21.3.10

ΧΑΣΑΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ..



Παίζοντας στο Αλεξάνδρειο κόντρα σε έναν Άρη που εντός των τειχών δεν είναι και ο πιο αξιόπιστος φέτος και με τις δεδομένες απουσίες των Richardson & Κακιούζη, η ήττα με 79-76 μας αφήνει μια πικρή γεύση, αφού χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε μια μεγάλη νίκη και να αλλάξουν οι στόχοι μας από το κυνήγι της παραμονής στο πλασάρισμα στην οκτάδα ... Και μπορεί να είμαστε πέντε αγώνες πριν το τέλος της κανονικής περιόδου και να έχουμε 4 νίκες διαφορά από τον Ηλυσιακό, αλλά μόνο εξασφαλισμένοι δεν είμαστε αφού οι πιθανότητες να μας φτάσει μόνο μαθηματικές δεν είναι ακόμα .. Παράλληλα η γκέλα που έκανε σήμερα το Μαρούσι με το Περιστέρι, κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας στα επόμενα εντός με την ομάδα του Μπαρτζώκα και τον ΠΑΟΚ ..

Αν δεν είμασταν τόσο τραγικοί στα δίποντα έχοντας μόλις 9/26 κι αν ο πραγματικά εξαιρετικός απόψε - πέτυχε 27 πόντους με 2/2 3π, 6/11 2π δηλαδή οι υπόλοιποι είχαν μόνο 3/15, ενώ μάζεψε και 11 ρημπάουντ προσθέτοντας και 3 ασιστ, 1 κλέψιμο και 2 κοψίματα - Torin Francis δεν είχε τόσο άθλια ποσοστά από τη γραμμή των βολών ... μόλις και μετά βίας 9/17 ... ή αν ο Green δεν είχε κλειστεί υποδειγματικά από τους γηπεδούχους με συνέπεια να δώσει λύσεις από την περιφέρεια όταν πλέον ήταν πολύ αργά, θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το ροζ φύλλο..

Αυτό που σιγουρα πιστώνεται ο Μηνάς Γκέκος είναι πως η ομάδα μας δεν παραδόθηκε ούτε όταν βρέθηκε να χάνει με 10π στο 37'... Σε κανένα από τα ματς που έχει κωουτσάρει δεν χάσαμε με κάτω τα χέρια (σε αντίθεση με ότι έγινε στον α' γύρο σε Ρόδο, Κυψέλη, Ιλίσια και στο Ελληνικό με Παο) ίσα-ίσα που δεν έχουμε πετύχει το απόλυτο από δικά μας λάθη και παραλείψεις... Αν είχε παραμείνει ο McGrath, ή είχε έρθει κάποιος άλλος playmaker ώστε να μη χρειάζεται να μένει στο παρκέ ο Green όταν δεν είναι σε καλή μέρα ή για να παίρνει ανάσες, θα είχαμε σίγουρα άλλες προοπτικές. Όμως το βασικό ζητούμενο στη δεδομένη κατάσταση, είναι να αποφύγουμε τις περιπέτειες και να πληρώνεται στην ώρα του το υπάρχον ρόστερ...

Πάντως ακόμα κι έτσι, φάνηκε πως αν μόνο με τρίποντα και βολές δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά... Στο πρώτο οκτάλεπτο και στο τελευταίο τρίλεπτο, που είχαμε σκοράρισμα από τους Mack & Francis η ομάδα ήταν σαφέστατα πιο απειλητική για τους γηπεδούχους.. Κι αυτό που φάνηκε ακόμα είναι πως όταν ο Lamont ξεκινά καλά και μετά αποσύρεται για οποιονδήποτε λόγο στον πάγκο, χάνει το ρυθμό του..

Υ.Γ. Αξιοσημείωτο και το γεγονός πως ενώ μέχρι το ματς στα Τρικαλα ο Μάκης Νικολαϊδης είχε εκτελέσει 73 βολές σε 14 παιχνίδια, έκτοτε έχει πάει στη γραμμή μόνο μια φορά για 2 βολές στην Καβάλα κι άλλη μια τώρα στο Αλεξάνδρειο.. Όπως φυσικά αξιοπερίεργο είναι και το τραγικό του φέτος ποσοστό στα δίποντα με μόλις 22/77..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είδα το μάτς, αλλά ο Francis φαίνεται ότι έκανε πάρτυ! Μάλλον γι' αυτό ήταν dizzy στις βολές!!!
Ο Mack, πρώτη χρονιά επαγγελματίας, έχει σκαμπανεβάσματα και όντως φαίνεται ότι βγαίνει εκτός ρυθμού όταν κάθεται στον πάγκο. Ο Green, δεν ξέρω γιατί έπαιξε σαράντα λεπτά. Ο Παπαντωνίου μπορούσε να παίξει πέντε-έξι λεπτά, όπως θα μπορούσαν να παίξουν περισσότερο και ο Mazeika με τον Mels.

Ακόμη και η ήττα, πολλές φορές, βοηθά το χτίσιμο του "χαρακτήρα" μιας ομάδας. Η ήττα στο Αλεξάνδρειο, με τον τρόπο που ήρθε, μπορεί να μας βοηθήσει να κερδίσουμε σε αυτοπεποίθηση και να πάρουμε τα μάτς που πρέπει στη συνέχεια. Αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική.

Το Μαρούσι, αφενός έχει ξεφουσκώσει και αφετέρου έχει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Μπορούμε να το κερδίσουμε. Θεωρώ ότι ποιό δύσκολο θα είναι το μάτς με τον ΠΑΟΚ.

Καλή συνέχεια.

Στέλιος

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Κρίμα ρε γαμώτο. Και είχα προβλέψει εδώ από το Blog σου ότι πάμε με μεγάλες πιθανότητες να κάνουμε την έκπληξη με τον Άρη.
Δε νομίζω ότι θα κινδυνεύσουμε τελικά. Έχω την πεποίθηση ότι θα πάρουμε ένα ματς που κανείς δεν θα το περιμένει.