5.12.09

ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ


Παίζοντας για πρώτη φορά πραγματικά καλά και σύμφωνα με τις δυνατότητές της, η ομάδα μας όχι μόνο κέρδισε την Ολύμπια ΓΣΛ με συνέπεια να ξεκολλήσει -προς το παρόν- από τον πάτο της βαθμολογίας, αλλά κατάφερε να πάρει και μια διαφορά 18 πόντων που στη συνέχεια μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη & κρίσιμη . Η ανάσα είναι σημαντικότατη γιατί στις επόμενες εξι αγωνιστικές έχουμε πρόγραμμα-φωτιά : Πανελλήνιο έξω, Άρη μέσα, Μαρούσι έξω, Ολυμπιακό μέσα, ΠΑΟΚ έξω, Παναθηναϊκό μέσα.. Θα χρειαστεί μια μεγάλη υπέρβαση για να μην είμαστε στην διακεκαυμένη ζώνη όταν τελειώσει αυτός ο 'γολγοθάς'.

MVP του αγώνα ήταν αναμφισβήτητα ο Lamond Mack που ίσως και απαλλαγμένος από το άγχος λόγω της απουσίας του Δορκοφίκη (υπέστη θλάση στην προπόνηση της Πέμπτης) πέτυχε 23 πόντους -με 5/6 1π, 4/5 3π, 3/4 2π- ξεδιπλώνοντας για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι (μόνο στο πρώτο φιλικό με τον Ηρακλή είχε γράψει διψήφιο νούμερο) τις επιθετικές του αρετές, και δείχνοντας πως δεν είναι και τόσο κακός παίκτης . Με τέτοιες εμφανίσεις σίγουρα κέρδισε πόντους και μας κάνει πιο αισιόδοξους για τη συνέχεια ... άλλο να στηρίζεσαι σε δυο κι άλλο σε τρεις Αμερικανούς .

Γιατί οι άλλοι δυο (Francis, Green) που είναι άλλωστε και οι πιο ακριβοπληρωμένοι, έδειξαν και σ'αυτό παιχνίδι πως όταν είναι σε καλή μέρα έχουμε ένα όπλο κόντρα σε ομάδες που βράζουμε σήμερα αγωνιστικά στο ίδιο ζουμί.. Ο Taurean ήταν για άλλο ένα ματς πολύ καλός, οργάνωσε υποδειγματικά το παιχνίδι, μας βοήθησε να ελέγξουμε το ρυθμό μοιράζοντας 9 (!!) ασιστ -ότι καλύτερο και ιδανικότερο για έναν playmaker- ενώ είχε και 15 πόντους με 10/10 βολές . Από την πλευρά του ο Torin κυριάρχησε κάτω από τη ρακέτα (αν και ο Massie είχε 14π-13ρ) κατέβασε 10 ρημπάουντ, πέτυχε 17 πόντους κι έδειξε να μην επηρεάζεται από τον τραυματισμό στη μύτη προχθές .

Πολύ σημαντικό ρόλο στη νίκη είχαν και οι Έλληνες της ομάδας που μόνο ρολίστες δεν είναι... Ο Μάκης καθάρισε από την περιφέρεια όταν οι Λαρισινοί πλησίασαν στο σκορ βάζοντας 4 τρίποντα και τελειώνοντας με 19 πόντους. Ο Άκης, έπαιξε τη γνωστή πιεστική άμυνα περιορίζοντας όποιον αντίπαλο του ανατέθηκε να φυλάει κι είχε 7 ρημπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα . Ο Παπαντωνίου έδωσε και πάλι ανάσες από τον πάγκο (και 2ασ), ενώ ο Τουτζιαράκης θύμησε όπως και στο ματς με τα Τρίκαλα τον παίκτη που βλέπαμε στον Μακεδονικό .



Ντεμπούτο σε επίσημο αγώνα έκανε και ο Βαγγέλης Τζόλος, που προέρχεται από την εφηβική ομάδα και ήταν στην δωδεκάδα -ή μάλλον 11άδα- στα δυο ματς χωρίς τους ξένους αλλά δεν είχε αγωνιστεί . Περιμένουμε να δούμε κι αυτόν (αλλά και άλλους) στη συνέχεια περισσότερο - η παρουσία του Ζιάγκου στον πάγκο όσο να'ναι είναι ένας λόγος γι' αυτό . Πάντως αν ο Jeremic είναι για να παίζει όσο και όταν παίζουν και οι πιτσιρικάδες, η χρησιμότητά της παρουσίας του μάλλον ελέγχεται ..




Υ.Γ. Ο κόσμος και πάλι περίπου στους 1500.. Κάτι η βροχή που έπεφτε από νωρίς, κάτι η χρονική συγκυρία με τη νεολαία -κι όχι μόνο- να είναι στο πόδι λόγω της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη δολοφονία του Αλέξη, ήρθε κι έδεσε... Στην εξέδρα βρέθηκε πάντως και ο εκπρόσωπος της πλευράς Κοζώνη, Χ.Παπαδημητρίου .

Τώρα για το εξαιρετικά νεόδμητο -το 2004 κατασκευάστηκε- Ολυμπιακό Κλειστό του Ελληνικού που έσταζε από την οροφή με συνέπεια να γλυστρήσει ο Taurean Green τι να πει κανείς ; Μ'αρέσει που ήταν και στη διάθεση του ΟΑΣΕ μέχρι προχθές...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε κόουτς και παίκτες για τη νίκη και την καλή εμφάνιση.

Ας μην παρασυρόμαστε όμως γιατί παίξαμε με μία από τις δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν (η άλλη, όπως φαίνεται, θα είναι ο Ηλυσιακός).

Όπως έχουμε ξαναπεί οι τρείς αμερικανοί κάνουν τη διαφορά και οδηγούν σε πολλά σκαμπανεβάσματα τις ομάδες, με αποτέλεσμα μεγάλες διαφορές από μάτς σε μάτς. Αυτό αυξάνει τον ανταγωνισμό στην Α1 και αυξάνει το ενδιαφέρον του κόσμου. Στη δική μας ομάδα, ο Mack έδειξε ποιός είναι. Η σωστή διαχείριση του υλικού είναι απαραίτητη. Ο κόουτς νομίζω ότι πρέπει να δεχθεί ότι ο Mack θα πρέπει να ξεκινάει στο "4", με τον Καλλινικίδη να παίζει πιό πολύ στο "3", από τον Μάκη. Ο McGrath είναι φοβερή λύση για να παίζει 20 λεπτά, όχι όμως 30. Οι Mels, Παπαντωνίου, Τουντζιαράκης, αξίζουν να παίρνουν περίπου τον χρόνο που είχαν σε αυτό το μάτς, ενώ Green και Francis είναι επιπέδου ευρωλίγκα και δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια.

Αναφορικά με τα επόμενα έξι παιχνίδια, επειδή εγώ τουλάχιστον πιστεύω στο ρόστερ και δε βλέπω κανένα, πλήν ίσως Yeremic, "σαπάκι", νομίζω ότι η ομάδα μπορεί να πάρει ένα έως τρία μάτς. Ιδανικό θα ήταν να πάρουμε και ένα μάτς εκτός για να τονωθεί περισσότερο η ψυχολογία της ομάδας.

Καλή συνέχεια!

Στέλιος

Υ.Γ. Υπάρχει ένα στοιχείο που νομίζω ότι αποσιωπείται συστηματικά: Ο ΟΣΦΠ έχει φτιάξει αισίως τρείς "θυγατρικές" - Πανελλήνιο, Μαρούσι, Πανιώνιος - που θεωρητικά παίζουν στο ίδιο επίπεδο με εμάς. Αυτή την αγωνιστική ο Πανιώνιος κέρδισε τον Άρη, μόνο επειδή είχε την "ουρανοκατέβατη" ενίσχυση που λέγεται Έρτσεγκ, έναν παίκτη που ο ΟΣΦΠ τον κοστολόγισε πέρυσι περίπου 1 εκατ. €. Προφανώς αυτόν τον παίκτη τον πληρώνει ο ΟΣΦΠ για να παίζει στον Πανιώνιο και να προσπαθεί να κερδίσει τις άλλες ομάδες, όχι όμως τον ΟΣΦΠ. Το ίδιο ο Βουγιούκας στον Πανελλήνιο και οι Μιλόσεβιτς και Πελεκάνος στο Μαρούσι.

Επιπλέον έχουμε την κωμικοτραγική εξέλιξη ο Παπαδόπουλος,παίκτης που είχε συμβόλαιο περίπου 2 εκατ. € με τη Ρεάλ, να παίζει "τζάμπα" στον ΠΑΟΚ!

Όλα αυτά τα τραγικά και ουδείς ασχολείται!!!