28.3.10

ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ...


Δεν μπόρεσε να κάνει τη νίκη υπέρβασης κόντρα στο Μαρούσι η ομάδα μας (δυστυχώς αυτή είναι φέτος η διαφορά δυναμικότητας & στόχων όχι μόνο για μας σε σχέση με το σύνολο των Βορείων Προαστίων) μένοντας έτσι στις οκτώ νίκες και το άγχος της επόμενης μέρας επέστρεψε για τα καλά, έπειτα από τη νίκη του Ηλυσιακού επί της Καβάλας, ενώ και τα άλλα αποτελέσματα δεν μας ευνόησαν ιδιαίτερα..

Γιατί μένουν πλέον τέσσερις αγωνιστικές, στις δυο η ήττα πρέπει να θεωρείται δεδομένη (σε ΣΕΦ & ΟΑΚΑ), στο ένα εντός θα υποδεχτούμε τον ΠΑΟΚ που πλέον μετά τη νίκη του στη Νέα Σμύρνη κυνηγάει την εξάδα και την ουσιαστική συμμετοχή στα playoff, ενώ στο άλλο θα υποδεχτούμε τον Ηλυσιακό, σε ένα ματς που όπως πάει το πράγμα δεν αποκλείεται καθόλου να είναι τελικός ζωής & θανάτου για τις δυο ομάδες.. Παράλληλα οι τρεις που είναι κάτω από μας και μας κυνηγάνε (θεωρώ πως η Ολύμπια ΓΣΛ έχει πέσει οριστικά), ΔΕΝ έχουν κάποιο παιχνίδι χαμένο από πριν... Και δυστυχώς δε μας αρκεί πως παίζουν μεταξύ τους και θα υπάρχουν απώλειες ... Και έχουν και οι τρεις να παίξουν με τον Πανιώνιο που μετά τη σημερινή του ήττα, μένει εκτός οκτάδας και θα είναι αδιάφορος - πέρα από απλήρωτος με ότι αυτό συνεπάγεται..

Θα μπορούσαμε σήμερα να είχαμε φτάσει στην νίκη που θα μας εξασφάλιζε μαθηματικά και θα μας έδινε και ελπίδες για την ανέλιξη μέχρι την 9η θέση (παραπάνω δεν μπορούμε να πάμε, παρακάτω όμως δυστυχώς ...) αν δεν είμασταν τόσο τραγικοί για μια ακόμα φορά μέσα από τη γραμμή των 6μ25... Μόλις 11/30 δίποντα είχαμε, ξεκινώντας με 6/8 στην πρώτη περίοδο και μετά το χάος... 2/6 στην δεύτερη, 2/8 στην τρίτη και μόλις 1/8 στην τέταρτη όταν πιέσαμε και προσπαθήσαμε να 'κλέψουμε' ουσιαστικά το ματς εκμεταλλευόμενοι την πτώση στην απόδοση των φιλοξενούμενων.. Επιπρόσθετα επιδοθήκαμε σε μπαράζ λαθών (κυρίως βημάτων) καταστρέφοντας πολλές επιθέσεις στη γέννησή τους..

Ίσως να ήταν διαφορετική η εξέλιξη, αν στη φάση του 39'05" με το σκορ στο 64-67 με τον Keys να αστοχεί πριν, και να γυρνάμε σωστά τη μπάλα για να πάει στον Mazeika που αστόχησε στο τρίποντο, ήταν στη θέση του ο σαφέστατα πιο εύστοχος Μάκης Νικολαϊδης που ξέμεινε αρκετή ώρα στον πάγκο. Ή πολύ περισσότερο, αν ο Τσιάκος δεν είχε ευστοχήσει στον Άγιο Θωμά την περασμένη βδομάδα και το Μαρούσι δεν ήταν μόνο μια νίκη μπροστά από τον Πανελλήνιο... Αγωνιστικά σταθήκαμε για άλλη μια φορά δυνατά στο ματς και δεν το παρατήσαμε ούτε όταν βρεθήκαμε να χάνουμε με 38-52 στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου... Αν παίζαμε καλύτερη άμυνα στο πρώτο ημίχρονο το ξέσπασμά μας στο τέλος μπορεί και να μας αρκούσε.. Η έλλειψη του Mels (ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα κι έμεινε εκτός αποστολής) ήταν κάτι που μας στοίχισε, αφού δεν μπορούσαμε να πιέσουμε αποτελεσματικά ψηλά τους αντίπαλους περιφερειακούς και οι Keys, Gordon ταλαιπώρησαν τον Green που έβγαλε και πάλι σχεδόν ολόκληρο το 40λεπτο μέσα στο παρκέ, υποπίπτοντας σε αρκετά λάθη...

Και οι προοπτικές για τη συνέχεια είναι δυσοίωνες, κι επειδή υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο τιμωρίας μας αν και το ματς ήταν κεκλεισμένων... Ο Βορεάδης ζήτησε την εκκένωση των εξεδρών των υπεράριθμων - κι εκτός ονομαστικών λιστών θεατών- ενώ στο τέλος υπήρξε επεισόδιο οπαδού μας με τον μάνατζερ των φιλοξενούμενων Σταύρου Ελληνιάδη...
Μαύρο Πάσχα θα κάνουμε και φέτος..

1 σχόλιο:

Stelios είπε...

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά "καταφέραμε" μια ηρωϊκή ήττα. Μια από τις πολλές φέτος.
Δεν πάει άλλο...
Πρέπει ο Φιλλίπου να "απαλαγεί" από την ΚΑΕ.
Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε και κάποιοι να μην "βοηθάνε" τόσο πολύ.
Κάποιοι μας έχουν (τους ΑΕΚτζήδες) καταντήσει ανέκδοτο. Δεν θυμάμαι ποτέ (διορθώστε με αν κάνω λάθος) τόσο μακρυά τιμωρία.
Έλεος, δεν χρειάζεται τέτοιους φιλάθλους η ΑΕΚ.
Όλοι δίπλα στην ΑΕΚάρα.