18.12.11

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 8χ8


Έστω και αν δυσκολεύτηκε για τουλάχιστον 25'-30', η ομάδα μας κέρδισε και το Λαύριο με 97-81, ξεπερνώντας και την απουσία του Μάντζαρη λόγω του τραυματισμού του στο Άργος και για πρώτη φορά στη χρονιά είναι καθαρά μέσα στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας έπειτα από 12 αγωνιστικές, γεγονός που της επιτρέπει να κάνει γιορτές Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς (το πρωτάθλημα ξαναρχίζει στις 7 Γενάρη) με ηρεμία . Μπροστά από μας είναι μόνο ο Πανευλευσινιακός που δείχνει ασταμάτητος καθώς τρέχει ένα σερί 7-0 νικώντας και στις Σέρρες και έχει 10-2 . Εμείς είμαστε στο 9-3 και ακολουθεί ο Απόλλωνας με 8-4 που έχει χάσει πολύ το τελευταίο διάστημα με τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και πιο πίσω οι Ίκαροι (7-5) που έχουν τέσσερις σερί ήττες μαζί με τον ΟΦΗ (που κερδίσαμε εκτός) και το Λαύριο με το οποίο πλέον έχουμε ένα σημαντικό +16 .

Μέχρι να κλείσει ο πρώτος γύρος μένουν τρία ακόμα παιχνίδια, εξαιρετικά καθοριστικά για το αν θα καταφέρουμε να σταθεροποιηθούμε στις θέσεις που οδηγούν στην επιστροφή στο φυσικό μας χώρο .
Γιατί πρώτα πάμε στη Λευκάδα για να αντιμετωπίσουμε την τοπική Δόξα η οποία έχει χάσει εκεί μόνο από τον Απόλλωνα στις πρώτες αγωνιστικές και με δυσκολία, στη συνέχεια έχουμε την αναμέτρηση με ΑμύνταΔάφνη στα Λιόσια και κλείνουμε στην Κηφισιά -την οποία δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ στο Κύπελλο αφού δεν κατέβηκε η ομάδα να αγωνιστεί- που είναι μεν στη μέση και προς τα κάτω της βαθμολογίας κι αυτή, όμως έχει κερδίσει εκεί τόσο τον Απόλλωνα όσο και τους Ίκαρους .


Η ομάδα μας στηρίχθηκε πάρα πολύ στην εντυπωσιακή ευστοχία των παικτών μας από τα 6μ75... Οι παίκτες του Δημήτρη Λιόγα είχαν 19/32 (59,4% !!) με την τριπλέτα των Φώτη Βασιλόπουλου (8/12), Νίκου Κούρτη (5/7) και Βαγγέλη Σκλάβου (4/4) να έχει τον κύριο λόγο γι'αυτό . O αρχηγός που ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα όλη την εβδομάδα με αντιβιώσεις έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, κάνοντας ρεκόρ με τη φανέλα της ομάδας μας σκοράροντας συνολικά 32 πόντους (8/12 3π, 4/7 2π) ενώ είχε και 6 ασιστ, 3 κλεψίματα, 3 ρημπάουντ . Ο Σκλάβος είχε 23 πόντους (4/4 3π όπως είπαμε, 9/12 βολές, 1/3 2π) μαζί με 6-1 ρημπάουντ και 3 ασιστ, ενώ ο Κούρτης "μόλις" 17 παρέα με 6-1 ρημπάουντ, 3 ασιστ και 2 κλεψίματα . Αναμφίβολα μέχρι τώρα αυτή η συγκεκριμένη τριάδα είναι που έχει τραβήξει το κουπί στην επίθεσή μας, έχοντας σκοράρει σχεδόν το 60% των πόντων μας κι ενώ έχει χάσει ένα ματς λόγω τραυματισμού ο Βασιλόπουλος κι άλλο ένα στην πρεμιέρα ο Κούρτης καθώς δεν είχε έρθει ακόμα στην ομάδα .  Πολύ καλή παρουσία είχε και πάλι ο Αλέξης Φαλέκας (11π-6ασ), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής (8'23") ο Μπάμπης Φωτιτζόγλου σκοράροντας και το πρώτο του καλάθι με τρίποντο . Στον πάγκο ήταν και ο Leon Alexander Magulas αλλά δεν αγωνίστηκε .


Η μετάδοση του αγώνα όπως έγινε από το aek-live.gr

η 1η περίοδος

η 2η περίοδος

η 3η περίοδος


η 4η περίοδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: