7.1.12

ΤΟ ΣΕΡΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ


Στο πρώτο ματς του 2012 έμελλε να διακοπεί το νικηφόρο σερί της ομάδας μπάσκετ, καθώς γνώρισε έπειτα απο κακή εμφάνιση την ήττα με 64-52 από τη Δόξα στη Λευκάδα . Οι παίκτες μας έκαναν σίγουρα τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση, ειδικά επιθετικά που είμασταν από μέτριοι έως κάκιστοι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης . Έτσι δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευθούμε την εντός έδρας ήττα του Πανελευσινιακού από τον Ερμή Περάματος και ο Απόλλωνας μας έπιασε στη βαθμολογία (και μας υποσκελίζει στην ισοβαθμία αφού μας έχει κερδίσει στην Πάτρα) . Δεν κρίθηκε μεν τίποτα ακόμα, αφού η κατηγορία είναι μαραθώνιος, όμως δεν αποτελεί και εχέγγυο για τη συνέχεια δε το γεγονός πως δεν μπορούμε να πάρουμε εύκολα νίκες εκτός έδρας . Στο Ηράκλειο παραλίγο να αυτοκτονήσουμε, στην Ερυθραία ήρθε το ροζ φύλλο στο τέλος, ακόμα και στο Άργος δυσκολευτήκαμε να φύγουμε νικητές, ενώ στα άλλα ματς χάσαμε και σχετικα εύκολα (Πάτρα, Σέρρες, Λευκάδα) ..

Ενώ κόντρα στο Λαύριο οι περιφερειακοί μας έκαναν ρεσιτάλ ευστοχίας με 19/32, απόψε στη Λευκάδα είχαμε ρεσιτάλ αστοχίας με μόλις 3/21 .. με εμφανέστατο παράδειγμα τον αρχηγό Φώτη Βασιλόπουλο που από το 8/12 πήγε στο 1/8, ή τον Σκλάβο που από 4/4 είχε τώρα 1/5... Και δυστυχώς δεν είχαμε το αγωνιστικό μυαλό να δώσουμε τη μπάλα στον Δέσπο ή τον Σιαμανδούρα κάτω από το καλάθι ώστε να πάρουμε εύκολα καλάθια από τους ψηλούς ... και γιατί δεν πήγαινε η μπάλα μέσα και γιατί μας έπαιξαν καλή άμυνα οι γηπεδούχοι .

Καθοριστικό ρόλο για το αποτέλεσμα έπαιξαν και οι απουσίες μας . Ο Μάντζαρης κατάφερε τελικά να αγωνιστεί έστω και για λίγο (15'58"), αλλά ο Κούρτης ναι μεν πάτησε παρκέ αλλά μόλις για 61" καθώς δεν ήταν καθόλου έτοιμος και το δικό του κενό στην επίθεση ήταν εμφανέστατο .. αλλά και ο Τζόλος δεν ταξίδεψε στη Λευκάδα με συνέπεια να ψάχνουμε εναλλακτική λύση στην οργάνωση από τον σαφέστατα άπειρο Φωτιτζόγλου . Με ρόστερ 9 παικτών ουσιαστικά, όταν μένεις με 7 είναι εξαιρετικά δύσκολο να πετύχεις αν 2-3 βασικοί είναι σε κακή βραδιά .. Επίσης θα πρέπει να αναλογιστούμε πως η όλη προπονητική παραφιλολογία της περασμένης βδομάδας μόνο καλό δεν έκανε στην συγκέντρωση της ομάδας για το ματς στη Λευκάδα ..


Υ.Γ. Δείτε τον αγώνα όπως μεταδόθηκε από το aek-live


Δεν υπάρχουν σχόλια: