14.7.09

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΣΕΛΑΚΗΣ..



Αν υπήρχε ένας παίκτης που "ξεπετάχτηκε" στην πεντάδα της Εθνικής Εφήβων που πήρε το ασημένιο στη Νέα Ζηλανδία στο Παγκόσμιο Κάτω των 19, αυτός σαφέστατα ήταν ο Λεωνίδας Κασελάκης. Λόγω του τραυματισμού του βασικού σέντερ μας, Σαρικόπουλου, έπαιξε αναγκαστικά στο '5' για μεγάλο διάστημα, πήρε χρόνο συμμετοχής και τα πήγε περίφημα. Τέλειωσε το τουρνουά έχοντας 14.6 πόντους, 6.2 ρημπάουντ και 2.4 ασιστ (πέρσι στο Πανευρωπαϊκό του Πύργου που είχε κερδίσει το χρυσό, είχε αντίστοιχα 10.9 π, 7.8 ρ, 1.9 ασ.). Σύμφωνα με το επίσημο site των αγώνων, αλλά και τη Fiba Europe είναι 1μ98, αλλά νομίζω πως το 2μ02 που αναφέρεται σε αυτό του Ηλυσιακού, ή το 2μ04 που είδα σήμερα στα Νέα ανταποκρίνεται περισσότερο στην αλήθεια...

Η επιλογή της δικής του φωτογραφίας προχθές μόνο τυχαία δεν ήταν, μια που η στήλη γνώριζε το κιτρινόμαυρο φλερτ για την απόκτησή του εδώ και μερικές μέρες...
Η δημοσιοποίηση του ενδιαφέροντός μας έγινε αργά τη Δευτέρα μέσα από το aek365.gr

Σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα, αλλά δεν είναι και αδύνατο... Ο Ηλυσιακός ανέβηκε φέτος ξανά στην Α1- με τον Δελημπαλταδάκη ήδη να δίνει το πλάνο για το πότε θα ξανανέβει η ομάδα των Ιλισίων στη μεγάλη κατηγορία. Ο Κασελάκης δεν είχε πάρει ιδιαίτερα μεγάλο χρόνο συμμετοχής... Φέτος αγωνίστηκε σε 16 αγώνες (και συνολικά 98'02") σκοράροντας 34 πόντους (2.1 μο) με 6/19 2π, 6/17 3π, 4/4 1π, 11-6 ρημπάουντ, 3 ασιστ, 2 κοψίματα. Πέρσι είχε παίξει σε 3 παιχνίδια και για 47'16", βάζοντας 17 πόντους (1/2 1π, 2/5 2π, 4/5 3π, 5-1 ρ., 3ασ, 2κλ.

Πάντως το δεδομένο πως μπορεί να έχει θέση στις βασικές επιλογές, μιας ομάδας με μια από τις πιο βαριές φανέλες στην κατηγορία, σίγουρα μετράει υπέρ μας, όταν οι συμπαίκτες του στην Εθνική βλέπουν παρκέ με το σταγονόμετρο στην Α1.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν τον έχω δεί να παίζει, επομένως εμπιστεύομαι το έμπειρο μάτι σου!
Στα "συν" είναι σίγουρα ότι ανταποκρίθηκε σε υψηλό επίπεδο σκοράροντας μέσα-έξω από τη ρακέτα.
Από τα στιγμιότυπα που είδα,έχει καλό σούτ (ζυγισμένο, χωρίς να βιάζεται να "πετάξει" τη μπάλα), πράγμα που μπορεί να αναγκάσει τους αντίπαλους αμυντικούς να κολάνε πάνω του, δίνοντας χώρο στο βασικό σέντερ (ή και σε άλλους συμπαίκτες όταν υπάρχει "μις-μάτς") μέσα στη ρακέτα.

Στα "μείον", είναι μάλλον κοντός για "τεσσάρι" σε επίπεδο Α1, πράγμα που ίσως αποδειχθεί καθοριστικό για τη μελλοντική του εξέλιξη σε υψηλό επίπεδο. Αυτή η παρατήρηση είναι σχετική καθώς, ο Ουέσον για παράδειγμα, με 2.01 ήταν ανίκητος ακόμη και από ψηλότερα τεσσερο-πεντάρια (για να μη πω για τον Μπάρκλει και καταρρεύσει το site από την ιεροσυλία).

Μακάρι να μπορούσαμε να τον πάρουμε, αλλά αμφιβάλω ότι ο Ηλυσιακός θα τον δίνει φέτος που ανέβηκε στην Α1. Θα μπορούσαμε να τον κλείσουμε ίσως για του χρόνου.

Btw, περιμένω να δώ πως θα τα πάνε τα "δικά μας παιδιά" Παπανικολάου και Αθανασούλας με τον Ηλυσιακό στην Α1 φέτος.

Στέλιος

haridimos είπε...

Το 1μ98 δεν ισχύει - πρέπει να είναι 2μ04, που όσο να'ναι είναι πιο εύηχο.

Ανώνυμος είπε...

Το μέγεθος μετράει! Έξι πόντοι είναι πολλοί!
Θα τον δούμε και στο ευρωπαϊκό νέων και θα έχουμε καλύτερη εικόνα για το ύψος του.

Στέλιος

haridimos είπε...

http://www.fibaeurope-u20men.com/
το site του πανευρωπαϊκού που αρχίζει την Πέμπτη

haridimos είπε...

o Κασελάκης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, σε aek365.gr και στη σημερινή Score.

haridimos είπε...

Πάει στον Παο ο Κασελάκης...
http://www.prasinanea.gr/html/ent/113/ent.4113.asp

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, τον είδα εχθές με το Βέλγιο στο πρώτο μάτς του Πανευρωπαϊκού Νέων (U20).
Συν: Δυνατός, ομαδικός, καλή πάσα, αντίληψη του χώρου μέσα στη ρακέτα σε άμυνα και επίθεση, καλό ριμπάουντ, ζυγισμένο σουτ (αν και γενικά άστοχος εχθές).
Μείον: Κοντός, κάπως "βαρύς".
Συμπέρασμα: Δεν μπορεί να παίξει στο "3", δεν θα μπορέσει να κάνει πολλά πράγματα στο "5", στο επίπεδο της Α1. Μπορεί να παίξει μόνο στο "4". Αν αντισταθμίσει τη βασική του αδυναμία, που είναι το ύψος του για "4", με μεγαλύτερη εκρηκτικότητα, τότε μπορεί να κάνει αξιόλογη καριέρα.

Στέλιος

Υ.Γ.1. Παππάς: Με εντυπωσίασε. Μπορεί να είναι ο νέος Χατζής για την επόμενη δεκαετία. Πάρτε τον δανεικό εφέτος.

Υ.Γ.2. Γιάνκοβιτς: Η χρονιά του στη Σερβία αποδείχθηκε καταστροφική. Δεν βελτιώθηκε εκεί που πάσχει: χειρισμό της μπάλας, ντρίμπλα, παιχνίδι χωρίς τη μπάλα. Στην εθνική παίζει και σε λάθος θέση, οπότε...Αυτές οι εμφανίσεις ίσως θα βοηθούσαν να τον πάρουμε τώρα που θα έχει πέσει το κασέ του.

Υ.Γ.3. Γιαννόπουλος: Αυτόν τον παίκτη τον άφησε πέρυσι ελεύθερο ο ΠΑΟΚ! Ο Δρόσος δεν έμαθε τίποτα από την περίπτωση Γλυνιαδάκη.

Υ.Γ.4. Μούρτος: Εάν δουλέψει πολύ, μπορεί να κάνει σπουδαία καριέρα.

haridimos είπε...

ο Γιαννόπουλος είχε ρήτρα 1000 ευρώ (!!!) για να φύγει από τον ΠΑΟΚ..
Τον πήρε ο ολυμπιακός πέρσι με κανα 150ρι τον χρόνο συμβόλαιο...

Ανώνυμος είπε...

Εμείς, άραγε, έχουμε ρήτρα ή σε τι ύψος θα τη βάλουμε στην περίπτωση του Αντωνάκη (το μόνο διεθνή, έστω και με τις ομάδες παίδων, που μας έμεινε);

Στέλιος

haridimos είπε...

Υπάρχει θεωρητικά και ο Σπανός που πέρσι πήγε στην Κηφησιά με υποσχετική και φέτος τυπικά επιστρέφει σε μας.

andy είπε...

λοιπον... οοκ...το ατομο δεν παιζεται..ειναι ΘΕΟΣ...τι να κανουμε???δηλαδη τι αλλο να πω???θα κανει μεγαλη καριερα...αυτο ειναι σιγουρο..το ΑΞΙΖΕΙ πραγματικα...τον ξεχωρισα απο την αρχη...ειναι ο πιο συγκροτιμενος παικτης...κ στον τελικο του Παγκοσμιου πρωταθληματος ηταν ο μονος π προσπαθουσε να εμψυχωσει οταν χαναμε με διαφορα....ειναι ΤΕΛΕΙΟΣ...τελος