16.10.11

ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΗΔΗ..

Μπορεί να είμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική (από τις 30) του πρωταθλήματος της Α2, αλλά μετά και την ήττα από τον Πανελευσινιακό στα Λιόσια, η ομάδα μας δεν είναι απλά και μόνο δυο ήττες πίσω από τον Απόλλωνα (που μας πήρε και με +11) και Ίκαρους Σερρών που δείχνουν τα απόλυτα φαβορι για την άνοδο, αλλά παράλληλα είναι πάνω μόνο από ΑΕΚ Άργους (που είναι μακράν το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό) και Πιερικό/Αρχέλαο .. Και με πέντε ομάδες να πηγαίνουν στη Β' Εθνική από την Α2, η κατάσταση μόνο ρόδινη δεν προδιαγράφεται ..

Καλό είναι να προσγειωθούν ορισμένοι και να δουν πως πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή, γιατί αν ακολουθηθεί το κακό παράδειγμα του βόλλεϋ με δεύτερο αγωνιστικό υποβιβασμό σε δυο σεζόν θα είναι καταστροφικό για την ιστορία του συλλόγου .  Το έμψυχο υλικό σίγουρα δεν είναι άρτιο και πλήρες, δεν είναι όμως και της πλάκας ... μάλλον αξιοπρεπέστατο για τις συνθήκες θα το χαρακτήριζε κανείς .

Ελαφρυντικά σαφέστατα υπάρχουν πολλά για μια ομάδα που μαζεύτηκε 2-3 μέρες πριν να αρχίσει τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση και με το βασικό της σέντερ να ενσωματώνεται μόλις προχθές . Όμως δεν θα πρέπει να μην συνυπολογίζουμε πως δεν παίζουμε και στην Liga ACB, ούτε αντιμετωπίζουμε ομάδες με τέτοια οργάνωση ..

Σίγουρα το γεγονός πως σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι η ομάδα ξεκινάει δυνατά (38-26 στο ημίχρονο τον Αρκαδικό, 12-26 στο δεκάλεπτο στην Πάτρα, 37-27 στο ημίχρονο με τον Πανελευσινιακό) αλλά στη συνέχεια δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση, μένει από δυνάμεις και είτε αγκομαχά να κερδίσει όπως στην πρεμιέρα, είτε χάνει εύκολα όπως την περασμένη βδομάδα, είτε χάνει στο τέλος όπως τώρα, είναι ενδεικτικό .. Και σίγουρα είναι ανησυχητική η πολύ χαμηλή επιθετική μας παραγωγή... 66 με Αρκαδικό, 70 στην Πάτρα, 66 με Πανελευσινιακό . Κι αν στην πρεμιέρα ήταν πιο δικαιολογημένο το γεγονός με τη σύνθεση ανάγκης και στην Πάτρα έλειπε ο πρώτος σκόρερ μας ο Βασιλόπουλος, με την Ελευσίνα ήταν στην ομάδα και ο Κούρτης με τον Δέσπο σε σχέση με την πρεμιέρα, και μετά από 15 μέρες θα περίμενε κανείς λίγο μεγαλύτερη ποικιλία και ευκολία στο επιθετικό μας παιχνίδι ..

Και σίγουρα να βάζαμε περισσότερη ώρα τη μπάλα κοντά στο καλάθι : 28 βολές, 33 δίποντα, 16 τρίποντα με τους Αρκάδες, 28 βολές, 26 δίποντα και 25 τρίποντα με τους Ελευσίνιους.. Ενώ μάλλον δημιουργεί ερωτηματικά η επιλογή να παίξουν αθροιστικά ούτε 33' οι δυο σέντερ μας χωρίς να έχουν φορτωθεί με φάουλ .. Ειδικά ο παραγκωνισμός του Σιαμανδούρα μάλλον δείχνει ανεξήγητος .


Κι επειδή δεν μας έφτανε η ήττα, είχαμε και τον τραυματισμό του πρώην παίκτη μας Βασίλη Γιαννουλάκου (που μαζί με τους επίσης πρώην παίκτες μας, Σπύρο Μαγκουνή και Γιάννη Κυριακόπουλο ήταν οι πρωταγωνιστές στην ήττα ..) στη λήξη από οπαδούς μας, με συνέπεια να περιμένουμε έξτρα τιμωρία πέρα από αυτήν που αναμένεται για όσα έγιναν στην Πάτρα, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τις συνθήκες για τη συνέχεια ..

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα ο εφοπλιστης που τοσο αγωνα εκανε να κατσει στην προεδρικη καρεκλα δεν μπορει να φτιαξει ουτε ομαδα επιπεδου Α2?

haridimos είπε...

Με την ανυπαρξία προετοιμασίας και μεταγραφικής περιόδου (αφού Δευτέρα πήραμε πιστοποιητικό και μέχρι Πέμπτη βράδυ έληγαν οι μεταγραφές -48ωρο προ της έναρξης) σε συνδυασμό με το πολύ κακό πρόγραμμα στην αρχή (Απόλλωνας-Ικαροι έξω κλπ) δε θέλει και πολύ να στραβώσει η δουλειά ..

Ανώνυμος είπε...

ευτυχως τουλαχιστον που ο εφοπλιστης εδιωξε τον Κορωνιο και εφερε τον Οικονομακη. Τουλαχιστον εχουμε καλο προπονητη..

haridimos είπε...

Προπονητή κανονικό έχουμε να δούμε στον πάγκο μας από τον Μάη του 2007 που έφυγε ο Σούλης Μαρκόπουλος ..

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Χαρίδημε πιστεύεςι πως ο Λιόγας για Α2 είναι καλός? Γενικά ποιος κοουτς πιστεύεις απο τους ελεύθερους ή σε μικρές ομάδες κάνει για την ΑΕΚ?

A2 Basket είπε...

Αυτό που νομίζω πως πρέπει να γνωρίζουν αρκετοί φίλοι της ΑΕΚ που σίγουρα δε γνωρίζουν την κατηγορία (και κακώς τη μαθαίνουν, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) είναι πως τα τελευταία χρόνια -από τότε που έχουμε το έκτρωμα με τις 16 ομάδες- αρκετές είναι εκείνες που υποβιβάστηκαν έχοντας κάνει 12-13 νίκες. Και φέτος όπως είναι η κατάσταση συν το γεγονός πως πέφτουν πέντε, ίσως αυτές να μην είναι αρκετές για να σωθεί η παρτίδα.
Από την άλλη επειδή ούτε ο Απόλλωνας ούτε οι Ίκαροι είναι υπερομάδες, η άνοδος θεωρώ πως θα κριθεί στις 20-22 νίκες. Δηλαδή μιλάμε πως με τέσσερα στραβά αποτελέσματα μπορείς να βρεθείς από τη μία άκρη της βαθμολογίας στην άλλη...