18.1.09

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΗΤΤΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ


Τη χειρότερή μας εμφάνιση στη σεζόν πραγματοποιήσαμε στο κατάμεστο -και με έντονη κιτρινόμαυρη παρουσία όπως πάντα- Βενετόκλειο, με συνέπεια να ηττηθούμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας από την ομάδα της Ρόδου. Και μάλιστα δε χάσαμε απλά, αλλά κινδυνέψαμε με συντριβή, αφού η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 24 πόντους (81-57 στο 35'24"). Πάλι καλά που σοβαρευτήκαμε στο τέλος, μαζέψαμε τη διαφορά και την μειώσαμε στους 18 (86-68) με συνέπεια να έχουμε το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, μια που είχαμε κερδίσει με 19 στα Πατήσια (78-59). Χρειάζεται άμεση ανασύνταξη στην ομάδα, καθώς την Τετάρτη έχουμε μπροστά μας το πολύ κρίσιμο ματς κόντρα στη Λάρισα, το οποίο θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και για να μην κλείσουμε τον Γενάρη χωρίς νίκη, και για να μην ξανάρθουν τα εφιαλτικά σενάρια ενώ μέχρι τα Χριστούγεννα σκεφτόμασταν ακόμα και εξάδες.

Πάλι καλά που έχασαν εντός έδρας τόσο η Λάρισα όσο και τα Τρίκαλα και φαίνεται να διατηρούμε μια διαφορά ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη οι νίκες της Καβάλας και της Ολύμπιας, έφεραν και άλλους ανταγωνιστές στη μάχη της εισόδου στην οκτάδα. Και ας μην ξεχνάμε πως έχει σημασία η θέση που θα τερματίσουμε, αφού αν μπούμε στην 7άδα θα έχουμε ένα έξτρα μπόνους των 50,000 στο τηλεοπτικό μας συμβόλαιο που μόνο αμελητέο δεν είναι στη σημερινή κατάσταση .

Αυτό που φάνηκε για άλλο ένα παιχνίδι, είναι πως δεν έχουμε σχεδόν καμιά τύχη για θετικό αποτέλεσμα άν δεν παίξουμε σκυλίσια άμυνα και ο αντίπαλός μας ξεπεράσει τους 70-75 πόντους. Και όπως και το Μαρούσι πριν δυο αγωνιστικές, έτσι και οι Ροδίτες μας "εκτέλεσαν" από τα 6μ25, έχοντας 10/15.. Την ίδια ώρα κάτω από τα καλάθια οι Dragan Ceranic αλλά και ο Κώστας Χαρίσης έκαναν πάρτυ, εκμεταλλευόμενοι την τραγική βραδιά του Bryant και την "κλασσική" ανυπαρξία του Andersen. Βάζουμε στη σούμα και το γεγονός πως ο DJ Thompson ήταν επίσης σε κακή μέρα, ενώ και ο Παπανικολάου δεν θύμησε τον παίκτη που είδαμε στο ΟΑΚΑ, το τελικό αποτέλεσμα κόντρα σε μια στρωτή και δουλεμένη ομάδα που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητές της, δεν κάνει εντύπωση.

Πάλι καλά που διασώθηκαν οι Nemeth, Χατζής & Δορκοφίκης που ήταν όαση μέσα στο κιτρινόμαυρο ναυάγιο και αποφύγαμε τουλάχιστον την ήττα με πάνω από 19 πόντους. Παράλληλα κληρονομήσαμε ένα σημαντικό πρόβλημα, αφού ο Ούγγρος στην τελευταία φάση φαίνεται να χτύπησε πολύ σοβαρά στην πτώση του μετά τη σύγκρουση με τον Χαρίση κι έτσι η συμμετοχή του στο ματς της Τετάρτης είναι εξαιρετικά αμφίβολη...

Υ.Γ. Ακούγεται πως υπάρχουν σκέψεις για αγορά κοινοτικού περιφερειακού. Για να γίνει βέβαια κάτι τέτοιο θα πρέπει να διευθετηθούν και το θέμα με τον Pavic που έχει παγώσει τις διεθνείς μεταγραφές μας. Αν και πιστεύω πως πάσχουμε περισσότερο στους ψηλούς, αφού ο Δανός μετά από 14 αγωνιστικές σίγουρα δεν έχει πείσει, ενώ η παρουσία του Αντωνάκη και πολύ περισσότερο του Μπάλλα είναι ουσιαστικά διακοσμητική.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η χειρότερη εμφάνιση της χρονιάς. Για να δούμε εάν θα χρειαστούμε τη διαφορά.

Σχετικά με το μεταγραφικό σενάριο, συμφωνώ ότι χρειαζόμαστε σέντερ. Επαναλαμβάνω την πρότασή μου, να πάρουμε τον S. Pavic, μέχρι το τέλος της σεζόν, καλύπτοντας και τα οφειλόμενα από πέρυσι.

Μέχρι τώρα, σε 17 μάτς στην Adriatic League με την Krka έχει 11,8 π. και 6,6 ριμπάουντ.

Καλή συνέχεια,

Στέλιος

haridimos είπε...

Συμφωνεί μαζί μας και ο Φλεβαράκης μάλλον..

Ο 39άχρονος τεχνικός έχει πάρει το «ok» από τη διοίκηση για να κάνει μεταγραφή και κοιτάζει στην κοινοτική αγορά προκειμένου να βρει κάποια καλή περίπτωση παίκτη κυρίως για τη ρακέτα (αντί του Άντερσεν που απογοήτευσε) και δευτερευόντως για την περιφέρεια ώστε να καλύψει τα όποια κενά έχουν προκύψει.

Aπό orasports.gr