21.1.09

ΜΕ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ


Την πρώτη της νίκη μέσα στο 2009, κι έπειτα από τρεις σερί ήττες (Μαρούσι, Παναθηναϊκό, Κολοσσό) πέτυχε απόψε στα άδεια λόγω τιμωρίας Πατήσια η ομάδα μας. Η ουραγός Λάρισα αποδείχθηκε ιδιαίτερα αξιόμαχος & δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος για μας που μόνο απρόσκοπτα δεν προετοιμαστήκαμε γι'αυτή την αναμέτρηση, αφού ο Nemeth ήταν μεν στη δωδεκάδα αλλά για τυπικούς λόγους λόγω του τραυματισμού στη Ρόδο, προχθές δεν προπονηθήκαμε στην έδρα μας με την συγκέντρωση του ΣυΡιΖα, ενώ και το κλίμα δεν είναι το καλύτερο με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές αλλά κυρίως με όσα βγήκαν στη φόρα με την κατάσχεση στα έσοδα από τον ΟΠΑΠ που έγινε από την πλευρά του Χατζή και όσα έγραψε στο facebook ο Ταπούτος με τους Δορκοφίκη-Βασιλόπουλο...

Αγωνιστικά, η ομάδα μπήκε σχετικά δυνατά, πίεσε στην άμυνα και έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι προηγούμενη με 12-6 στο 6'08" και 20-15 (8'56"). Όμως το ανακάτεμα της τράπουλας στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου -λογικό γι'αυτό το σημείο ώστε να αποφύγουμε να φορτωθούν με φάουλ οι βασικοί- και η επιλογή να ξεκινήσουν αυτοί (Κυριακόπουλος, Kikerpill, Andersen) και στη 2η περίοδο, μάλλον μας μπέρδεψε και βρήκε τους χώρους ο Νέστορας Κόμματος να πυροβολεί συνεχώς από τα 6μ25... Πέντε τρίποντα έβαλε σ'αυτό το διάστημα και μαζί με τις βολές από τραβηγμένο φάουλ σε σουτ έξω από τα 6μ25 κι ακόμα πιο τραβηγμένη τεχνική ποινή, έφεραν τους βυσσινί να προηγούνται 41-51 στο 19'40"... Τα φίδια άρχισαν να μας ζώνουν, αφού μέχρι σήμερα δεν είχαμε κερδίσει παιχνίδι που δεχθήκαμε πάνω από 75 πόντους, και θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να περιορίσουμε τόσο την αποδοτικότητά των αντιπάλων μας στο β' ημίχρονο...

Οι παίκτες μας μπήκαν πιο σοβαρά στην επανάληψη και κατάφεραν να ανακτήσουν το προβάδισμα στο 27' (62-61) με τρίποντο του εξαιρετικού για άλλη μια φορά Δημήτρη Παπανικολάου (είχε 21 πόντους με 5/5 τρίποντα -11/13 έχει στα τελευταία 3 παιχνίδια- αλλά και 8 ασιστ). Χάσαμε από επιπολαιότητά μας τη δυνατότητα να ξεφύγουμε, αλλά σε γενικές γραμμές είμασταν σχεδόν πάντα μπροστά, με την ΑΕΛ να είναι πάντα σε απόσταση βολής κι έτσι το τελευταίο δεκάλεπτο το μας έγινε ακατάλληλο για καρδιακούς. Χάρη στις ατομικές προσπάθειες και τη σοβαρότητα του Νίκου Χατζή (20π - οι 7 στο τέλος, 3ασ, 2κλ) αλλά και τις βοήθειες από Δορκοφίκη-Thompson-Bryant πέρα από τους δυο προαναφερθέντες βρίσκαμε λύσεις στην επίθεση. Ο Mehia με 1/2 βολές -από τραβηγμένο σφύριγμα φάουλ των διαιτητών- έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους με 87-88 στα 16.5". Η μπάλα γύρισε στην επίθεση, ο Trevon σηκώθηκε και σκόραρε στα 4.9" με δυο αντιπάλους του να τον τραβάνε και το φάουλ να είναι πασιφανές αλλά να μη δίνεται. Ο Bryant καθάρισε και στο τέλος με το κόψιμο στο σουτ του Francis χαρίζοντάς μας τη νίκη.


Πάντως έστω κι έτσι κερδίσαμε και το τρίτο κεκλεισμένων παιχνίδι που δώσαμε στο Σπόρτιγκ. Μετράμε λοιπόν 6-2 εντός, έχοντας 3-0 χωρίς κόσμο στις εξέδρες και 3-2 (ή 2-3 αν τελικά χάσουμε την υπόθεση με τους κυανέρυθρους στο ΑΣΕΑΔ) με κόσμο. Πάντως στα τελευταία ματς παίζουμε με τη φωτιά... Ολύμπια, Καβάλα, Λάρισα τη γλυτώσαμε αλλά από το πολύ καλύτερο αγωνιστικά Μαρούσι χάσαμε . Με τέτοια νοοτροπία σίγουρα δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλές νίκες στη συνέχεια, αφού έχουμε να υποδεχτούμε ακόμα Τρίκαλα, Ολυμπιακό, Άρη, ΠΑΟΚ & Παναθηναϊκό...



Υ.Γ. Δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα της παρουσίας του Istvan Nemeth στον πάγκο σαν μέλος της δωδεκάδας. Αφού δεν ήταν ικανός για να αγωνιστεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι για ποιο λόγο πρέπει να χαραμίζουμε μια θέση στην αποστολή για παίκτη που δεν μπορεί να αγωνιστεί ; Δεν θα ήταν προτιμότερο να ήταν στη 12άδα κάποιος από τους Μπάλλα ή Σταμάτη που καθόντουσαν στην εξέδρα πίσω από τον πάγκο μας ;;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η νίκη είναι σημαντική. Όμως, ο τρόπος που ήρθε θα πρέπει να μας προβληματίσει. Πρέπει τέτοια μάτς να τα καθαρίζουμε από τα αποδυτήρια, όπως με το Αιγάλεω.

Ο κόουτς και η διοίκηση πρέπει να λάβουν άμεσα αποφάσεις:
α. για το κλίμα που διαμορφώθηκε πριν από το μάτς με τις διάφορες "κατινιές" στο facebook,
β. για ενίσχυση της ομάδας με ένα σέντερ, μιας και η έβδομη θέση είναι εφικτός στόχος, ο οποίος εάν επιτευχθεί θα χρηματοδοτήσει και το συμβόλαιο του νέου παίκτη (βλέπε 50 χιλ. € bonus από το τηλεοπτικό συμβόλαιο για κατάληψη 7ης θέσης και πάνω),
γ. για αύξηση των εσόδων, σε συννενόηση με ΕΡΑ και ΠΑΕ, που θα πάνε για νέο παίκτη ή για αποπληρωμή οφειλών προς παίκτες (π.χ. ποσό 5 € ανά εισητήριο στο επόμενο εντός έδρας μάτς της ΠΑΕ. Με την κατάλληλη διαφήμιση/κινητοποίηση δεν θα ζημιωθεί σημαντικά η ΠΑΕ γιατί το ποσό των 5 € θα αντισταθμιστεί μερικώς από τον αυξημένο αριθμό εισητηρίων).

Καλή συνέχεια,

Στέλιος

haridimos είπε...

Θα μπορούσαν να κάνουν κι άλλα πράγματα.
Πχ το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει αγωνιστική δράση, θα μπορούσαμε να παίξουμε φιλικό με κάνα Πανελλήνιο που δεν έχει Κύπελλο κι αυτός, να γεμίσουν τα πατήσια να πουλησουμε κάνα εισιτήριο να έπαιζε και τηλεοπτικά το ματς μια που ο ΑΝΤ1 θα είχε κενό (το κυπελλο το έχει η ΕΡΤ).

Όσο για τα άλλα με τα facebook κανονικά θα έπρεπε να πέσει χοντρό τρίξιμο δοντιών. Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως πρέπει να είσαι από την πλευρά σου σαν διοίκηση "κύριος". Αν έχεις οφειλές κλπ, τότε δύσκολα σε παίρνει για κάτι τέτοιο.

Αγωνιστικά τώρα, οι εμφανίσεις στα Πατήσια στα τελευταία ματς προβληματίζουν πάρα πολυ. Παίζουμε με τη φωτιά και βλέπω να κάνουμε ήρωα τον Αγγέλου στο επόμενο παιχνίδι μας εκεί..

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, έχεις δίκιο ότι θα μπορούσαν να γίνουν πολλά. Εδώ χρειάζονται έξυπνες κινήσεις από πλευράς της διοίκησης η οποία να δείξει ότι υπάρχουν καινοτόμες ιδέες που μπορούν να φέρουν ρευστό στα ταμεία της ΚΑΕ.

Αγωνιστικά, τα Τρίκαλα παίζουν χωρίς άγχος και αυτό φαίνεται στα πσοοστά τους έξω από τα 6,25. Μπορεί να μας κοντράρουν; Εάν επαναλάβουμε την εμφάνιση της Ρόδου, ναι. Εάν παίξουμε όπως με την ΑΕΛ, άσχημα στην άμυνα δηλαδή σύμφωνα με το ρεπορτάζ σου, δύσκολα, αλλά θα κερδίσουμε, ακόμη και εάν Μάκης παίξει σαν τον Κόμματο (26 πόντοι, 6/7 τρίποντα, 6/7 βολές, 1/1 δίποντο, 6 ασίστ)!

Εγώ πιστεύω ότι στόχος πρέπει να είναι να κερδίσουμε τον Πανιώνιο, ο οποίος φαίνεται κουρασμένος και χωρίς ξεκάθαρους ρόλους στην επίθεση. Εάν αυτό γίνει, θα παίξουμε πολύ πιο ελεύθερα και με τα Τρίκαλα και δεν θα δυσκολευτούμε.

Στέλιος

Υ.Γ. Ο Τσιάρας εξακολουθεί να μην υπολογίζεται σημαντικά στον ΠΑΟΚ όπως και ο Milosevic και ο Βουγιούκας στον ΟΣΦΠ. Οι παίκτες αυτοί θα πρέπει να απασχολούν τη διοίκηση από τώρα (εάν σκοπεύει, βέβαια, να είναι στη θέση της και του χρόνου).

haridimos είπε...

Η κρίση του ΠΑΟΚ όπως φαίνεται (φύγανε Βασιλειάδης - Μούλα, ακούγεται πως φεύγουν και οι Γκρέγκορι, Ντιαρά) αλλάζει τις ισορροπίες στη βαθμολογία.
Τα απονερα της αποχώρησης Δρόσου βέβαια τα αντιμετωπίζουμε κι εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα, ο ΠΑΟΚ φαίνεται ότι θα έχει μεγάλο πρόβλημα να βγάλει τη χρονιά.
Ελπίζω εμείς να μην αντιμετωπίσουμε άλλα σημαντικά προβλήματα.

Με αυτή την αφορμή καθώς και με την περίπτωση των τριών παικτών της ΑΕΛ, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να καταργηθεί η εξόχως αναχρονιστική ρύθμιση που απαγορεύει τη μετακίνηση αθλητών σε άλλες ομάδες εφόσον έχουν αγωνισθεί σε άλλες ελληνικές ομάδες στην ίδια σεζόν.
Είναι απαράδεκτο, όταν ιδίως υπάρχει παγκόσμια οικονομική κρίση, να συντηρούμε τεχνικές ακαμψίες στην αγορά εργασίας, αυξάνοντας την ανεργία, μειώνοντας την απασχόληση και τελικά τους ρυθμούς ανάπτυξης και το κατακεφαλήν Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (σε όποια χώρα του πλανήτη και εάν αυτό συνυπολογίζεται).

Στέλιος