3.7.09

ΔΙΕΨΕΥΣΕ Ο ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ


Τις τελευταίες μέρες υπήρχε μια φημολογία πως ο Τάκης Κανελλόπουλος θα έμπαινε με κάποιον τρόπο στη διοίκηση της ΚΑΕ . Αναμφίβολα θα ήταν μια θετική εξέλιξη - άλλωσε για χρόνια είχε διαρκείας (όχι στα επίσημα) σαν απλός οπαδός σε ΟΑΚΑ, Γαλάτσι κλπ.

Σήμερα όμως με τη δήλωση-διάψευση που έκανε έβαλε τέλος σε όλα αυτά τα σενάρια

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων περί εμπλοκής μου στο τμήμα μπάσκετ της ΑΕΚ, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν προτίθεμαι να συμμετέχω στη διοίκηση ή να κατέχω σημαντικό ρόλο με οποιοδήποτε τρόπο σε κανένα τμήμα της ΑΕΚ όσο επικρατεί νοσηρή ατμόσφαιρα στον ελληνικό συλλογικό αθλητισμό.

Οσο «επιφανείς» παράγοντες επικεντρώνουν τις προσπάθειες τους στην απόκτηση εύνοιας για τις ομάδες τους και αντιλαμβάνονται τον αθλητισμό ως βήμα για προκλητική και χυδαία επίδειξη δύναμης και πλούτου, όσο ο οπαδικός Τύπος (κίτρινος, πράσινος και κόκκινος) φανατίζει και δηλητηριάζει τον φίλαθλο, θεοποιώντας ή/και δαιμονοποιώντας όλους τους εμπλεκόμενους στο άθλημα, όσο η Πολιτεία αδυνατεί να επιβάλλει την έννομη τάξη, και να δημιουργήσει συνθήκες ισονομίας μέσω αθλητικής δικαιοσύνης και διαιτησίας, όσο συνεχίζουμε να βλέπουμε το απαράδεκτο θέαμα των «νεκρών ζωνών» στις κερκίδες των γηπέδων μας.

Τότε, όλο και λιγότεροι φίλαθλοι θα πηγαίνουν στα γήπεδα, γυρνώντας την πλάτη στην πολεμική και αναξιοκρατική ατμόσφαιρα που αποπνέει ο αθλητισμός μας.

Το 2004, ξεκινήσαμε με όραμα τη διάσωση και ανάπτυξη της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ μέσω μια διαφορετικής φιλοσοφίας, αυτής του σεβασμού προς το παιχνίδι του ποδοσφαίρου, τους κανόνες του και των ανθρώπων που εμπλέκονται σ' αυτό.

Ήμασταν πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουμε να επικρατήσουμε της νοσηρής νοοτροπίας. Παρότι πλησιάσαμε στο στόχο μας, δεν τα καταφέραμε. Δεν καταφέραμε να πείσουμε τον πολύ κόσμο ότι μπορεί να πετύχει κανείς στη χώρα μας χωρίς να

χρησιμοποιήσει αθέμιτα μέσα. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κρίμα της προσπάθειας μας.

Το μεγαλύτερο κέρδος ήταν η επιβεβαίωση ότι ο πολύς κόσμος, με τα συντριπτικά ρεκόρ σε εισιτήρια διαρκείας της ΑΕΚ και με συνεχείς εκδηλώσεις συμπαράστασης από φιλάθλους άλλων ομάδων προς εμάς τους εμπλεκόμενους, διψάει για την νοοτροπία που επιδείξαμε και απλώς ανέχεται στωικά την επικρατούσα νοσηρή, την οποία πιστεύει ότι δεν μπορεί ν' αλλάξει. Είμαι σίγουρος ότι, με την κοινωνική

εξέλιξη, θα υπάρξει στο μέλλον πιο μαζική και πιο επιτυχής προσπάθεια από τη δική μας και θα μπορέσουμε ν' απολαύσουμε τον αθλητισμό όπως τόσοι λαοί στο εξωτερικό.

Προσωπικά θα συνεχίσω να είμαι κοντά στην ΑΕΚ και τον αθλητισμό αφού, ήταν, είναι και θα είναι σημαντικά κομμάτια της ζωής μου. Θα ξαναναλάβω όμως θέση ευθύνης στα κοινά της ΑΕΚ μόνο όταν εκλείψουν οι «νεκρές ζώνες» και ό,τι συμβολίζουν και αφού νοιώσω ότι μπορώ να πάρω την κόρη μου στο γήπεδο.

Τάκης Κανελλόπουλος».


Δεν υπάρχουν σχόλια: