8.9.09

ΑΕΚ & EUROBASKET

Έναν εν ενεργεία διεθνή παίκτη έχει η ομάδα μας στο Eurobasket της Πολωνίας, τον Riste Stefanov (FYROM). Το 2007 στην Ισπανία δεν ειχαμε εκπρόσωπο, ενώ το 2005 στο Βελιγράδι ήταν ο Dror Hagag.


Οι πρώην παίκτες μας όμως σχεδόν φτιάχνουν μια πλήρη ομάδα...
4Ioannis Kalampokis (2005/06)
5Ioannis Bourousis (2001-2006)
6Nikolaos Zisis (2000-2005)
11 Andreas Glyniadakis (2003-2005)
με την Εθνική μας

5 Davor Kus (2004/05)
14 Sandro Nicevic (2004/05)
με την Κροατία

4 Vrbica Stefanov (2000/01)
12 Pero Antic (2002-2005)
με την ΠΓΔΜ
όπου παίζει και ο νυν
7 Riste Stefanov (2009/10)
ακόμα οι
15 Amit Tamir (2005/06)
με το Ισραήλ
15Andrew Betts (2001-2003)
με τη Μεγάλη Βρεττανία

Σύνολο 11, μαζι με τον νυν και θα μπορούσαμε να έχουμε 12άδα, αν ο JR Holden ήταν τελικά στην Εθνική, ή αν είχαμε κλείσει τον Γερμανό
6 Sven Schultze
το ονομα του οποίου είχε κυκλοφορήσει στις αρχές του καλοκαιριού (ή αν είχε πάρει το ...βουλγαρικό διαβατήριο ο K'zell Wesson που ήταν σιγουρο από το Φλεβάρη του '08 σύμφωνα με τους ...Δροσορεπόρτερς :-)

Κι ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και πρώην προπονητής μας στην Πολωνία, και όχι όποιος-όποιος... Μάλλον ο καλύτερος που είχαμε ποτέ στον πάγκο μας. Μιλάω φυσικά για τον Dusan Ivkovic ..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν είδα σήμερα το Israel-FYROM.
Στη νίκη των σκοπιανών, ο Riste Stefanov έπαιξε αρκετά λεπτά, πολλά δε από αυτά σε θέση "ένα". Κατέβαζε καλά τη μπάλα για το ύψος του, έδωσε αρκετές ασίστ και είχε και οκτώ πόντους. Sτην άμυνα δεν ήταν καλός, αλλά βέβαια μάρκαρε κυρίως τον καλύτερο ισραηλινό παίκτη, τον Halperin.
Συνολικά θετική εικόνα, σε αντίθεση με εχθές που από ότι διάβασα δεν ήταν καλός απέναντι στην εθνική μας.

Στέλιος

Υ.Γ.1. Μου άρεσε πολύ ο P. Samardziski. Δυνατός ριμπάουντερ, ανίκητος στην επίθεση (και από μέση απόσταση), μέτριος στην άμυνα (είναι λίγο αργός).

Υ.Γ.2. O Dusan Ivkovic έδωσε μαθήματα εχθές στο μάτς Serbia-Spain. Είναι κορυφαίος!

Υ.Γ.3. Από όσα είδα (και είδα αρκετά τις άλλες ομάδες!) θεωρώ ότι η τρίτη θέση είναι η χειρότερη δυνατή για την εθνική μας.

Ανώνυμος είπε...

Στη σημερινή ήττα της FYROM από την Κροατία ο Riste Stefanov είχε 11 πόντους, όλους στο α' ημίχρονο, στο οποίο είχε 3/3 τρίποντα και 1/2 δίποντα. Οι σκοπιανοί αν και ήταν μπροστά 14 πόντους στο α' ημίχρονο (48-34), τελικά έχασαν με δέκα!
Κανένα σύστημα στην επίθεση για τους ψηλούς, κανένα σκρίν, μόνο ατομικές ενέργειες.

Ο Riste Stefanov με πείθει ότι μπορεί να κάνει κάτι καλό, ως σουτέρ. Του λείπει η αυτοπεποίθηση για να κάνει προσωπικές φάσεις με drive. Ίδωμεν...

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Δεν είδα τα υπόλοιπα μάτς του Stefanov, αλλά ο χρόνος συμμετοχής του και τα στατιστικά του έπεσαν πολύ. Ας ελπίσουμε ότι αυτό οφείλεται στις επιλογές του κόουτς και όχι σε αδιαφορία...

Είδα όμως το σημερινό μάτς της εθνικής μας με τη Γαλλία. Δυσφήμιση του μπάσκετ, καθώς και οι δύο ήταν εντελώς προκλητικοί προσπαθώντας να χάσουν ώστε να μη βγούν πρώτοι!!! Κρίμα για τους προπονητές και τους ανθρώπους των ομοσπονδιών που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις.

Στέλιος

Υ.Γ. Στους φίλους που σχολίαζαν το αποτέλεσμα στο aek.com και αναρωτιούνται πως λένε οι Γάλλοι "τό βαλε, τό βαλε", θα τους πω ότι στη γαλλική τηλεόραση (Sport+ Direct), ο εκφωνητής περιέγραφε "Nando De Colo ..." και ο Jacques Monclar, που σχολιάζει τα μάτς, φώναξε "...qui marque"! Δηλαδή, περίπου, αντί για "τό βαλε, είπε "τό γραψε"!