30.12.09

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ


Την ευκαιρία να πάρει μια υπερπολύτιμη νίκη, που θα άλλαζε ριζικά την ψυχολογία μας στο τέλος του 2009, έχασε στον Άγιο Θωμά η ομάδα μπάσκετ, καθώς τελικά γνώρισε την ήττα με 61-56. Ήταν η πρώτη φορά που σταθήκαμε αξιοπρεπώς σε εκτός έδρας ματς φέτος : στη Νέα Σμύρνη κατεβήκαμε χωρίς ξένους και χάσαμε με 45 πόντους, στη Ρόδο δεν υπήρχαμε στο παρκέ από το 20' μέχρι το 35' και βρεθήκαμε να χάνουμε με 30 για να περισώσουμε τη διαφορά στο τέλος, ενώ στην Κυψέλη και πάλι μείναμε από νωρίς πίσω στο σκορ για να μειώσουμε όταν ο Ζούρος έβαλε μέσα τα δευτερότριτα.

Και θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει -για πρώτη φορά μετά από 10 μήνες- με ένα ροζ φύλλο αγώνα σε εκτός έδρας ματς, αν η διαιτησία ήταν πιο σωστή στο τέλος, αν ο Francis δεν ήταν ουσιαστικά εξαφανισμένος μετά το πρώτο δεκάλεπτο όταν σκόραρε τους 9 από τους 10 συνολικά πόντους του, και αν δεν είχαμε τόσο τραγικά ποσοστά ευστοχίας ... Νικολαϊδης - McGrath, Mack, Δορκοφίκης, Mels είχαν μόλις 1/14 δίποντα, ενώ στα 6μ25 εκτός από Μάκη-Taurean οι υπόλοιποι είχαν 2/9 ...

Μόνο με τον Green (που ήταν εκπληκτικός στο β' μέρος, όταν ξεπέρασε τα προβλήματά που του δημιουργούσε ο Gordon) να τραβάει όλο το κουπί και χωρίς ιδιαίτερες βοήθειες δυστυχώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρουμε νίκη κόντρα σε αντιπάλους με πολύ μεγαλύτερο δέσιμο, ομοιογένεια και εμπειρία . Το ουσιαστικό θετικό στοιχείο είναι πως παίξαμε πολύ καλή άμυνα, και άμυνα παίζουν οι δουλεμένες ομάδες . Αν συνεχίσουμε με αυτό το ρυθμό σίγουρα θα μπορέσουμε να χαμογελάσουμε στη συνέχεια.

Το κακό είναι πως το πρόγραμμά μας μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, μόνο εύκολο δεν είναι και το διπλό του Ηλυσιακού μέσα στην Καβάλα κάνει τα πράγματα ακόμα πιο μπερδεμένα . Και σίγουρα, αν τελικά φύγει από την ομάδα ο Donnie McGrath θα πρέπει να βρεθεί άμεσα αντικαταστάτης ...

Tο παρακάτω έγραψε ο παίκτης στη σελίδα του στο facebook

Donnie McGrath The reason I am leaving AEK has nothing to do with how I feel about the coach, contrary to what has been written everywhere, I really like playing for Costas Flevarakis, he's a great coach, and I would love to stay at AEK and play for him. I am leaving because I have a chance to be in a much better financial situation for a team that has made an offer to me.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή Χρονιά με υγεία και επιτυχίες για την ομάδα μας!

Με την εμφάνισή της στα δύο μάτς με Άρη και Μαρούσι, τις κατά τεκμήριο δύο καλύτερες ομάδες της Α1 πλήν ΠΑΟ-ΟΣΦΠ, η ομάδα μας έδειξε ότι έχει ρόστερ για εξάδα, όχι να παλεύει για την παραμονή. Αν ο κόουτς διαβάζει αυτές τις γραμμές θα πρέπει να προβληματιστεί, να βρεί καλύτερη χημεία μέσα στην ομάδα και να πάρει όσα περισσότερα μπορεί από κάθε παίκτη της δωδεκάδας. Αν αυτό γίνει και σταματήσουν οι διοικητικές περιπέτειες θα είναι όντως καλύτερη χρονιά το 2010.

Καλή συνέχεια!

Στέλιος

Υ.Γ. Πριν αρχίσει το πρωτάθλημα γράφαμε ότι η θέση "1" είναι η καλύτερή μας γραμμή. Με Green, McGrath, Παπαντωνίου είμαστε πολύ δυνατοί, κατά τη γνώμη μου καλύτεροι από κάθε άλλη ομάδα στην Α1, πλήν των δύο πρώτων.

Με αυτό το σκεπτικό, ο McGrath δεν πρέπει να φύγει, εκός εάν υπάρχει όρος στο συμβόλαιό του που να το επιτρέπει, εάν φέρει καλύτερη προσφορά (ίσως αυτό να ήταν και το τίμημα για να τον αποκτήσουμε σχετικά φθηνά).

Βέβαια, στην πράξη, ο κόουτς τον χρησιμοποιεί στη θέση "2" ταυτόχρονα με τον Green. Έτσι, χαλάει η χημεία μας, η οργάνωσή μας στην επίθεση και η αποτελεσματικότητά μας στην άμυνα.

Έτσι, ενδεχόμενη αντικατάσταση του McGrath με, ας πούμε τον Nemeth, μάλλον, θεωρητικά, θα μας ευνοούσε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αυτή όμως είναι μια κίνηση υψηλού ρίσκου, γιατί ο Παπαντωνίου είναι ακόμη μικρός για δεύτερος playmaker ενώ και ο Nemeth είναι σίγουρα μεγάλος σκόρερ, αλλά ασταθής και μάλλον θα επηρεάσει αρνητικά την απόδοση του Μάκη.

Θα προτιμούσα να μείνει όπως έχει η ομάδα καθώς έτσι θα έχουμε εξασφαλισμένη τριάδα στον "άσσο" για πολλά χρόνια, σημείο σημαντικό για την ύπαρξη δεσίματος στην ομάδα μας και ταύτησης των παικτών με τον κόσμο.