avery. Στο τέλος βέβαια παρά λίγο να αυτοκτονήσουμε γιατί αν και προηγηθήκαμε με 61-71 στο 37'11" (τρέχοντας ένα απίστευτο σερί 21-45 από το 40-26) καταφέραμε να κριθούν όλα στο τελευταίο άστοχο σουτ του Μάκη Νικολαϊδη. Ευτυχώς που τελικά οι κακές επιλογές σε βασικά πράγματα (κατέβασμα της μπάλας, επαναφορά από το πλάγιο, επιπόλαια σουτ) δε μας στοίχισαν.


Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Περικλή Δορκοφίκη. Με τα Τρίκαλα είχε 18 πόντους με 6/7 2π κι ένα τρίποντο-βάλσαμο, μαζί με 6 ρημπάουντ, 3 ασιστ, 1 κλέψιμο. Όταν ήρθε το καλοκαίρι σίγουρα η ανακοίνωση δεν προξένησε κανένα κύμα ενθουσιασμού. Όμως αποδεικνύει σε κάθε ματς μέσα στο παρκέ πως αξίζει και με το παραπάνω να φοράει τη φανέλα, καθώς ιδρώνει όσο μπορεί γι΄αυτήν. Και καλύπτει περισσότερο από όσο θα περιμέναμε το κενό που υπάρχει στα forward με την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα ο Ταπούτος.

Αυτός όμως που εντυπωσίασε -γιατί δεν υπήρχε ουσιαστικά στα προηγούμενα παιχνίδια- ήταν ο Tarmo Kikerpill. Ο Εσθονός δικαιολόγησε για πρώτη φορά την παρουσία του στην δωδεκάδα μας, δίνοντας λύση τόσο στην αστοχία μας έξω από τα 6μ25 (3/4 είχε αυτός 5/17 η ομάδα), όσο και στην άμυνα. Και μας έδωσε τη δυνατότητα να υπολογίζουμε σε 7 παίκτες μέσα στο παρκέ κι όχι σε 6 όπως κάναμε μέχρι τώρα.


Τα κυριότερα προβλήματά μας παραμένουν δυο... Η έλλειψη αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης στην κυκλοφορία της μπάλας και κάτω από τη ρακέτα. Γιατί μπορεί οι Βασιλόπουλος & Κυριακόπουλος να μας έδωσαν τη δυνατότητα να αποφύγουμε τα λάθη που έκανε στο πρώτο 15λεπτο ο DJ, αλλά στο τέλος και ορθά χρειαζόμασταν τον Αμερικανό για να δώσει τα κλεψίματα, τους αιφνιδιασμούς & τους πόντους που έδωσε. Και πίσω από τον Bryant, υπάρχει μόνο ο βαρύς και μέτριος ακόμα Andersen, κι ευτυχώς που μας βγήκε το σχήμα με τα τρία forward.

Υ.Γ. Από τη στιγμή που λογικά οι Ταπούτος & Andersen αναμένεται να βοηθήσουν περισσότερο στη συνέχεια αν φτάσουν στα δικά τους επίπεδα απόδοσης, η ανάγκη για έναν παίκτη τύπου Blakney - Μπουντούρη - Κορωνιού στον 'άσο' που θα ηρεμεί το παιχνίδι και θα ξεκουράζει τον DJ είναι αδήριτη. Δεν ξέρω πως είναι τα οικονομικά κι αν αντέχουν έξτρα μεταγραφική ενίσχυση, αλλά τουλάχιστον έχουμε κενή θέση κοινοτικού..

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σε κόουτς και παίκτες!
Η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη!

Χαρίδιμε, απογοητεύτηκα με τα σχόλια όλων στο aek.com κατά τη διάρκεια του ματς. Φαντάζομαι την πίκρα των παικτών, του κόουτς και της διοίκησης όταν οι - πλέον - φανατικοί φίλοι της ομάδας δείχνουν να πιστεύουν τόσο λίγο στις ικανότητές τους...

Η ομάδα παίζει με ελάχιστη προετοιμασία και όλοι την είχαν από τα φαβορί για υποβιβασμό. Και όμως: 3-1 μέχρι στιγμής μέσα στο παρκέ. Νομίζω ότι προσήκει περισσότερος σεβασμός στην προσπάθειά τους και όχι ειρωνικά σχόλια.

Επί της ουσίας, δε νομίζω ότι (δεδομένων των ισχνών αγελάδων που περνάει ο προϋπολογισμός μας) η ομάδα χρειάζεται και άλλο περιφερειακό παίκτη. Αρκεί ο Nemeth να παίζει στο "1" όταν ο DJ παίρνει ανάσες (Χατζής στο "2").

Αυτό που χρειάζεται είναι σέντερ-σκόρερ για να ανοίγουν οι άμυνες. Τότε, ναι το πιστεύω, μπορεί να χτυπήσουμε θέσεις που οι φίλοι που σχολιάζουν στο aek.com νομίζουν ότι είναι στη σφαίρα της φαντασίας.
Ίσως επειδή επηρεάζονται πολύ από τη "γκρίζα διαφήμιση" των "έγκυρων αναλυτών" χωρίς να βλέπουν ότι η ομάδα εφέτος έχει καλύτερο ρόστερ και καλύτερο προπονητή από πέρυσι.

Υ.Γ. Δύο λόγια για τον Έιβερι και τον Μάιλς, σε σύγκριση με τον DJ. Έίναι και οι δύο - αναμφισβήτητα - "καλύτεροι" και ακριβότεροι από τον DJ. Όμως...

Τι παραπάνω πρόσφερε ο Έιβερι πέρυσι στην ΑΕΚ, από τον DJ μέχρι τώρα; Τι παραπάνω προσφέρει μέχρι τώρα ο Μάιλς στον Πανιώνιο από ότι ο DJ σε εμάς;

Η κριτική είναι αυτή που σε βοηθάει να γίνεσαι καλύτερος. Αναρωτιέμαι όμως πόσο καλύτερη μπορεί να είναι η προσφορά ενός άλλου "1" από τον DJ στη φετινή ΑΕΚ.

Στέλιος

haridimos είπε...

Αρχίζω ανάποδα...
ο Avery πέρσι δεν πρόσφερε και πάρα πολλά. Καλός παίκτης, αλλά είτε δεν μπορούσε να αποδώσει με τον Αγγέλου (δεν είναι και περίεργο) είτε απλά είναι περισσότερο combo-guard από point guard.
Πάντως ο DJ σαν playmaker-playmaker είναι καλύτερος από αρκετούς που πέρασαν από την ομάδα τα τελευταία 5 χρόνια.

Χρειάζεται ένας παίκτης με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον DJ. Δυστυχώς οι Κυριακοπουλος-Βασιλοπουλος δε φαίνεται να μπορούν να προσφέρουν πάνω από 5' ο καθένας σε κάθε ματς. Αν τσουλήσει το σχήμα με Nemeth στο 1 και Χατζή στο 2 για να ξεκουράζεται ο DJ ίσως το λύσουμε το θέμα. Πρόβλημα πάντως παραμένει.

Κάτω από το καλάθι ναι έχουμε ίσως και πιο χοντρό πρόβλημα. Απλά εκεί -έστω και θεωρητικά- ελπίζουμε σε ανάκαμψη του Δανού.

Τώρα για τα σχόλια στο live... Την ώρα του αγώνα βλέπεις αλλοιώς τα πράγματα. Κι αν στο τέλος μας το κάρφωνε ο Μάκης, τότε δεν θα κοιτάγαμε ούτε τον Δορκοφικη, ούτε τον Εσθονό.

Ανώνυμος είπε...

Στέλιο είσαι user στο aek.com ή μόνο αναγνώστης?

ένας (aek.)comίτης

Ανώνυμος είπε...

Aek.comίτη, είμαι μόνο αναγνώστης.

Ας είναι καλά ο Χαρίδιμος με τα link του.

Στέλιος