15.10.10

ΑΠΕΡΓΙΑ ΛΟΙΠΟΝ



Αναβάλλεται επ'αόριστον το πρωτάθλημα της Α1, μετά τη χθεσινή απόφαση του ΠΣΑΚ για απεργία . Έτσι είναι άγνωστο αν, πότε και που (αφού μέχρι τότε δεν είναι δεδομένο πως θα παραμένουμε στο Ελληνικό) θα γίνει το ματς της πρεμιέρας με τον Ίκαρο .


Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης
14/10/2010

Η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων καλαθοσφαιριστών με ψήφους 151 υπέρ και 24 κατά αποφάσισε την επ’ αόριστον απεργία των μελών της από τα Πρωταθλήματα της Α1 και της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Οι Έλληνες καλαθοσφαιριστές δε δεχόμαστε να συνεχίζεται ο εμπαιγμός από την Πολιτεία, η οποία έχει εγγράφως δεσμευτεί προ 10μήνου για την επίλυση των προβλημάτων μας. Πλέον, η απόφαση του Συνδέσμου μας είναι η επ΄ αόριστον απεργία μέχρι να εφαρμοστούν ως νόμοι του κράτους τα συμφωνηθέντα με την Πολιτεία αιτήματα μας. Ελπίζουμε αυτή μας την απόφαση να την στηρίξουν τόσο ο ΕΣΑΚΕ, όσο και οι υγιώς σκεπτόμενοι ιδιοκτήτες των ομάδων με σκοπό να απαιτήσουμε μαζί τις αλλαγές που χρειάζεται το μπάσκετ. Σε κάθε περίπτωση πάντως είμαστε υποχρεωμένοι, έστω και μόνοι μας, να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας…

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
1) Ασφαλιστική κάλυψη των μελών μας.
2) Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των παικτών.
3) Επαναλειτουργία του ταμείου αλληλοβοηθείας.
4) Δικαίωμα εργασίας σε περίπτωση που παραμένουμε απλήρωτοι από τις ομάδες που εργαζόμαστε.
5) Άμεσες αποφάσεις από τις Επιτροπές Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών.
6) Κατάρτιση της συλλογικής σύμβασης εργασίας που καταγγέλθηκε από το 2008.

Διαβάστε και την άποψη του 'αριστερού εξτρέμ' στο ζήτημα

Πίσω απ΄τη βιτρίνα...


Πάντως, θα έπρεπε επιτέλους ο ΠΣΑΚ να ανοίξει τις πόρτες του ΚΑΙ στους ξένους ...
Οι 6χ14= 84 ξένοι της Α1 και οι 18 (αν μέτρησα καλά στο αφιέρωμα του All Star Basket) της Α2 δεν έχουν κάποιο συνδικαλιστικό όργανο -o ΠΣΑΚ δέχεται μόνο κοινοτικούς αλλά δεν έχω δει κανέναν να είναι μέλος- και δεν μπορούν να συνδιαμορφώσουν τις αποφάσεις του ΠΣΑΚ οι οποίες και τους αφορούν αμεσότατα ...


Αργά το απόγευμα ο ΕΣΑΚΕ ανέβαλε το πρωτάθλημα για μια βδομάδα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΣΑΚΕ 2010-10-15

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΣΑΚΕ

Μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ, διαπιστώσαμε ότι τα αιτήματα τα οποία διατύπωσαν προφορικά τα μέλη της, διαφέρουν τελείως από εκείνα που περιλαμβάνονται στην επιστολή που μας εστάλη χθες και με την οποία ανακοίνωσαν την απόφασή τους για απεργία.

Κατόπιν τούτου, αποφασίστηκε ομόφωνα:

Α. Η αναστολή της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ ΟΠΑΠ και η μετάθεσή της για το επόμενο Σαββατοκύριακο, 23-24 Οκτωβρίου.

Β. Η επιβολή οικονομικών και άλλων κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένης και διακοπής συμβολαίων των παικτών που δεν θα συμμετάσχουν κανονικά στις υποχρεώσεις των ομάδων τους.

Στόχος μας είναι να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να αναθεωρήσουν οι παίκτες την απόφασή τους και να επαναπροσδιορίσουν την στάση τους, προς όφελος του ελληνικού μπάσκετ.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο φίλαθλο κοινό, ας ελπίσουμε πως έστω και τούτη την ώρα θα πρυτανεύσει η λογική.




Η εξέλιξη είναι κάτι που ευχαριστεί την τεχνική ηγεσία, καθώς θα έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή της για προετοιμασία . Επίσης είναι μια ευκαιρία για την ΚΑΕ να τρέξει κάποια πράγματα που έχουν ατονήσει (χορηγίες, διαρκείας) για να ενισχυθούν τα έσοδα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: