20.8.09

ΝΕΟΣ STEFANOV ΜΕΤΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ


Η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε σήμερα την απόκτησή και του Riste Stefanov (30/8/1983, 1μ98) από την ΠΓΔΜ (είναι εν ενεργεία διεθνής) που αγωνίζεται σαν shooting guard, μαζί με την συμφωνία της με τον Σωτήρη Γραικό (γυμναστής) και Βαγγέλη Ζιάγκο (βοηθός προπονητή - ήταν επί σειρά ετών τεχνικός στα παιδικοεφηβικά μας τμήματα)

Ένα "πυροβόλο" στην ΑΕΚ

Η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν' ανακοινώσει την απόκτηση του Ρίστε Στεφάνοφ, έναν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες των Σκοπίων και σίγουρα τον καλύτερο σουτέρ, καθώς και την πρόσληψη των Σωτήρη Γραικού και Βαγγέλη Ζιάγκου

Ο 26χρονος Σκοπιανός γκαρντ έχει ύψος 1μ.98 και την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στην Βουλγαρία με την φανέλα της Λουκόιλ Ακαντέμικ, σημειώνοντας 13.7 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ κατά μέσο όρο. Είχε αγωνιστεί στις Μπεσίκτας και Ολύμπια Λιουμπλιάνας ενώ αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής του ομάδας και θα τεθεί αντιμέτωπος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.
Ο Σωτήρης Γραικός είναι από τους πιο έμπειρους και πετυχημένους γυμναστές και τα τελευταία δύο χρόνια εργάζοταν στο Αιγάλεω ενώ θήτευσε στον Ολυμπιακό, τον Πανελλήνιο και το Περιστέρι.
Ο Βαγγέλης Ζιάγκος, τέλος, είναι
γέννημα - θρέμμα της Νέας Φιλαδέλφειας. Σπούδασε στο ΤΕΦΑΑ της Αθήνας και αργότερα έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο έχοντας επιδείξει και επιστημονικό έργο, ενώ από το 2001 εργάζεται ως προπονητής στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ. Τα τελευταία χρόνια ήταν προπονητής της ομάδας των Εφήβων.


Ο Stefanov αναμένεται να είναι ο 'αντικαταστάτης' του Nemeth στο ρόστερ. Ξεκίνησε την καριέρα του με την ORKA Kavadarci (ομάδα της γενέτειράς του) και έπαιξε για πρώτη φορά την περίοδο 1998/99, ενώ έμεινε εκεί και το 1999/00. Συνέχισε στην MZT Skopje το 2000/01 για να πάει στη Σλοβενία και την Union Olimpija το 2001/02 - δεν πρόλαβε όμως έστω και θεωρητικά να βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα μας στη 2η φάση της Euroleague τότε μια που το Δεκέμβρη του 2001 γύρισε στην πατρίδα του για την Balkan Steel Skopje. Ακολούθησε η μετακίνηση στην Τουρκία με την Besiktas για το 2002/03, όμως το Γενάρη του '03 επέστρεψε ξανά στη ΠΓΔΜ για την Rabotnicki όπου και παρέμεινε μέχρι και το 2004/05. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε στη Βουλγαρία με την Akademic Lukoil Sofia.

Έχει κατακτήσει με τη Rabotnicki το Πρωτάθλημα ΠΓΔΜ(2002/03, 2003/04, 2004/05) και το Κύπελλο ΠΓΔΜ (2004, 2005) ενώ με την Academic το Πρωτάθλημα (2005/06, 2006/07, 2007/08, 2008/09) και το Κύπελλο (2006, 2007, 2008) της Βουλγαρίας .

Είναι σίγουρα ένας έμπειρος παίκτης . Δεν νομίζω πως είναι της κλάσης του Ούγγρου, αλλά δεν είναι δύσκολο να αποδειχθεί πιο σταθερός σε απόδοση μια που ο Istvan είχε ένα θέμα με τη σταθερότητα.

Τα στατιστικά του σε πρωταθλήματα (όσα βρήκα) & Ευρώπη



(ο Βαγγέλης Ζιάγκος)
Υ.Γ. (1) Θετική η "προαγωγή" του Ζιάγκου από το εφηβικό στην πρώτη ομάδα
Υ.Γ. (2) Σαν πολλοί πρώην Αιγαλεώτες μαζεύτηκαν ή μου φαίνεται ;;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα ο Nemeth είναι πιο μεγάλο όνομα και πιο έμπειρος παίκτης. Ο Stefanov καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο, αλλά είναι δύσκολο να "γεμίσει τα παπούτσια" του Nemeth. Ας ελπίσουμε να έχει τον εγωισμό να τα καταφέρει.

Στέλιος

Υ.Γ.1. Θα προτιμούσα στη θέση του τον Α. Skele που παίζει σε λίγη ώρα με την εθνική Λετονίας εναντίον της εθνικής μας.

Υ.Γ.2. Διαβάζω στα sites για το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ο Μαρμαρινός. Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι ότι θα έχουμε επανάληψη του περυσινού τραγικού λάθους Άντερσεν.

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, είδα στο link του Hoop που παραθέτεις τους νέους ξένους των ελληνικών ομάδων της Α1.

Σίγουρα το "3+3", εάν η επιλογή των αμερικανών είναι επιτυχής από τους προπονητές, θα κάνει πιο αμφίροπο το πρωτάθλημα. Εμείς έχουμε πάρει έναν κορυφαίο (Francis) και ένα πολύ καλό (Mack) για τις θέσεις που προορίζονται. Μακάρι και ο τρίτος να είναι καλή επιλογή. Σύμφωνα με το sportnet (που ουσιαστικά επαναλαμβάνει παλαιότερο δημοσίευμα της "Ώρας" που είχα δεί όταν ήμουνα στην Ελλάδα) ενδιαφερόμαστε για τον Taurean Green. Πολύ καλό για να είναι αληθινό;;;

Στέλιος